Na co ti nasi ruski bratia nepridu ;D: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/dis...908004407.html.
P.S. Je to loteria, ale kto by neskusil z procesora za tisicku spravit Tbred pracujuci napr. na 2.2GHz, ze?
Printable View
Na co ti nasi ruski bratia nepridu ;D: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/dis...908004407.html.
P.S. Je to loteria, ale kto by neskusil z procesora za tisicku spravit Tbred pracujuci napr. na 2.2GHz, ze?
To je fakt husty, takze jen zmenou L2 tam clovek nakopne 256kB L2 cache, jo? ;D Panove, rusti bratri zase zabodovali :)Citace:
Původně odeslal sisi
A urcite bude stacit zadratovani... ;D
Jiste, KUS DRATU rulezzzzz :))Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
AMD Forever...
No s tim dratkem bych to nevidel tak ruzove :? Prece jen odemcit procak pomoci dratku nejde.. Alespon co ja vim :roll:
Chlape, neber taky vsechno hned tak smrtelne vazne ;DCitace:
Původně odeslal Mirectec
:roll: No mam dnes blbou naladu, takze jaksi nic neberu ze srandy :? No pujdu se z toho vyspat.. :wink: Ale uvidime s cim jeste nasi rusti bratrove prijdou :?:Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Asi predelaj nakyho starickyho Durona jeste se Spitfirem na Batona, ne?:)Citace:
Původně odeslal Mirectec
A je to tu. V minulom threade som to spomenul.... :lol:
tak to je celkom huste... :-o a neda sa prerobit TB na Bartona? :lol:
To tazko, pri pohlade na Tbred a Barton sa da volnym okom rozpoznat, ze Tbredu tych 256kB cache chyba... To nedaju dokopy ani ruski bratia ;D. Ale je tu ista moznost, ze AMD bude (kvoli jednoduchosti vyroby) rovnako produkovat Thortony (nastupca Tbredov) z Bartonov. Treba si pockat...Citace:
Původně odeslal stanley
Btw. pise sa to aj v tom clanku a pisal som to aj ja - je to loteria... nie kazdy kus funguje. Takze s tou euforiou opatrne...
pokial som dobre pochopil, tak Thortony budu mat uplne ine PCB a teda sa este vobec nevie ci pojde zapnut tych dalsich 256kB...
Hm, no predpoklada sa, ze Thorton bude Barton s polovicou L2 cache disabled (rovnako ako novy Duron je Tbred s polovicnou L2kou). Je preto pravdepodobne, ze PCB + cip samotny budu v podstate rovnake u Thortona i Bartona, budu sa zrejme lisit len nejakym tym "mostikom" na PCBcku a zrejme "kvalitou" (da sa predpokladat, ze medzi Thortonmi skoncia aj Bartony s chybami v "druhej" polovici L2 cache). Ale to su zatial len dohady (aj ked vcelku racionalne podlozene...).Citace:
Původně odeslal stanley
v tom clanku je napisane: ...and in case Thorton chips utilize the new packaging without bridges,...Citace:
Původně odeslal sisi
v preklade: nove balenie thortona je bez mostikov a nakolko sa nevie korelacia L2 mostikov a pinov toho procesora, tak budu modifikacie velmo obtiazne...
takze tam bude naozaj chybat nejaky ten mostik, alebo vsetky a bude sa pekne dratovat socket... :eek:
...slovo korelacia som uz davno nepocul - necital 8-)
...ale naozaj to vyzera, ze nebudu mat mostiky vyvedene na povrch PCB, tak uvidime :? :roll:
to bol len doslovny preklad... inak pri slove korelacia sa mi vynaraju neprijemne spomienky na skusku zo statistiky. tfuuuj... :lol:
Je to síce dobrá novinka, teraz je rozdiel medzi D1300 a XP1700+ cca 500Sk bez DPH. Tieto nové Durony nebudú mať asi ani taký cenový rozdiel... A ešte ani nie každý pôjde takto prerobiť...
Pre väčšinu z nás to asi nebude až také terno... Kto má Tbreda, alebo Bartona, tak to meniť nebude... Ale zase to môže byť dobrá kúpa ako napríklad záložný procesor, alebo ak sa na zostave šetrí každá koruna... :?:
no jasne...proste pro nakyho nadsence, kerej zrovna nema sem tam par milionu nazbyt......
"dratuju, dratujes, dratujem"
"se dratovat, se dratovat, se dratovat"
ona se tim dobre zvysuje vyteznost...pokud je cast L2 vadna tak se proste vypne...anebo pokud je malo duronu tak se proste nakym athlonum ta cache vypne a my pak mame zne :-) ;D
No, ked uz chceme byt dosledni, tak presnejsi preklad je: "... *V PRIPADE*, ze Thortony budu pouzivat nove PCBcko bez mostikov...". Ja osobne som Thortona este nevidel, neviem ako Ty... Moj osobny (opakujem osobny) tip je, ze PCBcko ostane nezmenene. To je vsetko, co som chcel povedat.Citace:
Původně odeslal stanley
thortony by takmer s urcitostou mali pouzivat nove PCB ..viz naky clanek na x-bit labs .. .
Hmm, nuz hladal som hladal a ziadnu definitivnu odpoved som nenasiel. Jedine obrazky, ktore existovali (uz ich stiahli), boli na hexus.net, na nic ineho som nenadabil. Keby niekto nasiel nejaky "pekny link", bol by som mu vdacny... :-)Citace:
Původně odeslal cernobil
aby to nakonec nedopadlo tak, že aj kvůli teplu udělají celý vršek z plechu (jako to bylo na K6-2).....a zbylo by nám už jen to drátování...anebo oddělat plíšek ;D - se pamatuju i jaké prasečinky se dlělaly na původních athlonech - taky celkem brutální zásah...
No kdyz se z AMD K6-2 sundal ten heatspreader, tak pod tim byly mustky.
Ale vratit se k heatspreaderum by bylo zpatky na stromy :roll:
ono bude stacit kdyz budem muset ziletkou seskrabavat vrchni stranu pouzdra abysme se dostali k mustkum -- asi pod tim budou zality ne?