-
Prepinac
mam dotaz jestli nevite zda se da nekde koupit rozdelovac s prepinacem na audio kabel.ma totiz bedny, sluchadla(budou nove) a jeste kabel k bedne a chtel bych to nejak vyfintit at nemusim porad dozadu za komp a prrepina. Nevi nekdo jestli se neco takoveho vyrabi :?: ??? :idea:
Doufam ze jsem to napsal alespon trochu srozumitelne dik
-
Prodávají se rozbočovače na jacky. Ale musíš počítat s jistým zeslabením signálu, zvláště připojíš-li nízkoohmová sluchátka současně se zesilovačem na bedny.
-
No to jsem prave nechtel spise nejaky prepinac treba manualni ale prave to zeslabeni nechci da se to alespon nejak vyrobit???
-
Kup si dojpólový přepínač. Na prostřední kontakt na každé straně přiletuj přívod z kompu a na zbylé na každé straně přívody k bednám a ke konektoru sluchátek. Z kompu vyvedeš signál pomocí normálního kablíku, který ustřihneš cca 20 cm od jacku, očistíš vývody, levý pravý dáš na přepínač a stínění všech tří přívodů propojíš. Neprohoď kanály levý a pravý.
Musíš počítat s tím, že při přepínání to bude lupat. Já bych raději volil to mírné zeslabení a rozbočovač, nebo oddělovač signálu pomocí OZ. Ještě dotaz?
-
Ja bych jeden dotaz mel, ale trosku slozitejsi ;D
Takze otazka zni jak hardwareove prevest 5.1 zvuk na stereo ???
Na bednach nemam vystup na sluchatka, kdyz pouziju to, co je psano vejs, tak jeste porad budu muset v ovladacich prepinat 5.1 a stereo.
Treba kdyz obcas parim nejakou gamesu s 3D zvukem a bracha jde spat, tak abych ho nerusil, musim si to prepnout na sluchatka - tj. vlizt pod stul a pichnout sluchatka do zvukovky (zatim by to resilo to co je psano vys) a pak v mixeru prepnout zvuk na 2bedny, coz casto znamena ukoncit gamesu, prepnout zvuk a pak gamesu znova poustet a loadovat :roll:
-
To by me taky zajimalo :?:
-
Jistě, že by to šlo, záleží na tom, jestli chceš vyvést z kompu všechny kanály, pomocí slučovače z operačních zesilovačů je sloučit do dvou kanálů a na výstup slučovače připojit sluchátka. Ten slučovač by musel mít možnost nastavit hlasitost jednotlivých kanálů separátně a asi by byl ne zrovna za babku. Pak by přepínač byl zbytečný. Jinak to nevidím, protože sluchátka mají jen dva reproduktory, vyjma toho Zalmana - což by asi bylo řešení, ne?
-
No asi si koupim ten rozbocovac to ostatni se mi zda trochu slozite a kdybych to udelal ja tak by mi to zvuk degradovalo urcite na polovinu :lol:
-
"vyjma toho Zalmana" to myslis ty sileny hluchadla, co maj na kazdy strane 2 repraky ??? Tak to bych rozhodne nechtel.
Proc by slucovac musel mit moznost nastavit hlasitost jednotlivych kanalu, s hlasitosti tam hybat nechci, maximale az se stereem a to resi 2 potenciometry. Kdybych se vesel do 300Kc, tak bych to zbastlit zkusil, ale kde vzit schema ?
-
Myslím, že je třeba efekty zregulovat, aby nepřekryly hlavní signál, třeba výbuchy a tak. Schéma by se možná dalo někde najít, chce to hledat v AR, KTE apod. Mrknu po něčem, mně by se to asi taky hodilo.