Zdravim,
chtel sem se zeptat, protoze tomuhle (porovnavani rychlosti hdd) fakt nerozumim: Jak moc brzdi muj pc starej hdd WD200EB 20GB U-ATA100 5400RPM
Mohli byste uvest nejake porovnani, nebo nejaky hdd se slusnym pomerem cena/rychlost+prostor ?
Printable View
Zdravim,
chtel sem se zeptat, protoze tomuhle (porovnavani rychlosti hdd) fakt nerozumim: Jak moc brzdi muj pc starej hdd WD200EB 20GB U-ATA100 5400RPM
Mohli byste uvest nejake porovnani, nebo nejaky hdd se slusnym pomerem cena/rychlost+prostor ?
Pre porovnanie si pozri stranku WESTERN DIGITALU a tam vykonove specifikacie diskov 5400 a 7200 otackovych ....
Inac po prechode z 5400 na 7200 rpm poznas rozdiel ale necakaj zazraky ...
rozdíl je dost vrlkej já když sem češel z 5400 na 7200 tak sem myslel že sem vysedl z trabanta do viperu a to je dosti znát ;D
Podle toho jakou mas sestavu je 5400rpm disk zcela JISTE uzke misto, protokol ATA100 ti nepomuze - prilis velke koryto pro maly potucek.
Ja mam ata 66, mam stary 15GB quantum(ma len 4400 rpm a 0,5MB cache) co sa tyka citania barca nieje o moc vykonnejsia.Napr nacitanie levelu v mafii trvalo s 15kou 1:19 s barcou 1:05(ale su aj vynimky).Ale co sa tyka kopirovania medzi particiami,skusal som asi 800MB mp3jek so starym 6:05 s barcou 1:40 8) ,a este jedno 11000 suborov velkosti 70MB stary 3:28 novy 1:17 8)
Ale to odpovida, ne? Nacitani levelu hry podle me neni tak ukol pro disk jako pro pameti, CPU a FSB, ne? A u toho kopirovani to odpovida, cca 3x rychlejsi. 4400rpm? hmmm, nedelalo se nahodou 5400 a nejhur 4200?Citace:
Původně odeslal Marek
ma 4400 (mozno4200) neviem ale bola to specialna ticha(pomala) seria, ale to som nevedel ked som ho kupoval.
No ano, na tu FSB,CPU a ramku som nejak pozabudol...
7200RPM pomoze a to dost. Preco mam asi v 2. pocitaci (Pentium 133) WD300BB? ;D Od stlacenia vypinaca po zhasnutie LEDky disku po nabootovani Windows 95 to trva 48 sekund :)
Na P166MMX s 2GB WD som mal W95OSR2 naloadovane do 32 sekund ;)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ale inak, co sa tyka 4200/5400 vs 7200, tak realne - odozva systemu - ti vykon stupne odhadom o 20 az 50%.
Pri kopirovani uz niekto vysledky hadzal, je to nehorazne rychlejsie.
Marek:
Ja mam uplne opacne skusenosti.
Na 2GB WD mi naloadovanie Radeon's Arku (potrebuje to k behu 400+MB pamate, mal som v tedy 192MB) trvalo cca 7min.
Potom som kupil WD300BB a na nom to trvalo 1:22 ...
Takze asi tak ;D
PiT: Lenze ja pocitam od stlacenia vypinaca. ;)
Poznat to aj pri normalnej praci hlavne ked ten prejdes z niecoho pomaleho na dobry 7200RPM disk. Ked zacinali prve 7200RPM disky, v benchmarkoch sice vyhravali ale pri realnom teste (napr. rozpakovanie velkeho ZIP suboru) ich WDcka 5400RPM rozdrvili.
A ty si myslis, ze ja od kedy ??? :o ;)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Neviem ako na tom bola tvoja doska ale na starych Inteloch (mame v robote Advanced/AS - i430FX) trva najmenej 30 sekund kym prebehol POST, preto sa cudujem. Mne od zapnutia do vypisania "Verifying DMI Pool data..." prebehne 15 sekund.
[edit]
Po disablovani sietovky 4 sekundy zo startovania Windows dole.
U mna to bolo do par sekund (a co sa tyka bootovania, tak som tam okrem grafiky a onBoard zvukovky nic nemal) :)
Aha, tak to vtedy asi Intel zacal robit BIOSy ktore maju rychlejsi POST. Ja tam mam grafiku, sietovku, zvukovku, 2 disky a pomaly procesor :lol: