Mam pripojeni co je v podpisu, docela bych se i zapojil do UD, ale, ma to s mou pripojkou cenu? Nemam s UDckama zadny zkusenosti, taxe ptam... Je to spis o rychlosti pripojeni, nebo o rychlosti CPU?
Printable View
Mam pripojeni co je v podpisu, docela bych se i zapojil do UD, ale, ma to s mou pripojkou cenu? Nemam s UDckama zadny zkusenosti, taxe ptam... Je to spis o rychlosti pripojeni, nebo o rychlosti CPU?
jde pouze o rychlost CPU, jedna unita ma pri prvnim stahnuti cca 600kB, po jejim spocitani (jednotky az desitky hodin) se odesila vysledek cca do 100kB a pak uz se stahuje taky tak do 100kB, behem pocitani pripojeny byt nemusis, projdi si faqy je tam vsechno potrebny
Aha, faqy jsem procital, ale potreboval jsem naky takovyhle zakladni vysvetleni :) Tak dik :) Takze pokud to spravne chapu, tak muzu trebas vecer stahnout unitu, pres noc nechat spocitat, rano odeslat vysledky, je to tak?Citace:
Původně odeslal Jirik
jj, přesně tak je to
Nooo, pak neni co resit :) Uz se mi downloaduje UD Agent, takze od zitrka zacne muj Duronek delat neco uzitecnyho :)
No vida, 40 procent hotovo , zitra uz budu moct mozna poslat vysledky :) Zatim to jede 5:13, takze kdyz necham compika zapnutyho, mohl by to do vecera dopocitat :)
Pristi vikend to mozna necham bezet i pres noc, ale musim spat jinde, nevychrapu se u toho :(
tak udelej nejak tissi chlazeni a pojed 24/7 jako ja ;D
Taky ze udelam, ale zatim pojedu jen pres den, u tohohle se fakt chrapat neda :)
Ale dá zvykneš si na všechno. Já třeba na noc vypínal přebytečné větráky (na HD a grafárnu) a hlučnost se trochu snížila. Pak ještě hodit hard přes klávesnici a myš (aby nesvítily do noci) a zakrýt LEDky na kejsu.
Časem ale zjistíš, že počítání tohohle leze dost do peněz. Mě to běželo na dvou počítačích, za 24 hodin to vypočítalo asi 5 unit. Ty se po dial-upu aktualizovaly 30 minut, takže na to měsíčně padne nějaká ta stovka jen za telefon. Dál si připočti sežranou elektriku (řekněme 300 za měsíc), pokud ten počítač nemusí běžet 24/7 i z jiného důvodu. Myslím, že kdybys dal měsíčně 500Kč na "Ligu proti rakovině", tak to bude užitečnější a pro tebe to vyjde finančně na stejno.
Ja mam pripojeni nonostop za pausal, takze za net me to nestoji ani desetnik navic... No a jinak to poustim jen kdyz u compu sedim, pripadne pres nej mam pusteny MP3s apod., ze bych ho nechaval bezet JEN kvuli UD jsem zatim udelal asi jen 4 hodiny casu dohromady za ty tri dny, co to pocitam... Z toho bylo dost neplanovanyho, protoze jsem se vypravil za kamosem pro CD a diky bordelu v tramvajich jsem musel jet oklikou a cesta trvala misto planovane trictvrte hodiny pres dve hodky a comp zatim bezel... Financi otazku toho jsem taky zvazoval, ale jelikoz to 24/7 provozovat nebudu, tak to myslim nebude takova tragedie :)Citace:
Původně odeslal Mican