Máte s ní někdo zkušenosti? Zajímá mě hlavně oc a kvalita tv-outu.
Printable View
Máte s ní někdo zkušenosti? Zajímá mě hlavně oc a kvalita tv-outu.
Nemám přímo tuhle - mám od Inna, ale asi moc velký rozdíly mezi nima nebudou.Přetaktit se dá, ale je to srajda.Bohužel jsem neměl dost peněz, takže mi nezbývalo nic jiného, dnes bych šel do ATI - 9500 - asi 6000,-.
mě de jenom konkrétně o tuhle fxku. Má totiž paměti taktěný na 500mhz
to jej ale aj tak nestaci na vykon
Měl jsem možnost testevat ... a byl jsem příjemně překvapen ... default 250/250 @ 305/610 bez jakýchkoliv úprav, ten výkon to už je věc druhá :-) ale na dnešní hry v pohodě stačí ...
Výsledky ... 3D Mark 2001 SE na ECS L7S2A SiS 746, Barton @ 2,16 GHz fsb 197 MHz, 512 MB RAM DDR 400
Karta taktnuta na 305/610 ... naprosto stabilní ( celodenní provoz, testy, hry )
RESULTS
3DMark Score 9596
Game 1 - Car Chase - Low Detail 132.4 fps
Game 1 - Car Chase - High Detail 57.7 fps
Game 2 - Dragothic - Low Detail 162.4 fps
Game 2 - Dragothic - High Detail 82.6 fps
Game 3 - Lobby - Low Detail 144.5 fps
Game 3 - Lobby - High Detail 68.5 fps
Game 4 - Nature 51.4 fps
Fill Rate (Single-Texturing) 949.7 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 900.9 MTexels/s
High Polygon Count (1 Light) 39.5 MTriangles/s
High Polygon Count (8 Lights) 6.0 MTriangles/s
Environment Bump Mapping 85.7 fps
DOT3 Bump Mapping 103.4 fps
Vertex Shader 58.6 fps
Pixel Shader 115.3 fps
Advanced Pixel Shader 38.5 fps
Point Sprites 18.0 MSprites/s
Níže stejná sestava ale katra jela na defaultu 250/500
3DMark Score 8528
Game 1 - Car Chase - Low Detail 111.9 fps
Game 1 - Car Chase - High Detail 53.2 fps
Game 2 - Dragothic - Low Detail 140.4 fps
Game 2 - Dragothic - High Detail 72.8 fps
Game 3 - Lobby - Low Detail 134.3 fps
Game 3 - Lobby - High Detail 65.0 fps
Game 4 - Nature 42.2 fps
Fill Rate (Single-Texturing) 775.3 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 743.8 MTexels/s
High Polygon Count (1 Light) 33.9 MTriangles/s
High Polygon Count (8 Lights) 5.0 MTriangles/s
Environment Bump Mapping 73.5 fps
DOT3 Bump Mapping 84.6 fps
Vertex Shader 48.3 fps
Pixel Shader 95.3 fps
Advanced Pixel Shader 31.7 fps
Point Sprites 14.7 MSprites/s
V obou případech detobatory 44.03
... na kartu za cca 2100 Kč bez dph pohoda ... kvalita obrazu dle mého názoru plně srovnatelná z R 9000 ...
urcite si myslel 305/305, ze? Inak bys mal pamete na 1220 MHz a to by bol SLUSNY SKOK...Citace:
Původně odeslal Cando
Fill Rate (Single-Texturing) 949.7 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 900.9 MTexels/s
co to je ? Single Texturing fachá rychleji než Multi Texturing ? to sou mi teda věci :o :lol:
thx cando tohle jsem přesně chtěl vědět:)
BTW každej nemá 7k kč na GPU
Nekupuj si takovej shit a ber radeji GF 4Ti.Daji se koupit za + - 4000Kc :!:Citace:
Původně odeslal LipA
A nebo starsi fpohode za 2,5 :wink:Citace:
Původně odeslal nex
deafult 250/500 @ 305/610 nebo taky 250/250 @ 305/305 ... kombinoval jsem dva styly v udávání frekvence DDR pamětí v jedné formulaci ... :oops:
2cando: na sestave dole mam okolo 10500 bodiku, a to me ta karta stala (tady na foru) 1500kc se vsim vsudy...takze ja bych s tou fx5200 trochu vahal - nicmoc vykon kde dx9 neupotrebis. radeji jdi do nejake ti4200...
ja na Prolinku FX5200 Ultimate jedu uz cca mesic pri OC asi 305/580 naprosto v pohode a na vse staci ... za ty penize je to hezkej kus HW
EDIT: pro rejpaly ... mam ji pujcenou
To Riksa:
Ja ji nekupuju ... jen tady byl dotaz na info o této kartě tak jsem zdělil své zkušenosti měl jsem ji pujčenou a to, že mě příjemně překvapila je pravda, čekal jsem horší možnosti přetaktování a ten výkon, no věžím, že radeonek 8500 či 9100 vhodně vytakceny nebo GF 4 Ti je "rychlejší" ale nikde netvrdím opak ... nemám k tomu důvod, nejsem dealer prolinku ani nvidie :-) ...
i když musím se přiznat, že k sérii FX cítím jisté sympatie ... ty "drobné" chybičky nás muže prostě někdy přitahují ;D ;D ;D
přesně já si taky myslim,že za ty prachy (cca 2600s dph) to za to stojí. GF 4ti stojí tak 3700 a navíc se už hůř shánějí
Stejne je za stejnou cenu lepsi R9100 :wink:
Nerikamv ze to nestoji,za ty prachy je to fakt celekm good vykon,ale ten Radek je ESTE lepsi ;DCitace:
Původně odeslal LipA
mno 9100 bych taky bral, ale nějak nemůžu nikde sehnat
Ta karta mozna je dobra...ale bohuzel uz se v Cesku neda koupit... :(
Objednaval sem asi pred 14 dnema 4 - nejdriv prisly nejaky noname shity - ty sme okamzite vymenily, prisly Proliny, ale bohuzel ne Ultimate (meli default tak 250/400).
Snazil sem se sehnat Ultimate verzi prakticky po cely cesky republice, ale bud uz je vubec nemaj, a nebo vam nejdriv tvrdej ze je maj urcite na sklade, ale kdyz na ne pritlacite at se dojde na krabici podivat, jestli to je opravdu ultimate, tak vam reknou, ze zjistili ze Prolink prestal tyhle karty delat .... (to je pripad THD, jednoho z oficialnich distributoru Prolinku v CR)
A nejvic me dostalo, ze ten typek z obchodniho oddeleni se me jeste ptal, jakej je rozdil mezi neultimate a Ultimate ??? !!
Pote co sem zakaznikovi prodal uz dve "jine" karty, tak uz sem se nechtel napotreti spalit...a tak sem se v THD dost durazne ptal...a nakonec jsem zjistil to co je napsano o par radek vyse...
P.S. R9100 uz taky dneska nejde sehnat .... a ti4200 uz prakticky taky ne, to ze je nejaka firma ma v ceniku jeste neznamena ze vam je schopna je sehnat... napr. Softcom ma v ceniku asi 4 nebo 5 - rikal mi ze ted je schopen sehnat jedinou - Inno 128MB - a jiny uz asi nikdy nebudou...
No kua,posledni pravá GeForce odchází :roll: :| :? :cry: Ale myslim ze jeste min. 3mesice ji sezenes,jen budes muset prolejzat vic obchodů....Citace:
Původně odeslal spy
No, mozna se jeste v zaprasenych rozich nekolika skladu jeste par kousku vali, ale ja bych tomu moc nedaval... 100Mega nema (jak Prazska, tak brnenska - a ta je myslim taky official distributor), THD nema, LEVI nema (i kdyz to snad ani Prolink nedela), Softcom nema, Proca Prolink neprodava, pak sem ji snad jeste videl v ceniku Elap, to je snad jediny kde sem nebyl...Citace:
Původně odeslal SPYKER
jeee, jelikoz ji mam pujcenou, tak nevim nevim jestli vubec vratim ... ;D
GF Titanium se 128 MB DDR za 3700! A mozna i levneji,tak do toho di! ;D FX5200 je dost drahy,videl sem ji dokonce kolem 3000 i s dani, a vykonem se zasadne nechyta!!! :!: 4200 se 128 vydrzi v poode jeste tak rok az dva! 8-) 8-) DJ" 8-) 8-)
Tak t oje dost odvazny tvrzeni,ber naky rozumny rozliseni(1024x768x32 a aspon medium detail :wink: ),tak jeste tak MAX rok se silnym procesorem, vydrzi,ale 2roky uz ne :| Prece jen uz je to taky stara paní.....Citace:
Původně odeslal vd
Pozitri mi snad prijde jedna z poslednich FX5200 Ultra v CR, sem zvjedavej ! :wink:
(bude to Palit, ale v recenzi vysel dost dobre...)
Bohuzel cena dost husta... (kolem 3300 bez DPH)