Jak jste spokojeni s Titanem TTC-D5TB :?:
Printable View
Jak jste spokojeni s Titanem TTC-D5TB :?:
Pred terajsim V7+ som mal ten aj ten titan a v pohode mi uchladil XP1600+ na XP1800+ na 1,775 V. Bol dost dobry, nehucal...proste spokojnost vzhladom na Titan ;)
ted jsem s nim stavel dva pocaly
1) duron 1300 teplota kolem 55 stupnu (vcore default)
2) xp 1600@1900 teplota kolem 55 stupnu (vcore 1,85)
no je to TITAN , co chces slyset vic ?
No ja mam tento cooler s XP1600 @ XP2000 (1666) pri 1.775V.
Teplota CPU je pri LOADE skoro 73°C pri vetranom case ...
Ale podotykam ze priamo s diody na CPU (EpoX8K3A+)
Osobne by som to doporucoval pre max Athlon 1Ghz - kedy mi to chladil v pohode aj na 7V a cca 1800 rpm
Ja ho mam a pri 1.59GHZ athlon XP+ + dosť dobre vetranom Case mi teplota pri plnej zaťaži nepresiahne 55C ! A teplota je takisto merana priamo z Porcaka
cLiVe
Ja ho mam na tom co mam popsane dole, navic zpomaleny odporem 47Ohm a chladi naprosto v pohode. Jeste jsem pri max. zatezi nemel vic nez 54C (teda apon podle toho co ukazuje deska). Pri normalni praci ve woknech mam kolem 30C (pouzivam VCool). V bedne mam akorat jeden pridavny vetrak na odtah pod zdrojem, taky zpomaleny.
PS: Predtim jsem ho mel na Duronu 650@850 pri max. teplote kolem 45C. To s tim omezenim na 1GHz podle Devianta se mi vzhledem k mym vysledkum moc nezda (ze by spatne nasazeny nebo bez pasty ?...)
2 Clive
ja to meriam programikom MBProbe ...Inac v klude okolo 48°C
Mozno mas kvalitnejsiu pastu - ja mam len tu TITAN ...
Ale zajtra si idem pre TT9S takze trosku moje XPcko poopekam :lol:
pro tualatina nebo nepretaktene XP tak do 1800 je na 5V svkvele (nebo s jinym ventilatorem super) tichy
Za cenu, za kterou je dneska prodáván (340Kč vč. DPH), fakt stojí za to... Rozhodně bych ale nekupoval D5TB s automatickou regulací větráku, protože je to leda na houby, má to pomalou reakci a je to zbytečně drahý. Na TITAN je to fakt docela dobrej chlaďák.
Jo za ty prachy je to dobry ale je moc hlucnej. Takze jedine zpomalit.
Nahodou ten s automatickou regulaci je dobrej, protoze na mene topivych CPU nejede naplno a na hluku je to znat.
Inac jedna vec k tomuto (regulovatelnemu) TITANU ...
Na MB MSI KT (neviem aka ale VIA266A) som v BIOSE nenasiel volbu
"vypnutie hladania CPU coolera" -
a tak kamosovi vzdy po restarte kompu doska pipa ze nema cooler lebo ma dobre vetrany case a cooler sa rozbieha len asi po 20 - 25s po starte :wink:
Mozno nejaky update BIOSu by pomohol ale on je lenivy a ma rad pipanie :lol:
Mam tu samou desku a s novejsim BIOSem ta¨m ta volba na vypnuti hlednani vetraku je. Tusim, ze nekde v PCHealth.
S D5TB maximální spokojenost, obzvlášť pro Durony. Podle mě snad není pro Duron lepší chladič - Volcano je moc hlučný a regulovaný je zase moc drahý. Ale věřím, že na výrazně přetaktovaný XP by asi těžko stačil.
BTW Za tu cenu se hodí koupit, kdyby to bylo třeba jenom kvůli tomu pasivu
Ja mám ten typ s automatickou reguláciou a zatiaľ stačí...
Aj keď nemám dobre vyriešené prúdenie vzduchu cez case, takže mám vybratú bočnicu a fučím naň zvrchu ešte jednou 12-tkou ventilátorom na 9V...
Ale inak na plný výkon už začne byť riadne počuť, že tam je...
Deviant : Tu Titan shit pastu pekne odškriab ;) a nahoď tam klasiku bielu ta je lepšia !!Citace:
Původně odeslal Deviant
Clive:
To myslis seriozne vazne ? Silikonova biela ?
Nikdy ma taketo daco nenapadlo ...
Na co regulovanej Titan D5TB, když mám doma ST6ku a SpeedFan a fachá to...
V případě, že to takhle nefachá, tak má určitě i regulovaná verze svá plus.
Tu pastu si dostal s tým titanom , že ?Citace:
Původně odeslal Deviant
Keď mi neveriš opytaj sa tu chalanov na fore ta pasta postupne vysicha !
Umna sa za týždeň zvýšila teplota o 6 C !
Dal som ju dole a dal klasicku bielu a pohoda !
Ja sem asi vyjimka protoze sem tu pastu mel 3 mesice a nic nevyschlo, teplota furt stejna
Mám teď nově toho regulovaného Titana D5TB-TC. Už mě štval hluk CoolerMastera EP5-6I11 a dvou Sunnonů 80x80 na 12V. Zatím té koupě nelituju. Sunnony jsem sundal na 7V - teplota v krabici šla nahoru o 3°C a úměrně k tomu i teplota procu - v klidu mívá tak 42-44°C podle čidla na DESCE. Ale čidlo kecá - TITAN točí 2570 otáček a to odpovídá cca 50°C. Nejvíc se mi ho povedlo roztočit na 3045 otáček při CPUBurnu - to odpovídá teplotě čidla v TITANU zhruba 60°C. Ale za to ticho co se teď "line" z počítače mi rozhodně ty 3-4°C nahoru na procíku stály. Jak tu zaznělo, že reakce teplotního čidla větráku je pomalá - nezdá se mi, jakmile začnu "burnovat", větrák ihned začne zvedat otáčky.l Pro úplnost - tenhle regulovaný TITAN točí 20°C - 0, 30°C - 1600, 40°C - 2150, 50°C - 2600,
60°C - 3050, 70°C - 3350, 80°C - 3610 A závěrem - cena byla 480,- s DPH
Ja som spokony, aj ked uvazujem ho ece pribrzdit odporom, lebo mam max teplotu po burn 34°C co je dost v poho aj ked nemeria priamo z proc.teplotu. Ale na moju zostavu je to dobre =)
no co se tyka pasty od Titanu tak se musim pridat k DeeKayovi, protoze ji mam (tu kupovanou) a jsem s ni plne spokojen, zadne vysychani jsem nezaznamenal, kdyz jsem po 1/2 roce menil CoolerMaster EP5-6i11 za Titan D5TB s regulaci otacek..
s tim jsem take nad miru spokojen, pro meho Tuala je to idelani chladic, tichej, velmi solidne chladi.... a hlavne za ty prachy... 345,- Kc ;D
Ja mam tiez verziu s termoregulaciou a som s nim spokojny. To s pipanim na MSI K7T266Pro2-A je pravda, v PCHealth treba vypnut detekciu vetraku,druha polozka odvrchu. Mam otvoreny Bigtower, v klude je to okolo 40°C, v max zatazi 46°C pri 1580Mhz na Athlone XP ;D
No, ja mam tu nejstarsi verzi. este v ty dobe asi za 800,- :evil: A moc spokojenej nejsem. Vetrak delal kraval a vubec nefoukal (ted rouzfoukava uhliky v grilu ;D - na to se titan mozna hodi) Psali ze ma mit tusim 28-29 dba, ale byly teda docela poctivy, zvlaste kdyz se k tomu pridaly vselijaky nepravidelny otacky a vrzeni. Co by clovek moh od Titanu cekat. Jinak ten pasiv je slusnej. Sice by snes tvrdsi sponu, ale to de podlozit. Ted na nem mam Sunon 8cm na 12V a pohoda. Idle 38-40. Load 40-45.