SW modifikace biosu,pokud nejdou zmenit nastaveni v BIOSU
Zdravim panove. Zhanim modifikovany bios pro desku Adsus P4B266. Mam takovy problem, ze mi nejde zablokovat AGP/PCI - je v zavislosti na FSB. To znamena, ze pri 140 co tet mam, mam AGP/PCI 70/35. Pokud pujdu jeste vis nahoru z FSB, tak s nejvetci pradepodobnosti odpalim grafiku a sechny karty v PCI....
Skousel jsem temer vse, ale nic nefce. Resenim by bylo modifikoat bios na stale hodnoty AGP/PCI - natrdo prepsat. Bohuzel jsou tu da problemy - nevim cim a kde presne v biosu. Kdysi existoval SW od tvurce WcpUid. Bohuzel, jiz se neda stahnout z jeho stranek a nikde na internetu jsem nenasel fce. odkaz.
Uvita jakoukoli radu, pomoc ci navrh.
Diky Richard
Re: SW modifikace biosu,pokud nejdou zmenit nastaveni v BIOS
S tim BIOSem ti neporadim, ale ze bys pri FSB nad 140MHz odpalil grafiku a vsechny PCI karty ???
Ja mam desku s Via KT266a, na FSB 152MHz (PCI 38MHz) se nic neodpalilo :smoke:, pri FSB 154MHz (zkousel jsem to "zahoret" asi mesic) uz wokna obcas padly, ale porad se nic neodpalilo, takze bych se toho tak moc nebal.
Mozna se pletu, ale kdyby to s tim zamcenim frekvence PCI a AGP bylo tak jednoduchy, asi by to vyrobci implementovali do BIOSu uz davno a ne az ted na nforce, neni to spis zalezitost HW (chipsetu)?