Napadla mě jedna věc. Udělat doma v obýváku ve zdi díru, a nacpat tam pořádný basák ( nebo dva :-) ). Příčka to je dřevěná, cca 5cm tlustá a na druhý straně je komora ( šatník s hadrama ) o rozměrech 2x3 metry. To by mohlo hrát slušně ne ?
Printable View
Napadla mě jedna věc. Udělat doma v obýváku ve zdi díru, a nacpat tam pořádný basák ( nebo dva :-) ). Příčka to je dřevěná, cca 5cm tlustá a na druhý straně je komora ( šatník s hadrama ) o rozměrech 2x3 metry. To by mohlo hrát slušně ne ?
skusit to mozes...len pri vacsich basoch ti bude opadavat omietka
a bydlíš v paneláku ? jestli jo tak bych moc nedoporučoval... v tom panelu to bude slyset i z sesteho patra do prvního ;-)Citace:
Původně odeslal RST
Pri vacsich basoch mu nebude opadavat omietka ale rovno zbura barak :!: :wink:Citace:
Původně odeslal drevokocur
Myslym že to bude bude mít stejnej efekt jako Free Air. Jestli by ozvučnice byla jako ta komora, tak to je neekvivalentní objem(mluvím o výkonec měničů tak do 500W, ty jsou do 100l). A hlavně i kdyby to fungovalo, tak ty basy by se vytvářely právě v tý komoře, takže by jsi je neslyšel, ale jenom cítil.
Toť můj názor :wink:
Myslel jsem, že čím větší ozvučnice, tím lépe.
OK díky všem. Asi to nebude to pravé ořechové.
ale z hledika "vyzdoby a designu" bytu by to mohlo byt vice nez zajimave :D :wink:
To je ten velkej milník.Citace:
Původně odeslal RST
Není dobrá ani velká ani malá ozvučnice, prostě tak akorát. A hlavně velikost ozvučnice se přímo odvijí od parametrů měniče(nevyjímaje to, že ekvivalentní objem je základní parametr měniče) a od použitého typu ozvučnice.
Tak bacha na to, otzvučnice velká než větší :) tí způsobí známé zkreslení nízkých frekvencí -> duňení