chtel bych se zeptat jestli u tyhle desky jde nejak udelat aby sla nastavit FSB nad 166 MHz(nepr. nějaky oc BIOS nebo tak neco)!!Na desce mužu nastavit jen 100 nebo AUTO mam to na tom AUTO a FSB jde jen na 165 MHz.
Printable View
chtel bych se zeptat jestli u tyhle desky jde nejak udelat aby sla nastavit FSB nad 166 MHz(nepr. nějaky oc BIOS nebo tak neco)!!Na desce mužu nastavit jen 100 nebo AUTO mam to na tom AUTO a FSB jde jen na 165 MHz.
Na desce jsou dva DIPy a ty nastav,aby byl default 166 (nevím,jestli to je on/on nebo on/off atd...) a v BIOSu potom můžeš zvyšovat od 166 výše
na desce myslim je jen jeden dip a tam je bud 100 nebo auto!!!
tak to máš jinou revizi,než jsem měl já
zkus tady pohledat ve starších článcích,využij funkci Hledat (funguje dobře)
Myslím,že se to spojovalo el. lakem
jo diky zkusim to!!
Mozem sa spytat ake mas pamete na tej doske?
Já tam mám PQI DDR400.Citace:
Původně odeslal pipko
Předmět: Gigabyte 7VA + Athlon 1800+
Mam takovy problem taktoval jsem procesor beze zmeny nasobice tedy jenom fsb dostal jsem procesor na fsb 183, ale pocitac se mi zapne az treba na treti pokus, ale kdyz najede je 100% stable. Kdyz restartuju zase se to prepne do stand-by.
to NOD:
Bios jsem tam nahral uplne nejnovejsi, protoze na starsi revizi mi neslo fsb 166 a vys. Zdroj jsem nezkousel.
No tak skus ho dat o nieco menej a po woknami sa kukni na 12 a 5 V vetvy.Ked to bude zle tak mozes hned menit zdroj.
Citace:
Původně odeslal NOD
Jo mrknu se na to, zatim dik. Na mensi fsb to beha normalne tak si nemyslim, ze by to bylo zdrojem.
No cim nenej MHz tym menej poziadaviek na W
Tak napeti mam v pohode tak jsem prodal procesor a koupil durona 1.6 a nejde mi tam, takze jsem si pomohl.
Mam tuto dosku skusil som tam dat Geforce 2 a vsetko vyzera ze ide ale monitor ani nemrkne grafika je rozdelena na 3 casti tak by mala vediet AGP 4x ale neviem to isto co si myslite?
2 Krimi:Tu desku jsem měl taky,ale v klidu mi postla i na 194 FSB,zdroj Fortron 300W ;D
Ale taky to může být daným kusem desky :|
No, 7VA asi nemá 2 DIPy(nevím, nedržel jsem ji v ruce). Ale pokud tam dáš auto, múžeš natvrdo pomocí můstků na CPU nastavit 166 MHz, ale potom musíš pomocí můstků nastavit i násobič, protože GA 7 VA to neumí.
GA-7VA s fukarem na chipsetu ma 2 dipy
GA-7VA-C pouze s pasivem na chipsetu ma 1 dip
nekde jsem cetl, ze snad nektery gigabajtky a snad asusky s KT400 mely i delicku 1/6. nebylo by mozny, ze by to mohla umet tahle - mam- rev. 1.0Citace:
Původně odeslal maxr
zatim to nemuzu zkusit...
Na mojej doske Gigabyte 7vax bolo v biose pri starom procesorra Athlon 2200+ možné nastaviť FSB iba do 165 MHz, ale pri zmene procesora na Athlon 2600+ BARTON sa to automaticky preplo na 166 až 250 MHz. Bios je stále F14.
Mam problem z touto doskou kupil som ju od chlapika tvrdil ze isla bezproblemov potom som kupil 2000 procesor ten neviem + nova grafika nova ram zapnem komp a vsetko sa rozbehne aj monitor ale nie je na nom nic vidno nevie te poradit co to moze byt (asi procesor alebo doska nie alebo nejake switche ale nic som v manuali nenasiel ?
Vyresetuj si CMOSku.a skus to znova.Popripade tam daj PCI grafiku a uvidis co tomu je.A nepipa ti neako pri starte?
nie nic mi tam nepipa vsetko nabehne vetraky idu cdrom hdd aj monitor sa mi zapne ako by don isiel signal ale nic na nom nejde
no s tou CMOS presiel som cely manual 3 krat a nic som nenasiel ak vies ako porad
No tak kto tu vie ako sa na tejto doske resetuje BIOS help
No urcite je tam neaka baterka.Tak ju vyber.
Na my desce neni Reset CMOS jumper vyvedenej, misto pinu tam jsou jenom tecky. mozna by to slo spojit dratkem, ale vyndani baterky busi fungovat stoprocentne