Mám za úkol koupit do firmy ISDN modem(nejl. externí), ale o nich skoro vůbec nic nevím. Najde se někdo, kdo mi poradí, podle čeho vybrat nebo čeho se vyvarovat??? Díky všem za příspěvky :oops:
Printable View
Mám za úkol koupit do firmy ISDN modem(nejl. externí), ale o nich skoro vůbec nic nevím. Najde se někdo, kdo mi poradí, podle čeho vybrat nebo čeho se vyvarovat??? Díky všem za příspěvky :oops:
Externy hardwarovy. Ked potrebujes pripojit aj analogove pristroje (telefon, fax), tak odporucam Microcom ISDN Porte USB Plus. Nie je prave najlacnejsi ale je komplet hardwarovy - v konfiguracnom progame nastavis cisla pre analogove porty a tie potom funguju aj ked je pocitac vypnuty.
Alebo ISDN Lan Modem. Tiež nie je lacný
Ale ma to jeden hacek :wink: ty analogovy porty maj jeden obvod, kterej se mezi nima prepina, takze nikdy nepudou oba najednou a nejde volat mazi nima ....Citace:
Původně odeslal Rainbow
No já mam Fritz na USB a jde volat mezi pobočkama a můžou volat i nezávisle oba najednou ven...
Každá pobočka sílí jeden ISDN kanál s počítačem.
Doporučuji ISDN Modem - FRITZ
Jo, ostatni ISDN modemy (aspon ty od telecomu) to maj v pohode, vyjimkou je Microcom na USB, ten ma to omezeni :) Fritz je primo idealni, naopak se vyvarujte Divy 852, to je shith :| v kazdym FW je neco v p.r.d.e.l.i ...
Zas kdyz ma nekdo Fritze na starym Pentiu, tak je to horsi nez analog. modem, protoze to dela dost veci SW - bezi to pres CAPI ... takze radsi 300MHz a vic ...
Jednou jsem potřeboval na inet a poč byl dead, takže jsem odpojil USB a připojil seriák.. No a na starym cyrixu PR166 to jelo jak z praku....
No, asi to neni pravidlo ... ale vono plno lidi ma 4 roky starej komp a v nem stejne starou instalaci woken ... ale co sem to videl na P120 (nebo P75 ;D ) s cistym systemem, tak to bylo zalostny .... ale po vymene za seriovej Microcom Porte Plus to jelo v pohode ...
Ano, ten Microcom ma jeden kanal vyhradeny na internet a druhy pre analogove zariadenia. Takze sa nedaju naraz pouzivat obidva analogove porty. BTW.: Nie je to Microcom ale OEM od nejakej firmy (tusim ze Trust).
jeden ten microcom mam doma , jestli mas zajem ozvy se dohodnem se na cene .