a jak poznam jakou mam? 8-)
Printable View
a jak poznam jakou mam? 8-)
Jo ja se tady jednou taky ptal na rozdili a nikdo nic nerekl, taky by mne zajimalo cim se lisej vym ze ta novejsi nema aktiv na chipsetu, ale je tam jeste nakej jinej velkej rozdil? Samozrejme mi nemusite rikat ze novejsi maj novej bios :-)
no, ja taky nemam akitvni chlazeni na chipsetu.
..a mam bios nakej T1.5 nebo tak z 11.9.2002
a ted sem na strankach solteku videl novej bios pro Soltek SL-75drv5-E
tak by me jako zajimalo co to je, kdyz soltek oficialne prodava jen drv5 bez nakyho oznaceni revize
skus a uvidis :)
Co ma sksuit? :-) Dat tam ten bios? :-)
zkuste si to nekdo flashnout :) me to tedka zrovna pekne chodi ;D
Heh ja se docela bojim ale taky se jsem nad tim uvazoval. A k tem revizim jeden clovik tady rikal ze ta novejsi revize bez aktivu je o neco vykonejsi, pac on reklamoval DRV5 s aktivem a dostal bez tak uz na ne chtel nabehnout ze mu sebrali aktiv a hle ona nova revize. Jinak asi nic ale porad to ma mouchy to nechapu nova revize a ma mouchy
jo, na ty minuly me nesel clear cmos a tedka mi nesviti 1 ta cervena dioda, co mi predtim svitila a musim mit fsb aspon trochu nastavenou pres dipy jinak kdyz zapnu komp, tak se mi to kousne ;D
Ja osobne mam DRV5-E , na chipsetu mam pasiv (peknej stribrnej ;) a BIOS myslim nejakej J1 (pokud se nepletu) - jeste by se melo prodavat DRV5-C - to je asi tak o 200-300 Kc levnejsii
Rozdil by mel byt v tom, ze na -C se musi procik nastavovat jumperama a u -E uz je to jen v BIOSu.
Jo a mam takovou peknou nalepku DRV5-E myslim zevnitr na LPT, taxe tam dystak muzete zkusit mrknout...
Konecne to nekdo rekl :-) No tak ja mam uplne tu puvodni revizi z biosem 1.3, ale docela bych bral to DRV5-E, ale kdyz funguje bez problemu co nadelam zejo ;D ;D ;D
ja mam na chipsetu taky jenom pasiv na LPTcku jen SL-drv5 a na desce dipy a v biosu to de taky...to mam asi c-cko co?
..aco kdyz tam flashnu to ecko? :)
Nj, ale v biosu asi muzes menit jen 100-132 a tak a jinak to musis prehodit na desce, nebo ne?
jo to je pravda, kdyz to mam na desce nastaveny na 100 tak v biosu to de menit od 100 do 132 a kdyz to dam na 133 tak od 133 do 250..
ale musim to dat na 166 dipama, protoze kdyz to nastavim jen v biosu, tak se mito po zapnuti hryzne, pak to uz funguje ..mam to ted 166x10.5
Jeeeee a zkusil nekdo flash toho biosu drv5-E na drv5 ? Ja se bojim :roll:
ja se taky bojim :)
No tak do toho bych asi nesel :-) Protoze se to muze diky tomu nastavovani FSB mozna dost lisit, ale klidne to skuste a pak dejte vedet, ale v nejhorsim ten bios smaznete a nahrajete tam novej, ale mne todle neba, teda na vlastnim kompu :-)
Pokud se nepletu tak mam na desce taky jeden jumper...u kteryho bylo napsany cosi jako 100Mhz/133 Mhz CPU FSB - mam to ted nastaveny na 133 a BIOSu muzu nastavovat FSB myslim asi az do 233..nejsem si jistej...ale dollni hranici neznam..