Zdroj odpalil zbytek pocitace.
Umrel mi zdroj v pocitaci (strelily elektrolity behem provozu). Dokud mi to nevyreklamuji tak nemam moznost vyzkouset zda se odpalilo i neco jineho takze ciste teoreticky:
Mam narok na nahradu skody pokud by mi zdroj odpalil desku, procesor, disky a BVCJ (= Buh Vi Co Jeste :wink: ) pokud jsem si pocitac skladal sam?
Re: Zdroj odpalil zbytek pocitace.
Citace:
Původně odeslal miho
Umrel mi zdroj v pocitaci (strelily elektrolity behem provozu). Dokud mi to nevyreklamuji tak nemam moznost vyzkouset zda se odpalilo i neco jineho takze ciste teoreticky:
Mam narok na nahradu skody pokud by mi zdroj odpalil desku, procesor, disky a BVCJ (= Buh Vi Co Jeste :wink: ) pokud jsem si pocitac skladal sam?
cist teoreticky pravne - samozrejme mas, ale bude to problem prokazat... asis si mel nechat zdroje jeste predtim nezlis i ho dal do reklamace nechat posoudit soudním znalcem, ale to by stalo furu penez, nebo alespon nejakym jinym odbornikem, i kdyz zase tam bude problem s porusenim plomby na obalu zdroje... Oni te mohou ted docela dobre oklamat, vymeni vnitrek zdroje a reknou ze mu nic neni, nebo, ze tam prdla jen pojista apod...
jinak samozrejme prodejce odpovida za skodu, kterou vyrobek zpusobil i za to, ze ted po dobu opravy nemuzes stroj bvyuzovat, ale musel bys to vycislit, nap. kdybys potreboval PC k podniaktelske cinnosti... SKoda je 1.) to o co se zmensi tvuj majetek (to v tomto pripade mozna o nic) 2.) to co ti ušlo - ušlý zisk, a to může být např ztrát v podnikání, náklady na zapůjčení jiného stroje apod... rozhodne bych je pozadal o zapujceni anhradniho po dobu reklmace, a to pisemne...
i kdyz mozna by bylo taktictejsi vyckat, nechat si pak predat reklamacni protokl, a nasledne jim v pruipade poskozenid esky sdelit, ze zadas nahradu skody, asi by bylo ale lepsi, kdybys to nejak vyzkousel s jinym zdrojem,t reba od kamose jiz nyni... pak byblo lehci proadit co delat...
v obecné rovine, je odpoveď jak bylo výše uvedeno.. ano odpovídají za škodu i když sis to skladal sam...