Nevim čim to je. V XP mi to jde v pohodě. Ale v 98SE se mi to pokaždý samo vypne ??? Používám HDD WD300BB 7200ot. 2MB. Je to strašná ztráta výkonu + navíc 100% vytížení CPU! >:E
Printable View
Nevim čim to je. V XP mi to jde v pohodě. Ale v 98SE se mi to pokaždý samo vypne ??? Používám HDD WD300BB 7200ot. 2MB. Je to strašná ztráta výkonu + navíc 100% vytížení CPU! >:E
Aku mas dosku/chipset?
To je fofr! Deska je nějaká stará ENPC nebo něco takovího! Nemůžu to nikde zjistit. Na MB neni vůbec nic napsáno! Chipset pokud se nemýlim tak intel 440BX.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Aha, takze asi tam je stary BIOS. Stiahni si od WD Data Lifeguard Tools (pre DOS) - tam je utilitka, ktorou prepnes disk do UDMA/33 modu. Potom by to malo chodit.
BIOS je tam opravdu stařičkej :-) rok 1998. Zkoušel sem někde splašit novej ale bezvísledně. Ale fakt nechápu proč to de ve WIN XP ???Citace:
Původně odeslal Rainbow
Tvoji radu zkusim.
Funguje, muzu potvrdit.. Kdybych to vedel driv, mohl jsem usetrit prachy za radic.. :-(Citace:
Původně odeslal Dragon
Mám podobný problém, ale nemám Westerna, aaaale Barracudu (15 Gigovou) a když zapnu we windowsech (98 SE) DMA, taak se při startu zaseknou a už nejdou rozběhat, do nouzového režimu se dostanu, ale nevít jak ono DMA opět vypnout ??? Ještě divnější je, že cca před měsícem ono DMA běhalo :?: ???
Aky mas chipset ???
Jo software se software :evil: Jeden den to jde, druhý den už ne! Ať už vymyslí konečně někdo něco pořádnýho s čím se nebude muset chudák uživatel pořád jen a jen rozčilovat! :-)Citace:
Původně odeslal S_P_O_O_K_Y
Nejde o mojí sestavu, můj brácha má starý Pentium 200 s nějakou předpotopní deskou s Via chipsetem :?: Moje sestava je OK...
Děkuju uctivě! Funguje to! :D Zatím nevim co to udělá (UDMA 33) ve win XP (sem je smazal – nějak se podělaly), ale je to very good! To kdybych věděl dřív! Ty dva roky sem se nemusel tolik trápit s výkonem HDD ve win 98 SE. :-( Win XP používám cca půl roku.Citace:
Původně odeslal Rainbow
O to nejde. Já to myslel všeobecně :-)Citace:
Vo Windows XP to bude fungovat bez problemov.
LIDI POMOC !
OS : W2K mam vše v DMA. OS: XP tam makaj v DMA pouze disky (H). DVD a CDRW mam stále na PIO.
prim- master: HD,,,,slave: HD
sek-master: DVD,,,,,slave: CDRW
Jde to přepsat v registrech ? Děkuji
No nevím, jestli ti to helpne, ale mě když se prali disky s Cd-romama tak jsem kombinoval připojení na káblech. Jako Hadr na konec Šňůry, CD-RW na druhou šňůru taky na konec atd.Citace:
Původně odeslal vivalin
Jestli sem teda správně pochopil tvůj problém :roll:
Měl jsem stejný problém na Teac 540 a Teac W540, pomohlo nastavení na Multi word DMA režim, UDMA pořád vypadávalo.Citace:
Původně odeslal vivalin
Zkus tohle (ale pozor na tvoje aktuální nastavení primary/secondary)
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0004]
"EnumPropPages32"="storprop.dll,IdePropPageProvide r"
"InfPath"="mshdc.inf"
"InfSection"="atapi_Inst_secondary"
"ProviderName"="Microsoft"
"DriverDateData"=hex:00,80,62,c5,c0,01,c1,01
"DriverDate"="7-1-2001"
"DriverVersion"="5.1.2600.0"
"MatchingDeviceId"="secondary_ide_channel"
"DriverDesc"="Sekundární kanál IDE"
"MasterDeviceType"=dword:00000002
"SlaveDeviceType"=dword:00000002
"MasterDeviceTimingMode"=dword:00002010
"MasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff
"MasterIdDataCheckSum"=dword:0001848f
"SlaveDeviceTimingMode"=dword:00000410
"SlaveDeviceTimingModeAllowed"=dword:00000410
"SlaveIdDataCheckSum"=dword:0001d560
"UserSlaveDeviceTimingModeAllowed"=dword:fffff fff
"UserMasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffff ffff
Ked sa ti DMA po nejakom case prepina spat na PIO, pravdepodobne je zly kabel -> vymenit.
ten teac se prepina v xpckach do pio z udma, treba jenom kdyz ma cist hodne poskozeny data z cd... aspon me... kabl je ok
edit: v multiword dma jede bezproblemove, v setupu jsem mu proste zakazal udma a windows mu vzdy nastavi mw-dma
Kámoš měl podobnej problem disk měl furt na PIO, mechaniky DMA, na jedne kšandě měl HDD a na druhe cd a CDRW.Problem by v tom že HDD měl na koci kšandy, stačilo ho dat na první konektor a hle UDMA5 se objevilo....proč? do teď nevím.Snad to někomu pomůže :-)
Citace:
Stejny trouble... jak nahodim DMA widle se pri startu seknou...
deska je Gigabyte 586ATX rev3 chipset Intel 430TX (Triton)
HDD je maxtor 4,3GB
EDIT: sekne se to aj kdyz zapnu DMA na CD-ROMce ktera jinde no problem