Mam zhruba 4 mesiace R9500np @ R9500PRO. Pred 2 dnami sa zacali objavovat v obraze artefakty. Ako je to mozne ??? Mam tu kartu ist reklamovat ???
Printable View
Mam zhruba 4 mesiace R9500np @ R9500PRO. Pred 2 dnami sa zacali objavovat v obraze artefakty. Ako je to mozne ??? Mam tu kartu ist reklamovat ???
no nahod zpet na NP a uvidis kdyz to na NP pojede tak s reklamaci neuspejes.
Hmm ale ako je mozne ze mi soft mod fungoval 4 mesiace ??? Preco zrazu teraz ???
Třeba se teprve po zatížení projevili ty zbylé (asi poškozené) pipelines,co jsou standartně vypnuté.
Som zabudol napist - po restarte a znovu nabehnuti systemu to ide v pohode. Tie artefakty sa zobrazuju iba nahodne. Ze by to bolo teplom ???
to je tim ze to mas pretaktovany a prehrejvaj se ti pameti.
Dobre skusim to podtaktovat zhruba na 310 -300. Ale tu kartu som mal nataktovanu uz dlho a artefakty sa objavyli az teraz ??? Hmm ???Citace:
Původně odeslal honzAK
Treba se ti za tu dobu na karte a leckde v compu naskladal nejakej prach a vic se to hreje. Vyfoukej to kompresorem, me to tedy vzdy pomohlo a mel jsem i lepsi pocit, ze je comp cistouckej. :idea:Citace:
Původně odeslal b3nco
B3nco
Bude to pravdepodobne sposobene tepl.ramiek. Daj na ne chladice.
hmm 9500 na 9500pro ??? To je zrejme karta na novom PCB bez 256bit zbernice nie :?:
2Semik: Tyhle karty se objevily asi ve stejny dobe jako kako R9500 256bit, jestli se daji sehant ted, nevim.
Kazdopadne zkus pasivky na pameti, ofukovat kartu vetrakem a jestli to nepomuze, tak mas fakt se ti fakt pokazily dalsi pipky :-(
Mno tipujem, ze je to to nove PCB ktore uz ma 256bit zbernicu fyzicky odstranenu, ale cip je samozrejme R300, takze sa s na tejto karte daju aktivovat len tie 4pipky ;D
Co s neho samozrejme spravy R9500pro :idea:
ne je to 128Bit sbernice s 8PIPELINESCitace:
Původně odeslal Semik
Ano presne to som napisal nie ;DCitace:
Původně odeslal -1k8aJ- fo eibmooz
Je to proste smejd od R9500PRO :wink:
UZ viem kde bol problem ale nechapem to. Ked mam zapnute FSAA 4x , tak sa objavuju v obraze chyby - totalna sachovnica ale ked je vypnute tak to frci. Otestoval som to v R9500modanalyzer. Ako je to mozne ???
Jednoducho tie pipeline nie sú až tak dobré aby zvládli večšiu zátaž- smola :|
mozny to je, 4fsaa je mnohem vetsi narok na vypocet takze az zase tak kvalitni nejsou..Citace:
Původně odeslal b3nco
Teraz pozerám do tvojho podpisu a všimel sem si to :arrow: [quote]R9500 aka 9700 390/310[quote] - to jako mylíš važne to GPU ??? Čím chladíš ???
Cece ja jedu na 370/606 ( vpodpisu je to stary) a s PUVODNIM CHLADICEM... to de ne ?
Mne to zatial išlo 350 :-) Ale viacej som neskúšal- mám o ňu strach :wink: