Re: Pretaktovani amd pomocte
Citace:
Původně odeslal jan Hovorka
Ctel bych se zeptat mam amd thunder bird Změnil jsem frekvenci na 133mhz/133mhz z puvodnich 1000MHZ MAM 1333MHZ a chtel bych jeste víc jde to? slysel jsem ze na pres naky spojeni mustku ale nevim presny popis jestli neco vite tak prosim ! :idea: napiste
Myslim, ze viac to uz nepojde a ze to nemas stabilne. Skus to otestovat v prime95 aspon 6 hod. Tie procaky neboli velmi dobre na pretaktovanie.
Citace:
Původně odeslal Toxic
Citace:
Ctel bych se zeptat mam amd thunder bird Změnil jsem frekvenci na 133mhz/133mhz z puvodnich 1000MHZ MAM 1333MHZ a chtel bych jeste víc jde to? slysel jsem ze na pres naky spojeni mustku ale nevim presny popis jestli neco vite tak prosim ! :idea: napiste
Myslim, ze viac to uz nepojde a ze to nemas stabilne. Skus to otestovat v prime95 aspon 6 hod. Tie procaky neboli velmi dobre na pretaktovanie.
proc by to neslo? ja jsem mel tbirda 1,2 na 1,6 stabilne a nekdo z fora tu mel 1,0 na 1,5.
2jan: zkus zmenit multiplikator v biosu, jestli to neco udela. jestli ano, tak mas kliku a procesor je od vyroby odemcenej (spojeny mustky L1). Jeslti nic, tak vezmi mikrotuzku nebo vodivy lak a spoj mustky na L1.
Citace:
Původně odeslal Toxic
Citace:
A k cemu mu bude poustet stupidni synteticky prime... Dulezite je, jak je system stabilni v praxi, a to podle toho, co pise, je... fakt nevim co resis :roll:
Citace:
Původně odeslal gregorius
A k cemu mu bude poustet stupidni synteticky prime... Dulezite je, jak je system stabilni v praxi, a to podle toho, co pise, je... fakt nevim co resis :roll:
No jo, ale kdyz ho mas nonprimestable, tak se napr ve windows vyuziva tuzne opravy chyb a muze tak dojit k degradaci vykonu. Kdyz neco komprimujes, kdyz neco kopirujes na disk, muzou nastat chyby ktery nic neopravi. A nejlepsi sranda je, kdyz ti pul roku komp "stabilne" jak rikas bezi, ty pak pracujes treba na diplomce, uz mas skoro hotovo a najednou BSOD ;D a prisel si o 10 stranek neulozeneho textu ;D
k tomu je ten "stupidni synteticky prime" :wink:
Citace:
Původně odeslal Marty
Citace:
Původně odeslal gregorius
No jo, ale kdyz ho mas nonprimestable, tak se napr ve windows vyuziva tuzne opravy chyb a muze tak dojit k degradaci vykonu. Kdyz neco komprimujes, kdyz neco kopirujes na disk, muzou nastat chyby ktery nic neopravi. A nejlepsi sranda je, kdyz ti pul roku komp "stabilne" jak rikas bezi, ty pak pracujes treba na diplomce, uz mas skoro hotovo a najednou BSOD ;D a prisel si o 10 stranek neulozeneho textu ;D
k tomu je ten "stupidni synteticky prime" :wink:
Diplomku zálohovať aj po minúte nie je chyba. A raz denne na nejaké iné médium ako HDD. Ja som ju mal asi za svojich čias hafo krát na HDD, raz na CD (to vtedy ešte CD stáli cca 400) a asi na siedmych disketách...
Nie raz sa mi stalo, že som najprv niečo zmazal a potom som to tam chcel mať - vtedy bola záloha neoceniteľná... :wink:
Citace:
pres ty mustky ti neporadim. v tom jsem Lama ;D jinak kdyz si stahnes nejaky OC bios tak tam jde nastavit FBS mnohem vic nez jen na 100 a 133 :wink:
treba Non-Official BIOS Cheepoman Overclocking BIOS http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/...cheepobios.htm
Citace:
mel sem ho na 1,52MHZ (byla to serie AXIA...) pri 1,85V
Citace:
Původně odeslal -1k8aJ- fo eibmooz
Citace:
mel sem ho na 1,52MHZ (byla to serie AXIA...) pri 1,85V
tak tos byl ty :idea:
2jan: jestli se ti neobjevi obraz, tak to nemusi stihat procesor/pameti (popr.grafika - tady o tom pochybuju), zkus postelovat fsb v biosu