Mám ATI radeon 9500, a mám tam nahraný ovladače omega, a v některejch aplikacích mi to kreslí šachovnici, a chtěl bych se zeptat, jestli tato šachovnice nejde změnou nastavení nějak odendat,. Dík moc.
Printable View
Mám ATI radeon 9500, a mám tam nahraný ovladače omega, a v některejch aplikacích mi to kreslí šachovnici, a chtěl bych se zeptat, jestli tato šachovnice nejde změnou nastavení nějak odendat,. Dík moc.
Nahod si original ATi drivery a nebo vypni v tech omegach softmod 9500->9700.
No jasně, ale to by se mi blokly ty další 4 pipeliny ne ????Citace:
Původně odeslal Mymak
no to je snad logicky proste ti nejde na 100% softmodCitace:
Původně odeslal Titan
A vo tom to je - pokud mas sachovnici, tak z tech dalsich 4 pipek, co ti omegy odemkly, je aspon 1 vadna. :wink:Citace:
Původně odeslal Titan
EDIT: svyho casu se tenhle problem resil na vsech moznych forech - nekomu pry pomohlo trosku podtaktovat, nekomu zase zakazat funkci, kterou ma defaultne 9500 zakazanou (narozdil od 9500Pro/9700/Pro) - tusim ze slo o HierarchicalZ nebo tak nejak .....
Aha, a kolik asi podtaktovat ??? Jo a no a tu funkci sem už zakázal, a furt nic[/img]Citace:
Původně odeslal Mymak
POdtaktovani s tim nema nic spolecnyho, jde o to ze standartne ma r9500 otevreny jen 4 pipeliny a jeste obsahuje dalsi 4 ktere jsou od vyroby uzmaceny a tim je snizen vykon... no a tim ze jsi nainstaloval ty ovladace omegy tak ti sw odemknuly ty dalsi 4 pipky ale jedna z nich je vadna takze je dobry odebrat ovladace a nainstalovat tma normalni ne omegy a ty ti ty 4 pipky navic uz neodmknou.
Jo takže bych o ně přišel, tak to radsi překonám malinkou sachovnici !![/img]Citace:
Původně odeslal honzAK
presne tak prisel by jsi o ty otevreny 4 pipeliny cili bi jsi z teoreticek r9700 udelal zpet r9500....
Měli by udělat hacknutý drivery, kde by se dalo povolit třeba jenom 7 pipelin a tu jednu vadnou nechat vypnutou. já mám podobný problém - jedna pipelina trochu blbne a je to závislé na teplotě (po zapnutí počítače to třeba 15 minut běží bez problémů a pak se občas objeví nějaký čtvereček mimo). Třeba při podtaktování karty na 200/200 to funguje bez problémů neomezeně dlouho, ale výkon je pak nižší než přetaktovaných 317/317 se 4 pipelinama.
Mno ak je tvoj probelm len v chladeni tak naco cakas ??? ??? Si uz mal davno vymenit chladic, co by udrzal 100% obraz pri prijatelnom takte. (Takych 300/300 by na pohovovy vykon stacilo nie :wink: )Citace:
Původně odeslal Mican
300/300 je vykon dostacujci dokonce na default 275/270 to ma vykon docela mocnej.. ale nikomu to tady neda a pretoci to co to jede..
a soft na zablokovani vadnej pipek neni. a je to celkem logicky podel me musej bejt pipky minmalne v sudem poctu..
No tak kdyby to mělo bejt v sudým počtu, tak to by mohl bejt ale program, co by zakázal 2 ??? No já si myslím, že 6 PIP je lepší než 4 !!!!Citace:
Původně odeslal honzAK
no jenze problem bude naprogramovat ten soft tak aby zjistil ktera ta pipka je vadna a to vlastne je nemozny z duvodu toho ze manik co by to sice umel naprogramovat tak nevi jak je to udelany v ty karte takze to je kamen urazu. zkus to schvalne podtaktovat na 200/200 jestli je to u tebe taky teplotou.
OK, já to teda testnuCitace:
Původně odeslal honzAK
Tak ako to dopadlo ??? ??? (Je to tou teplotou :idea: )Citace:
Původně odeslal Titan
Jo tak teplotou to nebylo !!! :-((, ale já sem tu omegu uninstallnul, mě bohatě stačí i ty 4 pipky (zatím)Citace:
Původně odeslal Semik
Mě taky 4 stačí. Kartu mám týden a zatím jsem si ani pořádně na ten výkonový skok nezvykl, tak proč hned přetaktovávat a hackovat pípy.
protoze jsi na overclockingu chapes, no sory nechapu kdo ma r9500 256 bitu a jde mu soft mod na r9700 tak to nema hacknuty, to si tu kartu nemusel vubec kupovat precejenom s otevrenejma dalsima pipkama hned muzes solit FSAA 4* do vsech her a jede to super..Citace:
Původně odeslal Mican
Mno s R9700 by som sa s AA 4x vsade uz krotil :wink:Citace:
Původně odeslal honzAK
Nejvíc 3D hra co občas hraju je asi Warcraft3. Uznej, že na to výkon nehacknuté R9500 úplně stačí.
ver tomu ze nekrotil...Citace:
Původně odeslal Semik
jj muzu potvrdit, nic jinyho ve hrach nez aa4x, af16x, vse high, (zatim, a doufam ze na dlouho :-)) neznamCitace:
Původně odeslal honzAK
No mozna v Morrowindu Bloodmoon by to trochu krotit chtelo :-)Citace:
Původně odeslal honzAK
no to nastesti pro me neni hra ;DCitace:
Původně odeslal Fila