Hi...
potřeboval bych sehnat nějaký regulátor otáček pro chladič CPU.
Vubec netusim kde to sehnat... poradite nekdo?
Printable View
Hi...
potřeboval bych sehnat nějaký regulátor otáček pro chladič CPU.
Vubec netusim kde to sehnat... poradite nekdo?
Melo, by to jit s potenciometrem tusim 100 ohmu a tak 4W, ber jen s linearnim probehem, koukni se do threadu snizeni napeti pomoci potenciometru nebo nejak tak.[/b]
Nebo na trvalo snížit na 5V je to jednoduché...
P.S. Ty chceš snižovat otačky u toho BOX chladiče???
Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
Ne... koupil jsem si Titan TTC-CU5TB Socket A, 370. Točí se 4500 a tak bych to chtěl regulovat tak od 2500 do těch 4500....
Nejjednodusi by bylo pouzit ten potik. Muzes si stim i trochu vyhrat a udelat nejakej regulator napr. za pouziti IO LM317. Tady je nejake jednoduche schema zapojeni ...
jak jednoduché co musim udělat ???Citace:
Nebo na trvalo snížit na 5V je to jednoduché...
Koupis si trebas rozdvojku, ustrihnes kabel s 12V a do toho sameho mista zapojis kabel s 5V (Zlutej drat +12V, cervenej +5V), staci ktomu sroubovak (vycvaknes jen "nozicky" u konektoru a prehodis je) a nuzky.Citace:
jak jednoduché co musim udělat ???
Jen si pak davej bacha abys na te rozdvojce mel vzdy !! jen ten vetrak ..
2Saemon: jj tak to mám já...
No musim povedat ze 5V je spravidla uz dost malo a ked nechces pajkovat niaky potak tak skus to napojit na 7V mam s tym dobre skusenosti a vetrak ma este pomerne dobru rychlost oproti 5V.
PS: A ako na to jednoducho, znamy fakt ze 12V a 5V maju spolocnu zem ti umozni ked zapojis Gcc vetraku (spravidla cerny drat) do 5V vyvodu zdroja (cerveny drat) a Vcc vetraku (spravidla cerveny drat) do 12V vyvodu zdroja (zluty drat).
No jak se to veme, ale mozna lepsi je zapojit dva ventilatory do serie a kazdej se bude tocit na 6V. Jinak stema 7V je to dosti osemetne viz. mrte topics okolo ...Citace:
Původně odeslal juzko
Ja mel taky par vetraku na 7V a mistni diskuze me presvedcila, abych to nedelal.
A aby nehrozilo nebezbeci, ze na predelanou rozdvojku pripojis neco jinyho, je lepsi predelat konektor na tom vetraku ;)