Jaky byste brali??? Vzhledem i k overclockingu??? :lol:
Printable View
Jaky byste brali??? Vzhledem i k overclockingu??? :lol:
každej ti řekne, že 1.0 nebo 1.1GHz. ;)Citace:
Původně odeslal Ferda
no vzhledem k tvejm ramkam bych vzal tu 1.1cku, protoze kdyz ti zvladaj pri 144MHz FSB casovani 2-2-3 tak je to nic moc.
Obecne najlepsie OC dosiahnes s prvimi verziami technologie (napr. celer 300A, 533, 566) Tulen 0,13 zacal od 1,0 takze tie som videl az na 1,6GHz vzduchom chladene co ale si vyzaduje brutal pamete lebo nie kazda SDRAM zvlada 160MHz ale to by si z toho procaku asi nevytrieskal bezne sa to OC tak na 1,4-1,5GHz a to by pamete mali zvladat takze 1,0 - 1,1 najlepsie keby ti to dali testnut ;D ale svihni si lebo intel chce celery na p3 platforme v najbizsej dobe ukoncit.
viz. signatura ;)
1.0A Rulezzz....
Kvalita Tualatinu se buď zhoršila nebo to začali záměrně omezovat, protože někdy začátkem roku jsem rozjel dva 1,1G Celerony přes 133FSB. Teď jsem to chtěl zopakovat (poté co zlevnili, postavit hodně levný PC se slušným výkonem po OC), ale nedostal jsem se víc jak na 125 FSB a nestíhal zbytek na PCI sběrnici. Tak jsem to musel stáhnout zase dolů. Použita byla i relativně levná přesto spolehlivá deska, která umožňuje nastavit voltáž i frekvenci. Bohužel ne násobitel mezi FSB a PCI jako ST6 (ale ta je dost drahá).
Jinak dělám celý den na 1,2G@1.52G Celeronu T deska Abit ST6 a ten jede v poho.
Přepnutí přímo na 133 FSB bude dnes asi vzácností, pokud neseženeš nějaký starý kousek.
relativne levna deska, nejlevnejsi co sem koukal na tualatiny je MSI neco lite a stoji asi 2700kc, ST6 se ti zda draha kdyz stoji s dph 2990kc?Citace:
Původně odeslal toja
Při současné ceně Celeronů T do 2000,- bez DPH (ve velkoskladu), jsem já koupil 1.1G za cca 1300 bez DPH. V tomto případě se mi zdá investovat do desky více jak 2000,- naprosto nesmyslné. Použil jsem Shuttle AV18V za asi 1600,-. Pokud bych chtěl investovat více, tak se budu orientovat spíše na Athlona s DDRkama a bude to o něčem jiném. Ale já potřeboval dát dohromady levné PC s využitím původních SDRAMek. Předpokládal jsem, že se mi opět podaří to přímo přepnout na 133 FSB (a možná i mírně výš).
Osobně zastávám názor, že než vrážet prachy za předražené desky typu Abit a spol, tak použiji radši osvědčené značky střední cenové třídy(třeba Soltek) a připlatím za procesor. Nemusím se spoléhat, že něco přetaktuji. Stejně bych se nedostal výš než o pár jednotek MHz.
ja kdyz nekomu stavim levne pc tak mu do toho tam kvalitnejsi komponenty protoze usetrim starosti i sam sobe, a tu znacku shuttle, nikdy bych ji nekoupil, proste to je akorat na zadelani si problemu.
Když budu stavět PC pro "běžné" řekněme kancelářské aplikace, tak tam nebudu dávat drahou desku. Je jasné, že Shuttle není žádný zázrak, ale co jsem zatím použil (v poslední době), tak chodilo bez problémů.
Když budu stavět PC na hry či zpracování videa, tak se budu orientovat na něco lepšího, abych z toho dostal maximum a šlapalo to.
Pro většinu lidí je stejně důležitý faktor výkon/cena (a nesmí to samozřejmě tuhnout). Ne každý se musí chválit, já mám vevnitř XY. Radši použiji osvědčenou komponentu od méně známé či levnější značky než mnou neotestovanou drahou značkouvou věc.
Už jsem mockrát reklamoval dražší značkové komponenty, které jsem bral právě proto, abych měl jistotu. Na druhou stranu říkám, že některé věci jsou prostě shity a rozhodně je nebudu brát. Je jasné, že kvalita je většinou úměrná ceně, ale ne vždy úměrně. Je to věc zkušenosti a kompromisu.
já bych při nákupu nové desky nešetřil. Mít dobrej podvozek je základ a jak psal HonzAK, ušetřil bych si spoustu starostí.
Od diskuze nad kvalitou a cenou MB bych se radši vrátil k CPU. Já jsem měl poslední měsíc v rukou 3 kusy (1x 1,2G a 2x 1,1G) a ani jeden z nich nešel přepnout na 133 FSB (max na cca 126). Nezkoušel jsem 1G verzi. Ale dřív šly skoro všechny přetaktovat na cca 1.5G, z toho jsem si dovolil usoudit, že už to u Intelu víc hlídají .... nebo jsem měl prostě smůlu.
spise si mel smulu, no s tim nic nenadelas. ja jsem odzkousel 3kousky z jedny serie a az ten posledni sel tak jak jde, jinak ty predtim sly 1430MHz a 1500MHz.