jak velký rozdíl je mezi SB 5.1 a 6 kanalovou integrovanou AC97?
Chci na to připojit Creativ 6.1 6700, s tím, že by na SB hral 5.1.
Vyplatí se investovat i do SB, nebo s AC97 bude zvuk dobrý a vyhovující?
Printable View
jak velký rozdíl je mezi SB 5.1 a 6 kanalovou integrovanou AC97?
Chci na to připojit Creativ 6.1 6700, s tím, že by na SB hral 5.1.
Vyplatí se investovat i do SB, nebo s AC97 bude zvuk dobrý a vyhovující?
To všetko závisí podľa reproduktorov. Ak máš plasťáky, tak sa Ti Creative 5.1 neoplatí kupovať, lebo rozdiel nerozoznáš. Ale ak máš kvalitné bedne a zosilovač, tak sa Ti určite oplatí kúpiť poriadnu zvukovku a vypnúť tú integrovanú AC97 :-)
budu kupovat Genius SW 5.1 HT...
Ale i s AC97 bude zvuk dobrý a uspokojivý ne?
no nevím proč ale zatím žádná integrovaná zvukovka mi neposkytla nikdy takový zvuk jako externí .. nevím co je pro tebe pojem uspokojivý zvuk? pokud myslíš to, že budu slyšet všelijaké brumy, vrčení ve zvuku občas pohyb myši při vyžším volume tak pak ano :) ...vem externí GHT si to rozohdně zaslouží a ty pak budeš náležite odměněn čistčím zvukem :wink:
No ale kuprikladu moje ALC650 je prekvapive funkcni, rusena neni vubec. To bych rek ze by nemela byt zadna, pac je na desce a tam se o to snad postaraj.
Ale samozrejme, za nejakou solidni karticku do PCI se to vymenit neda.
Osobne bych si vybral Fortissimo III 7.1 8-)
no nejakou dobu jslem jel na ac97 kodeku 5.1 a fakt to fungovalo i pri vysokem fsb, jenze tu a tam se :vyskytly: chyby ve zvuku v nejakejch hrach, tak jsem koupil fortissimo III a kvalita zvuku uz jen v poslouchanim mp3jek byla naprosto ohromujci ac97 saxs.
Ja som spokojny tiež zo svojou ALC 650 - s najnovšimy drivermy už podporuje nepodstatne benchmarky v 3D mark 2003 - 2 z 3 testov - ale to je nepodstatne. naprosto dobre mi služi tento integrač!
Edit - mam to napojene na veži Sony MHC - ZX10 čo celkom dobry stroj
Ja si taky myslim ze moje Technicsy a zesik s OPA 134 by si zaslouzil lepsi audio zdroj... ale kde na to porad brat? :roll:
kolik stoji ta fortesimo?
Kolik budu muset dát do zvukovky? Ta SB 5.1 stojí asi 1000. To by stačilo? Nebo nějakou jinou?
Nechci do zvukovky moc dávat...
z CC za 1400kc 7.1 a ten zvuk a moznosti nastaveni davam tomu 11/ z 10ti jinak kdyz to srovnam s SB5.1 tak je to 10 ku 6ti.
Se SB jsem mel vic potizi ve hrach tady to bralo hodne vykonu tady zese se sekal zvuk a ted mam to fortissimo III a uplne lahoda jednou sem to nainstaloval a je klid.
Tu SB jsem mel na jiny sestave.
Fortissimo stoji u cc cca 1100 bez dane, viz
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...3456&level=102
...
Z hlediska her je podle mě jedno, jestli koupíš SB5.1 nebo nějaké to Fortissimo, protože ani jedna z těchto zvukovek nepodporuje EAX AdvancedHD (EAX3), ale pouze starší a dnes již méně používaný EAX 2.0. Takže ve hrách určitě lepšího (reálnějšího) zvuku s Fortissimem nedosáhneš, takže já bych koupil (třeba i starší) SBLive!5.1 - taky jsem to tak udělal :wink: Sice se říká, že SB5.1 nemá tak kvalitní zvuk jako Fortissimo, ale myslím, že je to celkem (pro tebe) zanedbatelný rozdíl.
Používat AC97 bych rozhodně nedoporučoval - příliš zatěžuje CPU a na hry není vhodný. Co se týče třeba MIDI, má SB5.1 určitě navrch před AC97 tak i před Fortissimem.
P.S. EAX je technologie simulující různá prostředí (ozvěny) - jeskyně, hala, les atd.
no já mám desku s VIA400 a chci kupovat s nForce2, takže doplatím asi 500,- a mám novou desku s 6-ti kanalovým zvukem...
Chvilku pojedu s tím AC97 a když tak časem koupím asi to fortisimo.
A za kolik se tak dá sehnat starší SB 5.1 ?
Starší SBLive!5.1 jsem asi tak před 4 měsíci kupoval v kamenném bazaru za 600Kč. Dnes už bys ji na netu sehnal určitě levněji. Žádné problémy, jak tady někdo píše, s ní nemám. Třeba časem spadne cena u Audigy a koupíš třeba to - podporuje EAX3 a na hry je lepší než Fortissimo i Live!.
Takže Audigy je lepší než Fortissimo III?
Kdybyste někdo věděl o nějaké Audigi, Fortissimo, nebo SB 5.1 starší za dobrou cenu tak dejte vědět... 8-)
Jak se to vezme. Na hry je ale určitě lepší...Citace:
Původně odeslal PCborec
SB live 5,1 je peknej hajzl... ja ho treba mam a je naprosto v pohode, ale kamosovi dela nepredstavitelny shity... mimochodem sme ty dve karty porovnavali i fyzicky a rozhozeni kondiku a dalsich soucastek ne PCBecku je uplne jiny...
taky mame kazdej trochu jiny install. CDcko a kamosovi z mojeho nejedou ovladace...
Je to peknej hnus, pritom sme to kupovali u stejnyho prodejce...
To je znama vec, ze Creative predava pod rovnakym nazvom vzdy nieco ine... Najprv nieco uvedu a postupne znizuju naklady = je to cim dalej, tym vacsi s.hit.
Takhle přesně jsem to udělal !!! Můžu ti říct že ten krám co máš na desce je tak akorát dobrej na přehrávání Windousovských hlášek. Integrovaný věci jsou úplně na pytel. Možná až na některé síťovky. Kup SB 5.1 Live! (alespoň :wink: a budeš v klídku !!! Jinak DVD je na těch Geniusech výnikající 8-)Citace:
Původně odeslal PCborec