mozna uz je to stare ale mne to prekvapilo a utvrdilo v tom co si mam koupit, preci jenom si nekoupim 2x drasi kartu kdyz tomu bude odpovidat vykon jen v benchmarcich...
http://www.xbitlabs.com/articles/vid...00ultra_3.html
Printable View
mozna uz je to stare ale mne to prekvapilo a utvrdilo v tom co si mam koupit, preci jenom si nekoupim 2x drasi kartu kdyz tomu bude odpovidat vykon jen v benchmarcich...
http://www.xbitlabs.com/articles/vid...00ultra_3.html
Tuším ta ožiarilo svetlo nebeské ;D
este ale vysli nove Detonatory a tie v RTCW dvihaju FXka o 20-30%...
hele co mas za fx5800?? je ticha? od jake firmy..
jinak, nahodou me fx5600ultra prekvapila a kdyby nepropadla v Splinter cell tak mozna o ni i uvazuju,ale podle ceny vychazi porad nejlip r9600pro, krom toho ATI ma lepsi antialias a aniosotropni fil.
BTW: ted jsem videl OEM radlo9800pro za 10000-11000,-bez DPH, coz je cena fx5900, ktera na ni vykonove nema..
jinak podle tech testu se nekdy dostala pretocena fx5600(400/800)prave na uroven fx5900...
BTW2:ja fim ze fx umi lip Doom3,ale ten je porad hratelny i na ATI, kdezto Splinter Cell je na fx5600u uboha...
Podla toho co viem, a ked som porovnaval obrazky kariet, tak vsetky FX5800 vyrobila jedna fabrika, moju mam od Sparkle a ticha teda fakt je. Dost som mal z toho strach ale ten vysavaci rezim nabehne iba po boote a za 1,5 sekundy je ticho, ako s kazdou inou kartou. Max. 60°C v zatazi tiez nie je moc...
Aj ked FX vie lepsie Doom3, tak Ati R9700/9800+ vie asi lepsie Halfa2... uvidime, ma coskoro vyjst Half benchmark...
no halfa dvojku i Dooma uz maj v prodeji, tedy Halfa 2 uz ti poslou ale doom si predobjednavas...jinak sem videl fx5800 od asusu,abitu apd, a vzdy s vysavacem, a ja ci opravdu tichy kompl,ale ted v tom vedru to musi preci rvat jak krava..
Proc se vlastne tohle auditko jmenuje R9600PRO vs FX5900?? FX5900 je prece SAKRA vykonnejsi nez R9600pro a taky je samozrejme sakra drazsi ze? Tyhle dve karty se zkratka nedaji vubec stavet proti sobe..je to jina vykonnostni i cenova trida. Btw mit koupenou FX5800 je trochu rarita...opravdu bych ji ale u nekoho chtel slyset v chodu. Z tech recenzi mi vstavaly vlasy hruzou...
Presne tak! Porovnávať tieto karty je ako porovnávať Felíciu a Luxusný Mercedes :-)
kua to ste si ty testy asi neprohlidly??? :evil: kdyby jo tak zase tak velkej rozdil tam nejni!, fx5900 ma navrch hlavne v syntetickych benchmarkoh ale ne ve hrach +/-, a dat za ni dvojnasobek se mi nezda
BTW: za stejnou cenu koupim noname r9800pro a ta JE vykonejsi!!
Pozri sa o pár stránok v testu dalej. :wink: Veď 5900 vyhráva o štvrinu. Má o 80 FPS viac ako nepretaktená R 9600. Ty testy v Opngl si nevsímaj (Jedi Knight), sú to na houby testy. UT 2003 Poví o skutečném výkone 8-)Citace:
Původně odeslal MARA.T
tak skus porovnat FX5600 s R9800 :-)Citace:
Původně odeslal Pyroteam
To z recenzii aj mne, preto som zalozil na to samostatnu otazku... ale riskol som to a oplatilo sa.Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Zatim sa mi to "hlasne" chladenie ätaky vysoky zvuk) este ani raz nezaplo (iba 1 sec. po boote) a teplo teda je vsade - aj ked som jej este maximalny zahul nestihol dat. Inak je ten zvuk ako kazda ina karta.
Zadnej HL2 a Doom3 v prodeji rozhodne nejsou a nikdo ti ani jednu ze zminenych her neposle. D3 bude az nekdy pristi rok a HL2 mozna od 30 zari ale spise v Q4 2003.Citace:
Původně odeslal MARA.T
Ehm, zkus se podivat i na jine testy, ne jen na jeden :wink:Citace:
Původně odeslal MARA.T
http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1821&p=26
2ELLE:mas pravdu, tem Half je az od 30 zari(ja si spletl mesic sorac)
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/...227610-4433223
2Masster:dik za link, ja jsem samozrejme nechtel nikoho nastvat a netvrdim ze jsou to stejne vykone karty,ale chci ric ze r9600pro (pretaktovana-netaktovat nema cenu kupovat)se dotyka fx5900-ktera je dvakrat tak draha a stoji tolik kolik neznackova r9800pro, ale aby se fx5900 dotykala vykonem r9800pro musela by byt pretaktovana a ta r9800pro netaktovana takze se proste fx5900 nevyplati...plus ATI ma je vymakanejsi a nemusis mit P4 na 3200MHz
kdo by chtel slyset FX5800 v akci tak muze tady: www.madman.borec.cz/GeForce_FX_spinup.mp3 :wink:
Mozna ses na ten link mel podivat pred timhle postem, protoze Radeon 9800Pro podle toho testu vykonejsi neni :wink:Citace:
Původně odeslal MARA.T
Jinak to neber moc vazne protoze mam sam FX 5900, takze sem mirne ovlivnenej ;D
A nastvanej sem byl :evil: ;D
Blbost, neviem, kde mal mikrofon, ale v hlucnom rezime je to menej ako ten zvuk uplne na zaciatku.Citace:
Původně odeslal Madman
Je jasne ze ked si strcis mikrofon do prdele a prdnes si, bude to potom, ked to pustis frajerke, ako rana z dela.
V maloobchode jsem videl ASUS FX5900 neultra i Sapphire R9800PRO za skoro totoznou cenu kolem 13tisic. Podle testu je ta FX5900 neultra jen mirne podtaktovana Ultra,takze se da vetsinou v pohode pretaktovat. Jinak podle testu mi prijde,ze R9800PRO a FX5900 jsou na tom skoro stejne co se vykonu tyce. Takze je jen na cloveku,jestli preferuje Ati nebo Nvidii,pac za podobnou cenu dostane podobny vykon od obou firem.Tohle plati jen v high endu, v cenove kategorii do nejakych 6-7tis je na tom lepe Ati.Citace:
Původně odeslal MARA.T
Hombre, skus ale zapnut max AA a AF a uviidis, ci su na tom rovnako. V niektorych testoch posle za prekona GFX 5900 aj Moj radek 9700 pro. Ja sem na nej tak pysnej, pod sem mojenooo..:)))
MARA.T, pokial tvrdis, ze r9800 je na tom cenovo tak isto ako 5900ka, a pritom si presvedceny ze radek je rychlejsi, potom nechapem, preco sa tento thread vola R9600provsFX5900. :idea:
;D ;D ;D Tomu rikam ukazkovy vztah gamera a kartyCitace:
Původně odeslal Raydowe