Pokud se nepletu, tak v Gentoo se vse kompiluje. Takze se nikam neukladaji informace o tom co jsem teda vsechno zkompiloval (nainstaloval). Neni v tom casem bordel ze clovek ani nevi co tam ma vsechno nainstalovane?
Printable View
Pokud se nepletu, tak v Gentoo se vse kompiluje. Takze se nikam neukladaji informace o tom co jsem teda vsechno zkompiloval (nainstaloval). Neni v tom casem bordel ze clovek ani nevi co tam ma vsechno nainstalovane?
O_O ???
gentoo balicek stahne, zkompiluje, nakopiruje soubory toho balicku do /usr a zdrojaky smaze
jediny soubory kteryma se to od predkompilovanych balicku (.rpm,.deb) lisi, jsou headery a ty mivaji tak 20KB v prumeru...
navic mas nastroje jako qpkg ktery ti treba vypisou vsecky soubory z danyho balicku
Kód:root@gama tom # qpkg -l lineakd
x11-misc/lineakd-0.6_alpha2 *
CONTENTS:
/usr
/usr/bin
/usr/bin/lineakd
/usr/share
/usr/share/doc
/usr/share/doc/lineakd-0.6_alpha2
/usr/share/doc/lineakd-0.6_alpha2/AUTHORS.gz
/usr/share/doc/lineakd-0.6_alpha2/COPYING.gz
/usr/share/doc/lineakd-0.6_alpha2/INSTALL.gz
/usr/share/doc/lineakd-0.6_alpha2/README.gz
/usr/share/doc/lineakd-0.6_alpha2/TODO.gz
/etc
/etc/lineakkb.def
Nj, to ze se to po kompilaci kopiruje do /usr vim, ale ten adresar je naprosto neprehledny.
To je jedina vec, ktere jsem oproti Winu nedosel na chut, ze program neni pohromade.
Nemusite me sem psat vyhody jako to ma, protoze je znam, ale esteticky me to nesedi :)
No jeste si to muzu resit prefixama a vse si cpat do vlastniho adresare, ale prave me zajima jak gentoo resi to, ze vlastne nema zadny "registr" toho co ma nainstalove a jak pak uzivatel zjistuje co tam vse ma, kdyz si to nepise a zapomina :)
Ugh. Prostuduj si nekdy portage, to co tady rikas (ze nevi co je nainstalovane) je jaksi zakladni vec kazdeho balickovaciho systemu. Jak bys pak provadel updaty kdyz nevis co to ma updatovat ??? ??? ???
Jinak na tu adresarovou strukturu jsem si tak zvykl, ze se divim pro ve woknech ma vsechno svuj adresar a navic nestandardni. Kdyz hledam v linuxu dokumentaci k softu, vim presne kde to najit (/usr/share/doc/balicek)
A) wokna taky nacpou sw vsude po disku, na 90% ti pribude neco v system/system32
B) staci merknou do dusim /var/db/portage (ted sem pod woknama tak si nejsem uplne jistej) a tam najdes strom adresaru od vseho co mas nainstaleny.
Noooo to jsem potreboval vedet :)Citace:
Původně odeslal Jezevec