Posledí dobou se mi stává,že z ničeho nic se objeví tabulka a začně odpočítávat vypnutí počítače za cca 1 minutu :evil: Nevíte někdo v čem je problém,jestli to někomu taky dělá.Dik
Printable View
Posledí dobou se mi stává,že z ničeho nic se objeví tabulka a začně odpočítávat vypnutí počítače za cca 1 minutu :evil: Nevíte někdo v čem je problém,jestli to někomu taky dělá.Dik
Vir..
Stáhni si záplatu a bude vše OK
Hihi, ty jsi snad tento týden moc na Inetu nebrowsil nebo jen na "špatných stránkách" , jinak by jsi věděl o co jde. :-)
Z CDR.CZ
Pozor, šíří se červ vypínající počítače!
Úterý, 12. srpna 2003, 00:26 Bezpečnost, Internet, Software
Včera večer se začal na Internetu projevovat červzneužívající bezpečnostní chybu, kterou Microsoft zazáplatoval již téměř před měsícem. Přítomnost tohoto červa poznáte velmi jednoduše podle toho, že se vám z ničeho nic objeví hláška podobná té na obrázku napravo a počítač vám restartuje. Dále ho identifikujete podle existence souboru „msblast.exe“ v SYSTEM32 adresáři vašich Windows (typicky C:\WINDOWS, či C:\WINNT) a odkazu na něj v registrech - ve větvi „HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Run“ je nový klíč „windows auto update“. Červ je mimo samovolného rebootování nastaven na DDOS útok na windowsupdate.com, který provede 15. srpna.
Když už víme, co je zač, tak bude i jeho odstranění jednoduché. Stačí smazat zmíněný soubor, je také vhodné na něj odstranit odkaz z registrů (tj. smazat „windows auto update“ ve větvi „HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Run“) a samozřejmě nainstalovat zmíněnou záplatu!
--------------------------------------------------------------------------------------
Tak se zbav toho Blastera(lovesan) a nainstaluj si záplatu RPC DCOM
Více zde:
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp...12103&CAI=2114
Mno ja bych ho tam aspon do dneska nechal :lol: (je 15.ho)
no a kde sezenu tu zaplatu na wokna :?: ???
dobry uz to mam, sorry za mou netrpelivost
Jejda,tak už je pryč ;D Trochu jsem zaspal diky moc za rady:)Citace:
Původně odeslal Spec
Taky se Ti poštěstilo,nebo jen pro jistotu ;DCitace:
Původně odeslal WAR-TIN
postestilo ,ale on to asi chytnul bracha , protoze ja netuju v praci a doma jen malo :?
Ten virus treba pekne nechat tak ako je. Nech ten dos utok zrusi tie de... MS servre
sem chyt ten vir a zapltoval sem to zaplatou od microsoftu ale tět když jdu na net mi to nepřijíma data ale jen odesíla a nemužu na žádný stránky,
co stím?
koukni na www.viry.cz,jsou tam rady jak na neho kdyz nezabere zaplata..a nezapomen ze zaplatou se vira nezblavis..je ho treba vyprat z registru nebo antivirakem!!Citace:
Původně odeslal Vojjta
???
sss
sssss
Je sorry, uz tu zaplatu mam, ale taky mam 3 velky problemy
1.Msblast.exe v adresáři c:\windows\system32 vubec neni. Zaplata nejde nainstalovat, pokazdy se vypne a regedit se mi furt znicehoz nic vypina a kdyz jsem se k tomu "run" konecne dostal, tak tam to automatic update vubec nebylo. Stahnul sem este nakou utilitu na jeho odstraneni a ta ho nenasla. Poradte please, co stim ???
Tak uz ho ten antivir nasel, ale zaplata se furt vypina, regedit taky(a porad tam ten "windows update" neni)a vir se mi tu usadil znova.
Mám ten samý problém - mblasta jsem na jednom kompu zvládl v pohodě, ale na druhém mám tytéž potíže!!!Citace:
Původně odeslal matej!MASSER!kotel
Kterým antivirem jsi ho našel???
Bože, dej ať nemusím znova instalit Wokna... :roll:
najít a vyrušit by to měla i tahle věcička http://www.stahuj.cz/utility_a_ostat...tviruscleaner/
pokud se objeví hláška NT AUTHORITY že vypne PC a zrovna něco stahujete, tak stačí si dát příkazovou řádku a napsat shutdown -a vypnutí se zruší.
Bohužel, tímhle jsem to včera zkoušel taky, ale bez efektu - nic nenašel...Citace:
Původně odeslal pomlcka
Navíc se virus neprojevuje shutdownem, ale "jen" blokováním downloadu z netu, zavíráním regeditu a skrýváním indikace klávesnice na liště...
Ale otravuje to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ok mam ho, Jak se ho zbavit? udelal jsem jak kolegove viz vise a nepomaha. Jak pise Darth Sidious,tak v mit pripade je projevuje jen restartovanim!! stahovat muzu v poho,regedit nezavira.Pleas kde muzu najit zaplatu?reinstalace woken asi nepomuze?!? JAK NA NEJ predem diky
Nevim přesně jestli tenhle vir to dělá taky(pokuď vim tak je Blastera několik verzí), ale doporučuju všechno si připravit(nastahovat zaplaty, antiviry,anti-adware, atd.) potom odpojit internet, vymazat Temporary Internet Files a potom se teprve pustit do boje :idea:
Tyhle mrchy mívaj svoji zálohu někde na netu a v případě nedokonalího odstranění si dostáhnou to co ste jim smazali.
ok a mas adresu na zaplatu od Microsoftu??
zkus http://www.mstu.cz/stazeni.htm ale nevim jestli to bude fungovat.......měla by tam bejt nějaká utilita na odvirování a path aby už se to tam znova nedostalo............ja sem se pomocí tohohle blastera bez problémů zbavil
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=csCitace:
Původně odeslal DaMilo
Odkazy dole na strance.
Dekuji!
Nevite nahodou co je W32.kwdom.Worm??? -prepsal se ten Blaster??