-
Windows Commander
Vždy jsem se připojoval na svojí web stránku light u seznamu pomocí FTP ve Windows comanderu. Zde jsem měl takové nastavení:
http://www.sweb.cz/vladimir.mahr/pripojeni.jpg
Když si ho dám ve firemním notebooku tak se objeví tato hláčka:
http://www.sweb.cz/vladimir.mahr/hlaska.jpg
čím to, že to kdysi fungovalo a dnes ne?
-
Ty chyby fora me stvou, protoze jsem ti jiz odpovidal a zmizelo to :evil:
Takze kratce znova:
zkus pres cmd rucne se ftpnout na ftp.sweb.cz a zadej jmeno/heslo. Kdyz se nepripojis, mas blbe nastavene internetove pripojeni, kdyz neprilogujes tak je problem v heslu, pokud ano, je problem ve WC.
-
Taky mi zmizela odpoved :?
Jak jsi pripojen na net? Pokud pres proxy, tak problem bude na 99% v nastaveni (nemel jsi drive ve WC definovane "Pouzit firewall (proxy server)"???). Pokud ti hlasi "Hostitelsky pocitac nenalezen", tak se nema cenu zabyvat jmenem a heslem, WC vubec nedostal odpoved od DNS serveru, jaka je IP toho FTPcka.
Zkus ping ftp.sweb.cz , pokud to neodpovi, tak je problem ve tvem pripojeni, ja se k swebu doma pripojuju taky pres WC a je to v pohode (nejsem za proxy).
-
Oba dva na to jdete dobře a mohli by jste mne dokopat ke kladnému výsledku. V popisu problému jsem nebyl úplný. Předtím jsem pracoval v jiné organizaci a teď jsem v jiné. Každá měla zřejmě jinak nastavenou síť. U obou organizací nebyli správci sítě komunikativní a zřejmě slabší hráči. To mi předvedl pan Jezevec, který mi na dva tahy vyřešil propojení přes šíťovou kartu mezi domácím PC (W98) a firemním notebookem (XP). Podle správce sítě to nešlo. Tak mi poraďte na co se mám zeptat správce sítě abychom s tím pohli. Já se přihlašuji do firemní sítě přes domenu a mám přístup do sdílených složek a na net. Co mám ještě zjistit ?
-
Zakladne otazky
- dostavas IP adresu cez DHCP? Dostanes aj adresu DNS servera a rotera?
- ak je pevne IP doplnit si DNS server a router podla informacii admina (alebo pozriet kolegom na parametre siete a odpisat)
Je medzi internou sietou a internetom firewall? potom
- je povolene ftp smerom von?
- je povolene ftp cez proxy?
- je povolene ftp cez socks?
pristup na proxy a socks byva aj zaheslovane - potom treba aj meno/heslo.
Ak budes mat informacie doplnit do "pouzit firewall" a malo by t ist.
V robote mame proxy aj socks5 na heslo a cez WC sa da stahovat z FTP.