P4 deska vhodná na tiché PC
Chtěl bych si postavit tiché PC. Už mám tichý zdroj, upravený case ale teď potřebuju desku na P4. Uvažoval jsem o Asus P4P800 ale ten jsem nejspíš zavrhnul. Mám totiž tyto požadavky:
- pokud možno 3 konektory na větráky na desce
- možnost regulovat všechny větráky z Windows (pomocí Speedfanu, jiný rozumný program snad ani neexistuje)
- čtení teploty z CPU z interního čidla + čtení teploty v casu
- správné zobrazení otáček všech větráků (opět nejspíš ve Speedfanu)
Jde o to, že ten Asus nespolupracuje se Speedfanem a nejspíš reguluje jen fan na CPU. Kamarád má zase nějakou postarší desku MSI a ta zase ve Speedfanu funguje dost blbě - ukazuje dobře jen jednu teplotu a reguluje jen case-FAN.
Ptám se tedy - existuje deska, kde mi jako na současném BX-masterovi pojede ve Speedfanu správné zobrazení všech teplot, všech otáček a půjde regulace všech otáček??
Ještě jednou počet větráků
Ještě jednou bych se zeptal na počet větráků co jdou připojit. Jeden zapojím od CPU, jeden je zapojený od chipsetu.
Kolik mi zbyde ještě dalších volných konektorů? Podle fotky vidím už jen jeden (na přední FAN). :-(
Re: Ještě jednou počet větráků
Citace:
Původně odeslal bigboban
Ještě jednou bych se zeptal na počet větráků co jdou připojit. Jeden zapojím od CPU, jeden je zapojený od chipsetu.
Kolik mi zbyde ještě dalších volných konektorů? Podle fotky vidím už jen jeden (na přední FAN). :-(
skoro na vsech deskach sou 3 konektory na fany
Re: Ještě jednou počet větráků
Citace:
Původně odeslal Fox-CZ
skoro na vsech deskach sou 3 konektory na fany
Jenže pokud na jeden přijde CPU a na druhý je zapojený chipset-fan tak zbyde jeden. A to je trochu málo. :|