TB0 třeba 2800+ vs. Barton 2800+ ???
Tipujte !!!
DanikD
Printable View
TB0 třeba 2800+ vs. Barton 2800+ ???
Tipujte !!!
DanikD
Ja netipujem.
TB 2800+ sa nepredava ani nevyraba uz davno.
Dalej to bude rovnake. mozno trochu viac barton koli vacsej cache.
Zalezi hlavne aku im das voltaz. A tiez od konkretnej vyrobnej serie.
BTW 2800+ by mal ist super taktit. mozno aj na 2.4G pri 1.75 a vzduchom.
no potrebuji vedet jestli treba na 2200MHz bude topit vic jadro Barton nebo TB0. Voltaz nebrat. Serie nebrat.
toto fse
danikD
No THB B0 2800+ neviem ci su DLT3C (nemam fakt ponatia), ale podla mna bude hriat THB B0 viac - predsa ma len BARTON vacsiu plochu jadra...celkovo vsak velky rozdiel nebude a skor by som bral Bartona.
Kazdopadne taky Barton 2800+ a TB 2800+ nepracujou na stejny frekvenci, barton na nizsi, takze bude topit min,
ale pokud te zajima cista frekvence, rek bych ze bude topit ten kterej ma vyssi voltaz (asi ten tbred).
Kua uvedomte si ze na rovnakej voltazi a rovnakou technologiou vyrobeny Barton ma cca o 10-15% vyssi tepelny vykon, ale zaroven ma o 30% vacsiu plochu => bude sa menej zahrievat, ale bude viac hriat; dufam ze to pochopite.
co sa tyka na 2.2G tak nezabudaj ze barton ti ponukne V PRIEMERE o 10% vyssi vykon.
niak mam zlu naladu, pardon. :|
BTW ty si padnuty na hlavu alebo co ?Citace:
Původně odeslal danikd
Si kua uvedom ze tepelny vykon sa meni s druhou mocninou voltaze, tak potom nechapem co trepes.
Inak: vykon ~ voltaz*voltaz
I když všechny argumenty zní logicky, v praxi tam moc velký rozdíl nebude, taky závisí na chladiči. Tipuju rozdíl max. 2 stupně, tudíž nepodstatný...
To je pravda, pokial to bude default 2800+ vs. 2800+Citace:
Původně odeslal jan555
Ale na to sa nepytal :wink:
Najpodstatnejsia u AXP TB/Barton je voltaz, dalej typ, freq., seria, a konkretny kusok.
hlavne mi prijde nesmysl "seriu nebrat" - vsak jaky propastny je rozdil mezi DUT a DLT u THB B0 ... to se zkrátka musí vzít v úvahu, ne ?
Mno lepsi ten Barton o par percent je, ale z mojho pohladu je Barton o dost problemovejsie CPU na OC.
Mam dost znamich co na Bartona nadavaju ako biedne ide taktovat.
Za idealnych podmienok by to s nim vsak mohlo vist. (trba mat stastie, alebo ist naisto :wink: )
mel sem Tbreda na 2700 a topil CCA podobne jako tedka BARTON na 3200+(ale barton mi jede na mensi voltazi .. tak nevim ale stejne bych rekl ze barton na 2800+ budemene topit nez Tbred na 2700+ pac ma mensi real CLOCKCitace:
Původně odeslal danikd
L2 cache....ale pekne pece...a ked ma 2x taku velku sa to fakticky vyvazuje. Preto vlastne Barton3200+ skoncil tam kde je ;D (je to proste oproti Tbredovy ...moc zhave)
Thoroughbred 681 2800+, 2250 MHz, 333 FSB, 44.90A, 74.30W, 85C max., 0.57C/W
Barton 6A0 2800+, 2083 MHz, 333 FSB, 44.40A, 68.30W, 85C max., 0.63C/W
Troughbred bude topit víc protože má višiu frekvenciu. Barton má sice vetšiu cahce ale aj večšiu plochu a tym pádem se bude lepšie chladiť