Lze to vubec nejak zbastlit? Na watech mi nezalezi spis cim min tim lip! Kdyz odpojim vetracek, tak mi bouchnou kondenzatory? nebo co se stane?
Printable View
Lze to vubec nejak zbastlit? Na watech mi nezalezi spis cim min tim lip! Kdyz odpojim vetracek, tak mi bouchnou kondenzatory? nebo co se stane?
Záleží jakej máš router. Moje konfig. je Pentium 75 + pasiv z PPro, no gfx, AMD 10Mb síť, Xi 626, disk (vypíná se po minutě), 64MB DIMM a ve zdroji mám odpojenej fan. Je tam kolem 60st.
Musíš dávat bacha aby tam aspoň trochu nějak mohl proudit vzduch.
Odpoj fan, přišroubuj na chladiče měděný plech. Stačí 2-3 plechy tloušťky 1mm na jeden chladič a druhý konec plechů přišroubuj na plech zdroje popř plech casu. Využiješ casu jako chladiče a je to. Jen bacha na to aby byly chladiče odizolované od součástek. Kámošovi tak běží 250W zdroj a bez potíží to uchladí.Citace:
Původně odeslal zed
Perfektní nápad, ještě dodám že by bylo fajn udělat co největší stykovou plochu mezi tim plechem a chladičema/kejsem, případně mezi dát pastu, ale myslím, že tohle řešení je třeba na velkej výkon, např. ta moje konfigurace bere cca. 30-40W, takže no problemo...Citace:
Původně odeslal Jafido
Jo pasta tam je nějaká bílá, šířka plechu je přibližně 3cm. Většinu tepla už odvede ta měď, mezi case a měď už je púasta celkem zbytečná, spíše se i ní zapatláš.Citace:
Původně odeslal Marty
Jen nezapomeňte na kvalitní slídovou izolaci hlavně toho chladiče s výkonovými tranzistory,...
Někdy bývá vodivě spojen s kolektorm jednoho tranzistoru a bývá na něm i 500V špiškově,..
To mi hovor, tiez ma fajnovo koplo ked som strkal ruku do kompu ze aka je teplota cpu, a omyslom som strcil do zdroja ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal HiGhLaNdEr
mam totiz vyrezanu mriezku zo zdroja.
Inac ja by som tam radsej dal niaky vetron 92 alebo 120 zboku, ktory nie je pocut, je to istejsie.
V routeri mam nejaky AT zdroj EMKO s automatickou regulaciou otacok. Kedze je to 486ka a zerie malo (nie je tam ani ziadny chladic), zdroj tiez velmi nehreje a ventilator ide skoro uplne ticho. Myslim, ze by to prezilo aj bez ventilatora, ale radsej som to nechal tak.