Lidičky, se 128MB kartou mám nastaveno v biosu AGP na 128MB. Co máte nastaveno vy? Není lepší mít 256MB? Otázka je jestli se to vůbec taky projeví,že? ;D
Printable View
Lidičky, se 128MB kartou mám nastaveno v biosu AGP na 128MB. Co máte nastaveno vy? Není lepší mít 256MB? Otázka je jestli se to vůbec taky projeví,že? ;D
Jestli myslis AGP Aperture Size tak si to nastav na polovicni velikost operacni pameti.
Ja mam taky 128MB,ale na vykonu se to nejak neprojevuje,nebo snad jo?Citace:
Původně odeslal Nowic
Neni pravda, ze nastavit na polovinu RAM.
Nektere GK nevali korektne pri vic jak 128 MB (napr GF3).
Ja bych doporucil to nechat na 128 MB, taky mam ASUS V9950 GFFX5900.
Nekde jsem videl test na tohle nastaveni, mozna to bylo na starym PCtuningu. No rozidly byli docela znacne. Pri nasteveni 16MB a mene se vypina AGPtexturing, tohoto nystaveni se vyuziva jen pri nejakych problemech a pod. Nejlepe vyslo nastaveni 64MB a 128MB. Testovalo se to na nejakym celeronu se 128MB RAM. Rychlost rostla cim vice se v BIOSu nastavovalo MB, ale skok z 64MB na 128MB uz nebyl temer vubec znatelny, pouze 1fps na jedinem z nekolika testu. 256 se na vykonu neprojevilo. Zajimave by bylo kdyby udelaly testy s vetsi RAM...
Ja mam nastaveno 128.
Jen tak ze srandy to otestuju mám 512MBCitace:
Původně odeslal PhoB
Test jsem prováděl následovně, postupně jsem měnil AGP v Biosu rozmezí,32,64,128,256 a spustil test v 3DMARK2003 3krát Wings of Fury v rozlišení 1600/1200. A výsledek? Žádný, všechny výsledky byly v rozpětí 0,5 snímků ;D .
MNo,ja sem 32 nezkousel,ale mezi 32,64 a 128 nemam taky zadny rozdilyCitace:
Původně odeslal Pavel Kliš
no na 3D marku toho opravdu moc neotestujete. páč nepracuje s velkejma texturama. Smysl to má ve hrách...např.UT2003 na max.detail a záleží na samotné kartě(kolik má paměti) ,ovladačích a síle setavy.Všeobecně optimální je nastavení aperture size na 128MB...na 256MB už neni téměř žádnej nárůst. Ale je to celkem fuk, stejně to grafika málo kdy využije a dost lidí už dneska má 512MB RAM. Spíš když nastavíš příliš málo, tak se ti nespustěj některý aplikace,který natvrdo vyžadujou nějaké "minimum". Když nastavíš víc,ničemu neuškodíš, pokud nemáš extrémně málo operační RAM.