Mno v BIOSu me jde max 1,85 me by se ale libilo tak 1,95. :) doufam ze nebudu muset zase dratovat....(na tuleňu předtím to byla docela nuda.. :roll:
Printable View
Mno v BIOSu me jde max 1,85 me by se ale libilo tak 1,95. :) doufam ze nebudu muset zase dratovat....(na tuleňu předtím to byla docela nuda.. :roll:
Blby - kdybys koupil nejakou slusnejsi desku (napr. Epox), nemel bys problem...Citace:
Původně odeslal Prokop
Zvysit Vcore nad 1,85V muzes napr. tim, ze na IO Vcore regulatoru propojis (pres odpor asi 20kOhm) piny FB a GND.
Přesně tak, vcore mod to řeší. Žádný drátování, to je srabárna, pájení je pro overclockery 8) ;D
Více TADY. Na druhé stránce píšou použít buď 18k odpor nebo 50k poťák, tak bych se přiklonil k variantě s poťákem. Z vlastní zkušenosti musím říct, že to je to nejlepší co může být 8)
Myslite, ze ten postup je obecne pouzitelnej, pripadne jen pro desku se stejnim cipem?
100% - pokud má tvoje deska stejnej regulátor napětí, tak jednoznačně ano.
Mrkni na IO blizko socketu a precti typ IO (ja mam napr. HIP6302CB).Nasazej to do GOOGLA a vypadne ti datasheet.Kouknes na kterym pinu je FB a GND.Pak uz jenom trochu stesti pri pajeni.Davej bacha - pokud mas rozklepany ruce. ;D
jj, tento mod funguje, sam ho mam..
hmm toho sem se prave.... dikec
Neboj, je to v klidu 8) já jsem to dělal na ECSku, tam to šlo jak po másle, protože tam ten regulátor byl klasickej - ne SMD, tj. měl nožičky, na ty se líp pájí ;)
A pak jsem to odpájel a vyreklamoval ;D 8)
Co je lepsi ten 20k Ohm odpor nebo ten poták(to asi je potenciometr, nebo se dá pouzit i trimmer?
Samozřejmě že poťák, protože tím si nastavíš plynule napětí přesně jaký potřebuješ, ale když tam dáš jen odpor, tak to způsobí "jen" zvýšení napětí o nějakou hodnotu. Jednoznačně je lepší poťák.
Ja osobne bych tam dal radeji seriovou kombinaci omezovaciho odporu (zamezeni vytoceni trimru do krajni polohy) a odporoveho trimru.Dosahnes tak jemnejsi regulace Vcore - bude zalezet na pomeru R/TR.
Jasně, vidíš, na to jsem zapomněl. Tak jsem to měl na ECSku, viz. nějakej jinej thread (taktovani na K7S5A nebo tak nějak) - měl jsem 50k lin. poťák a k tomu do série 10k OCHRANNÝ ODPOR, protože vlastně tomu regulátoru se nelíbí že místo odporu tam bude nula. A bůh ví jaký by tam bylo napětí při řekněme 200ohmů :o
Takže poťák a k němu odpor.
Je to na starým fóru TADY .
a to je prave to oc tu kraci.. :roll: ale asi to zkusim 8)Citace:
Původně odeslal Marty
Tak uz jsem si udelal mod a truchu duronka prikrmuju, snad se dostanu o par MHz nahoru.
2 Marty : mas peknu cuzu v pod nickom :) Fakt ju priroda slusne obdarovala :) A prokop asi tiez zije zeleno ako ja a par ludi na fore :)
Ja viem :-DCitace:
Původně odeslal cox
xammax: já dostal kdysi svýho Durona 750 při 2,13V na 1150 (POST), stabilně na 1100. :wink:
joo taky se mi minuly tyden zadarilo a 100W pajeckou :D sem tenhle mod na svy abitce proved . . . a ficim na 1,9V(max 2,1 zatim) (1000@1600) 8)
2Marty: Nejlepsi post na 1245 a to asi pri 2,25V - no truchu jsem ho smazil, ale tech par vterin?
George: OC o 60%, to už jde ;) 8)
xammax: já jsem měl durexe asi moc vorvanýho, dostal jsem ho fakt max na 1150 a výš ani při 2,4V :o :(
Jo tech 1000@1600 je fakt krutejch, asi tomu duronovi budu muset poradne domluvit, mam zatim jen 33 procent.
Citace:
Původně odeslal Majkl
Co je to to GOOGLA?
A ještě jeden dotaz, o kolik se tím zvýší napětí? NA 2V nebo na 100V :lol: To asi můžu regulovat tím poťákem co?
Alebo predaj dosku a kúp Epoxa a máš po problémoch ako radil dorf... :wink: