-
Bootsplash
mno tak sem paradne rozchodil bootsplash :D a moc se mi to libi tak sem si rekl jestli do toho nekdo nepujde taky....
standartne to u me vypadalo takhle
http://tomahawk.iglu.cz/fb.png
trochu sem si s tim hral a nakonec tam mam tohle
http://tomahawk.iglu.cz/fbnew.png
neni to ani tak tezke, ja postupoval podle tohohle
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=49036
ale v zasade je to jednoduche:
opatchovat kernel (bootsplash.org, je tam patch)
prekompilovat
nahrat si utilitu bootsplash
upravit config v /etc/bootsplash/default/config
spustit
Kód:
/sbin/splash -s -f /etc/bootsplash/default/config/bootsplash-1024x768.cfg > /boot/initrd-1024x768
pridat do lila/grubu initrd
rebootovat a modlit se :)
pokud zahlasi ze nenasel zadny s "good signature", znamena to ze a) mate nastavene u obrazku progresivni kompresi nebo b) obrazek ma jine rozliseni c) obrazek jinak nevyhovuje :D doporucuju proste udelat znova a vypnout vsecky ficurky v GIMPovi...
druhou hlasku co se mi objevila si uz presne nepamatuju, obcas se to initrd proste blbe zabali nebo co a nejede.... chce to treba zkusit vickrat
kazdopadne taky musite do lila zadat jiny vga mod, ja mam v lilu
vga = 0x317
na 0x318 mi to nejelo, je to asi naky bug WOLK kernelu kterej pouzivam...
mno a pak jeste doladovani barvicek, nikdo asi nebude chtit pouzivat standartni theme, tak jen poradim ze vse se dela pres onen config /etc/bootsplash/default/config/bootsplash-0000x000.cfg
samozrejme doplnte vlastni rozliseni :)
a jeste mala rada - jedny hodnoty barev jsou tam zapsany jako hex ale 8mistne, je to nejaky format RGBA, ty posledni dve cifry proste nechejte jak jsou, zbytek zmente jako normalni hex... a melo by to jet...
lidicky s gentoo budou mit vyhodu v onom linku, doporucuju postupovat presne podle nej, protoze ani ja a skoro nikdo na gentoo forech s tim nemel problemy.. :wink: :arrow:
-
Mandrake ma tohle standartne v jadre - urcite kazdej videl peknou modrou obrazovku, na ktery se vypisuje hlaseni + progres bar
tohle sem tam mel doted taky, ale rikal sem si, ze je na case zmenit bootsplash theme
v MDK je na to specialni (jednodussi) utilitka, ale bohuzel prestalo mne to fungovat. nejsem schopny tam nahodit ani to co tam bylo orginial a jediny co se zmenilo je /etc/sysconfig/bootsplash a /boot/initrd (prekvapive ;D )
kazdopadne jsem to zkousel vsema moznyma metodama (presne podle tohohle navodu) a porad nic.
v dmesg potom akorat vidim tohle
Kód:
vesafb: framebuffer at 0xd0000000, mapped to 0xe0800000, size 65536k
vesafb: mode is 1024x768x16, linelength=2048, pages=41
vesafb: protected mode interface info at c000:552e
vesafb: scrolling: redraw
vesafb: directcolor: size=0:5:5:5, shift=0:10:5:0
Looking for splash picture... no good signature found.
Console: switching to colour frame buffer device 128x48
fb0: VESA VGA frame buffer device
co s tim mam delat abych to dostal zpatky?
ps: vsimnul sem si, ze pokazde kdyz vytvorim initrd pomoci mkinitrd, tak ma jinou velikost (a to i kdyz bootsplash vypnu uplne) :-o ???
-
vyreseno :D
problem byl pravdepodobne v nekompatibilite verzi bootsplashe (2 vs 3)
jak sem provadel upgrade MDK z 9.1 na 9.2 tak mne tam zustalo stare jadro 2.4.21-013mdk (ktere pravdepodobne je opatchovane tak, ze umi jenom v2)
stahnul sem nove jadro 2.4.22-10mdk, poprve spustim a uz vidim, ze je tam muj obrazek na pozadi, takze uz akorat stacilo v lilu zapnout silent mode a je to
EDIT: zjistil sem, ze to stejne funguje, ikdyz spustim stare jadro s nove vytvorenym initrd :o
prestavam tomu docela rozumnet :?:
-
mno kdyz si to kompiloval oproti starym zdrojakum a spoustel to na novym kernelu tak je to celkem jasny ;) nikdo ti nezarucuje kompatibilitu do budoucnosti... a novy jadro muze mit z haluze zpetnou kompatibilitu... ale urcite to vytvaris oproti starymu? ;) dulezity je symlink /usr/src/linux...
-
Sorry za lama dotaz - stahnul jsem bootsplash (Sources of Splash utility)
z www.bootsplash.org, co mam jeste stahnout abych to moch zkusit?
Potom tam je jeste nejakej bootsplash version aginst vanila 2.4.20.
Verze jadra a programu se musi shodovat? (Tudis by to s 2.4.22 neslo?)
-
SuSE na to melo nejaky skript kams' dal parametr na tu bitmapu a ono to zmenilo initrd... Ja jsem si takhle bootsplash vypinal aby mne to neblikalo (bilo-modre pozadi s logem SuSE)...
-
mne stacilo opatchovat kernel (resp. moje ck-sources to maji built-in) a pouzit tohle... vytvorit initrd, dat do lila a jedem :wink: