Ahoj kámoš má PII 233Mhz Box ;D ,starší základku, bios Phenix 4.0 release 6.0 z roku 97.A chtěl by ho přetaktovat.
Printable View
Ahoj kámoš má PII 233Mhz Box ;D ,starší základku, bios Phenix 4.0 release 6.0 z roku 97.A chtěl by ho přetaktovat.
Tak na to moze rovno zabudnut ;D
PII 233 nejdu taktovat skoro vobec. Dalej Phoenix BIOS mavaju len "znackove" dosky - napriklad Intel. Ta doska ma asi i440LX chipset, alebo este starsi i440FX, ktore su 66MHz-only.
jak píše Rainbow, Ať na to zapomene. Zbytečné nervy....
presne tak ...Citace:
Původně odeslal Rainbow
FX je starsi nez LX? ja myslel, ze to bylo obracene ...
i440FX bol povodne urceny na Pentium Pro, ale robili sa s nim aj prve dosky so Slotom 1. Myslim, ze nepodporuje SDRAM (alebo len velmi obmedzene).
jasne, ja si to splet s EX ... ten byl az po LX
EXko bola odlahcena verzia LXka, tak isto ako ZXko z BXka.
jasne ... jsem v obraze (otazka je v kterym ... ;-) )
jj, tak jak píše rainbow. Pamatuju iFX na PPro i na PII. S LX a EX je to tak yjasné. Jedno EX mám doma ;D
Nevim, ja mel neboxovanou PII 233 a s BX Aopenem jsem ji dostal na 3x103Mhz = 309Mhz - bez zvedani napeti. Vic to neslo pac, deska mela dalsi skok na 112Mhz a neumela zvednout voltaz.Citace:
Původně odeslal Rainbow
S tvoji deskou by mozna sel zmenit akorat nasobic, pokud si to deska nedela sama automaticky. Prvni PII (233,266 a nevim jestli i nejake 300) meli odemceny nasobic. - Pokud to neplati pro BOX verze tak se omlouvam.
nevim jak PII233, ale 266 sly celkem ochotne na 400 (4x100) bez zvysovani Vcore
nasobitel by mel byt odemceny ... zkus nastavit 4x
Teďka to nevím přesně, tak se můžu plíst, ale myslím že ta deska co mám, a v ní to Pentium Pro je i440FX, takže to je starší než LX. A taky si myslím že LX je jenom FSB66, nebo jinej jsem neviděl, samozřejmně že mě šlo v BIOSu nastavit 89, ale 100 jsem nigde nenašel. Pak vím že bylo asi ZX a nakonec BX. Ale určitě tam je něco blbě, já mám velkou sklerózu.