Počul som že ked sa mechanika často použiva tak že sa unavy laser a potom buť vobec nečita alebo len pomali.Može sa to stať aj mňe ??? každy deň prehravam tak:3x DVD asi 2:30 hodinove a asi tak 15 CD.
Printable View
Počul som že ked sa mechanika často použiva tak že sa unavy laser a potom buť vobec nečita alebo len pomali.Može sa to stať aj mňe ??? každy deň prehravam tak:3x DVD asi 2:30 hodinove a asi tak 15 CD.
V robote mame asi 8-rocnu CD-ROMku Panasonic 2x a stale funguje :-) Mal som to aj s celym PC dost dlho doma - vtedy sa to pouzivalo dost casto.
NO vzdyt je to logicke - cim vic to pouzivas a "trapis" tim je moznost,ze se to drive ochodi - jako vsechno...
Ale nedelej si z toho hlavu, dneska jsou tyhle vecicky jedna za pakatel a jednak taky zalezi jakou mechnu si vemes- nejaky Shit ti beztak vydrzi chvili at delas co delas naopak jsou mechny ktery sou pomalu nesmrtelny :wink:
mne odisiel plexwriter 32/8/4 za 3 roky, co je dost skoro ale napalil som toho dost
ale mam aj cd-rom toshiba 32x asi 5 rokov a stale ide vyborne
No moja BTC 48SB ide uz skoro 7 rokov - ak si dobre pamatam (mozno taha len na 6. rok). Bola pouzivana hoodne (mp3 - nonstop 3-5 hodin denne asi 2 roky na vyske) a okrem toho este bezne pouzivanie A ze BTC je sh.t :lol: ja na nu nedam dopusit (okrem hluku)Citace:
Původně odeslal ace
ja mam 4 roky staryho teaca 532e-b a ten dostava couda furt a ten zmetek ne a ne lehnout-furt cekam ze se podela a ja koupim dvd, ale furt nic :roll:
ale na druhou stranu bych ho nidky neprodal, protoze ten cte uplne neuveritelne-jakakoliv nova mechanika se s nim nemuze srovnavat
tu istu mechaniku ma moj znamy a fakci doteraz ako hodinky, cita super akurat ze je trosku pomalsia, ale zasa je tichaCitace:
Původně odeslal Kamikatze007
Mne odesel NEC DVD 1mesic po 12 mes. zaruce. Zhorsovalo se nacitani a nejednou uz nenacetl nic :-(
no mě odešla asi po 3 letech z ničehonic do kytek :-( . ale četla opravdu všechno 8-) .Citace:
Původně odeslal Marián
pouzivam svyho teaca (vypalka 24x) na vsechno - cteni, paleni, kopirovani atd. za rok a pul sem napalil pres 1000 cd a furt si to spolehlive vali ;D ted sem ho striknul cervenou metalizou aby ladil ke kompu, tak uvidime jak se mu to bude libit ;D
to,jak hodne ji pouzivas,by nemelo mit moc vliv...u mechaniky hraje roli spis usazovani prachu.laser se neunavi tim,ze sviti,to je blbost.ten laser se unavi sam od sere,kdyz je nekvalitni.a je docela jedno,jesli sviti nebo ne.tim,ze porad neco poustis,mas spis sanci,ze tu mechaniku oddelas vibracema,ale to je taky dost nepravdepodobny.Citace:
Původně odeslal intel
ono je to tazko povedat...mal som TEAC 32x a ten odisiel ani nie po 2 rokoch (jednoducho sa rozsypala optika :-) )
teraz mam citacku Teac 540E (40x) a tu uz mam 4. rok a cita vsetko......velmi spolahlivo. Jedine, co jej vycitam, ze pomaly cita RW. Ale uz mam svoje roky (prach a podobne) a aj technologia optiky sa posunula niekde dalej. Skratka s novou optikouv napalne (LIteon 48246S) sa to neda porovnat.
Ya mam TEAC 540-E...to staci TEAC RULEZZZ!Citace:
Původně odeslal Marián
Poopravujem: Stary dobry TEAC, nie writer 48x a DVD 516 - to su shity :?:
Pridavam se k nazoru ze nad Teac neni. :!: ;D
Od srpna 1999 jsem majitelem CD532E-A a je to jedinej kus HW kterej mam uz v sedmy (!) sestave...
Nikdy nezklamala. A nahozena nacerno s modrou diodou mi jeste nakou tu chvilku vydrzi.... :wink:
Kdyz vidim v praci porad novy a novy radoby 52x vysavace co neprectou trosku skrably RW tak vim ze louceni s Teacem bude bolestne. :?
Ten 32x TEAC je asi taky dobry ako Toshiba 36x - ta tiez precita vsetko a ked nieco neprecita, tak to uz neprecita nic :-)