Asi sem slepej, ale nemůžu v XPčkách najít takový ty práva u disku nebo složky, jak se tam nastavuje kdo má právo kam zapisovat číst a tak.
Je tam jenom možnost soukromá složka, ale já to chci nastavit sám.
Printable View
Asi sem slepej, ale nemůžu v XPčkách najít takový ty práva u disku nebo složky, jak se tam nastavuje kdo má právo kam zapisovat číst a tak.
Je tam jenom možnost soukromá složka, ale já to chci nastavit sám.
Možná blbá otázka ... máš tam NTFS ? ;D
Mno pokud jo, tak máš zaplý simple file sharing (je to implicitně po instalaci zapnuto). Vypni to ve folder options/view/simple file sharing.
No super. Už to jede, ale nemůžu tam nějak najít bráchu.Citace:
Původně odeslal VOiD
Mam eště dotaz. Chci bráchovi nechat zapisovatelnou jenom složku dokumentů v Doc. & Sett. atd. Ale nevim jak to udělat. Ostatní složky aby mohl jenom číst, ale nemohl nic vytvářet a mazat.
to je omezování svobody ;D ;D 8)
Pokud chceš někoho omezovat, neměl by být v grupě Administrators či Power users, protože pak všechny security co ty mu zakážeš si může povolit. Asi jediná možnost je dát bráchu jako člena USERS (na ty je defaultně aplikováno pouze čtení na celý disk kromě profilu). Pokud mu chceš povolit/zakázat něco víc tak si pohrej s local security policy či group policy (gpedit.msc), ovšem bacha ať si sám pod sebou neodřízneš větev ;DCitace:
Původně odeslal kecinzer
Doporučuju ho šupnout první do Users a pak uvidíš co budeš potřebovat dál.
OK, vyzkoušimCitace:
Původně odeslal VOiD
Já mam český XPčka, tak kdyby si mohl pokud možno psát v CZ. :|