čidlo na desce mi ukazuje teplotu 60-70°C,ale chladič kterej by měl měnit otáčky podle teploty točí tak na 40°C.tak čemu mam věřit??realnější se mi zdá ta hodnota z chladiče.mam Athlon XP 1700+,Epox EP-8K3A+,Titan TTC-D5TB(TC).
Printable View
čidlo na desce mi ukazuje teplotu 60-70°C,ale chladič kterej by měl měnit otáčky podle teploty točí tak na 40°C.tak čemu mam věřit??realnější se mi zdá ta hodnota z chladiče.mam Athlon XP 1700+,Epox EP-8K3A+,Titan TTC-D5TB(TC).
Takze tvoj problem je jednoduchy...mas malo informacii.
Tvoj chladic ma cidlo umiesntnene v zakladni...ak si chladic vsimnes..resp. zoberies do ruky ide z vetraku taky drotik ktory je zasunuty do otvoru na boku chladica (diera vyvrtana az do stredu zakladne). Tam je umiestnene cidlo, ktore vlastne dodava podla teploty hodnoty na vetrak.
Teplota CPU je merana priamo z cidla a to znamena ze aku vidis...taku teplotu mas - je to dost presne meranie.
Teda chladic a cidlov nom nemeria presne..ak by si chcel aby sa tocilo na danych 60 C- 70 C (teda mal otacky vztahujuce sa na danu teplotu) potom by to cidlo muselo byt umiesntnene na jadre CPU alebo v nom co je NEMOZNE....
Teda ak chces nizsiu teplotu...treba lepsi chladic...ale ak to mas stabilne tak nieje problem. Ako som pisal doska ti ukazuje teplotu priamo z jadra CPU a nie z cidla uprostred socketu...
tak to sem stastny,ja uz myslel ze sem koupil naky smejd :lol:
Len ma mrzi že 8K3A+ ma problemy s čitanim teploty pri novych AMD
No neviem ako sa ten problem s XP2400+ vyriesil....Epox Tech neodpovedal tak neviem.
Podla mna teraz na tom tvrdo pracuju lebo kolko ludi ma 8K3A+ a to by bola ina ironia že taku kvalitnu dosku by položilo na zem takyto problém :( :(Citace:
Původně odeslal GABO
Ja by som skor povedal ze velmi tvrdo pracuju na nForce2 od EPoXU. Ked si vsimnes ten dlhyyyyyy thread na AOA forach a tie az velmi zaujimave info tak by som sa ani necudoval. (dufam vsak ze to odstrania).
ANi mi nevrav už slinťím :) (asi aj ty ) :)Citace:
Původně odeslal GABO