Má někdo zkušenosti se zapněním i 3. slotu pro DDR na MB s chipsetem NForce 2 ? Jde mi o to. zda bude zachován dvaukanálový přístup k mem jako při osazení pouze 2 slotů. Díny za případné odpovědi.
Printable View
Má někdo zkušenosti se zapněním i 3. slotu pro DDR na MB s chipsetem NForce 2 ? Jde mi o to. zda bude zachován dvaukanálový přístup k mem jako při osazení pouze 2 slotů. Díny za případné odpovědi.
ja to mam v prvnim a ve tretim jedou v dualu stejne :!:
co sem vycetl tak je to uplne jedno jak je tam vrazis.
me to navic po startu ukazuje v jakem rezimu prave pameti bezi tak ze sem klidnej :idea:
pokud mas aspon 2moduly a jeden z nich je v prvnim slotu tak to jede na dual,se trema taky :wink:
TAK TAK :idea:
Mam pocit,ze kolega uvedl I tretiho slotu.To znamena,ze pravdepodobne chce osadit treti modul,takze odpoved zni...chvilka napeti... ;D NE,DUAL mod je funkcni pouze v konfiguraci 1+2 nebo 1+3....
nene takto to neni,taky sem uvedl jednu nepresnost :oops:Citace:
Původně odeslal ITpozemstan
a plati to tak jak jsem to napsal,proste jestli chces dual tak se musi osadit a) 3. a 1. nebo 2. b) 3. 1. i 2. slotCitace:
pokud mas aspon 2moduly a jeden z nich je ve tretim slotu tak to jede na dual,se trema taky.
U mé desky (Asus A7N8X) je to přesně tak, jak píše Madman, dual by měl jet i tehdy, jsou-li obsazené všechny tři sloty. (je to napsané v manuálu. Nezkoušel jsem to sice - mám jen dva moduly - ale Věřím :-) )
taky to mam psane v manualu (Soltek 75FRN2) a dokonce jsem to i zkousel :!:
tak to potom nechapu jak to muze byt dual channel ??? to jako 2moduly jedou v dualu a treti se vozi zadara, nebo 2jedou v dualu ale treti ne :arrow: cele jakoby jede bez dualu?
nechaputo
na jedne vetvi dualu je jednen pametovy slot a na druhe jsou dva sloty. (Proto taky když dáš do těch dvou společných slotů dvě paměti, tak dual není.) podle manuálu od ASUSe i GB když použiješ paměti o schodné velikosti a typu, tak ti to pojede v dualu i se třema paměťma - třeba 512 x 2*256 ,ale musíš zajistit kompatibilitu pamětí.
Potvrzuji. Presne tak to mam i ja (2x256 + 1x512) a jak vysledky ze Sandry tak i POST obrazkovka hlasi Dual Channel Enabled...
takze ty dve stejny jedou na jakoby "dualni podvetvi" a pak spolecne s tou velkou na normalni dual vetvi
nebo je to jinak ???
:oops: :oops: :oops: To se omlouvam.Holt i mistr tesar se nekdy utne ;D
WAR-TIN: spíš bych to nazval, že ty dvě paměti pak jedou na jedné větvi dualu, která má dva sloty. Sám už sem si koupil 2*256 a až to bude potřebné cenově výhodné, tak budu schánět krám, kde otestujem, kterej modul 512 mě pojede v dualu s těma původníma
PS: mám 2*256 DDR OCZ EL, tak snad půjde časem sehnat i 512 EL
Díky za info. Takže když to schrnu - 1. a 3. slot 256 MB, 2. slot 512, nejlépe od stejné značky (v mém přépadě Kingmax) a maká vše v dual modu. Rozumím tomu dobře ?
Teoreticky jo :roll:
Aj ja som cital o tejto kombinacii na nejakom zahranicnom fore. Ludia vravia, ze im to facha v poho.
a je tam nutná ta podmínka, že MB 1. + 3. = 2. slot ? nebo můžu mí stejný tři moduly (např. 3 x 256MB) a je to furt dual?Citace:
Původně odeslal vahy
bych rekl ze musej bejt velikostne vyvazeny 2*256+512 nebo 2*128+256 apod.
abel: pokud by se pro takovou kombinaci dualní přístup aktivoval, tak by velikost "dualní paměti" byla pořád jen 512MB a zbytek single. Co bych já doporučil pro toho, kdo chce dual, tak koupit 2*256 garantované dual paměti a až to bude potřeba tak si dát trošku práce a najít shop, kde mají pár modulů skladem a prodají mu ten, který pošlape.
PS: já mám sice už koupené duální paměti, ale myslím, že koupit 1*512MB a provozovat single a pak koupit druhou 512MB a jet v dualu taky není špatnej nápad, jen riskuje, že už nesežene paměť do páru.