Mam takovej srandovní dotaz: jaká je teoretická životnost v letech (měsích :oops: ) mýho procáku, pokud mi běží při 52°C v klidu a při 56°C při zátěži? Díky za odpovědi 8-)
Printable View
Mam takovej srandovní dotaz: jaká je teoretická životnost v letech (měsích :oops: ) mýho procáku, pokud mi běží při 52°C v klidu a při 56°C při zátěži? Díky za odpovědi 8-)
hm ta teplota neni tak hrozna,nezabyval bych se tim :wink:
27.5 mesicu, pri trose stesti i 32.8 :wink:
Presne nevim ale jednim si bud jistej. Pokud ho nebudes topit na 90C urcite te prezije.Citace:
Původně odeslal Freeman_22
Udává se tak do 10ti let,při přetaktování 5 let,ale do 3 let si koupíš stejnak novej výkonější ;D
hoodne zalezi na NAPETI JAKE JDE DO PROCAKU..teplota je az druhorada...(pokud nejde nad 90)
Pokiaľ to nebudeš preháňať s teplotu a napätím do extrémov, tak ho do skončenia životnosti určite predáš... :wink:
Ale podľa podpisu pozerám, že to máš nejako divne nataktované... Doska neumožnuje aspoň FSB133 ?
2Freeman - pokial ho fyzicky neposkodis (vid moja 1700vka z odpadnutou nozickou) tak ti vydrzi dost dlho :wink:
PS: vlastne on dost dlho vydrzi aj s fyzickym poskodenim :arrow: v supliku :lol:
:o jAxi jako ulomil tu nozicku ty sadisto?Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
U tbredů je kritická hranice 80°C :wink:Citace:
Původně odeslal -1k8aJ- fo eibmooz
Ale kratkodobo znesie aj viac ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Marty
Ja ked som svoj testil u lopa tak bola teplota heatsinku cca 80C >:} :smoke: :wink:
Treba vzdy dobre zahoret, teraz ma jadro taky pekny modrasty odlesk :lol:
neni to náhodou 85°C ??? .Citace:
Původně odeslal Marty
ta hranice u AMD je 85°C, jinak životnost se snižuje vyšším napětím, než je def. a také UNREAL-overclockingem, tím mám na mysli takovejch tech 50% atd, tam to asi 10 let behat nevydrzi ;D
Takze Tbredy (dut) s napetim rekneme 1,75V (def1,6) muzou mit jakou zivotnost???
tak tech 5 let,ale stejnak koupis novej....
Mno 10 rokov je to teda najmenej ;D Si zoberte take pretaktovane 286,386ky :idea:
Dnes je to uz kopu rokov a kto takeho starousa ma vie ze stale bezi...a to aj s overclockom, brut napetim a super high teplotami ;D ;D
...to maximum dava AMD priamo do popisu na procesore
DUT3C
T - 90°C
V - 85°C
...podla AMD datasheetov :wink:
jo moje 486 jede ještě ted nevim jak dlouho
A co kdyz je teplota 42-51 kdyz je horka pecu to na 1.85V ale po dvaceti hodinach stale PRIME :smoke:
Tak ale pri jaky freqvenci bezeli ty 286 a 386-ky a na jaky bezej dneska :-)Citace:
Původně odeslal Semik
Já osobně jsem měl komp s procesorem i8088 na 4,77MHz a to jsem netaktoval ;D
Hej, ale to ako keby si porovnaval CPU dneska a tie o 10rokov. Kazda tech ma svoj limit. Preto tie 486 trpia tak isto ako CPU dnes.Citace:
Původně odeslal IntelCrasher
A vydis len P4 je zo svojim chybovim dizajnom natom horsie.
Cize je to to iste ako vtedy...
ja si myslim ze je to uplne jedno ci vydrzi rok alebo 5 rokov aj ak za pol roka budem zhanat nieco ine :-)
NEMOHL JSEM NAJÍT MULTIPLIKÁTOR 15X (PROTO 21X100) NAKONEC JSEM HO ALE NASEL... 8-) JE ALE DIVNY, MAM TAKOVEJ PROGRAMEK CO UKAZUJE TEN XP RATING, ZE PRI 15X134=XP 1420, 15X136=XP 1480 A PRI 15X133=XP 1495 ??? TAKZE RADSI MAM TO 15X133 :wink:
Ja bych tu zivotnost pocital spis na hodiny, kdy ten procak bezi...
10 let neni zadnej udaj, kdyz je komp vypnutej pod posteli.
Chtěl bych vidět někoho, kdo má comp 10 let pod postelí... :D
Ne teraz vážně :arrow: zajímá mě životnost procáku, kterej má při zátěži 56°C a v klidu 52°C, VCore je na 1,6 V a v průměru je každý den 6 hodin v provozu=2160 hod/rok. :wink: Děkuju za odpovědi.