uz v sobe nejakej integrovanej ATA/66 radic??
ja mam ABIT BE6-II a ta ma externi radic a vzdycky sou ns tim problemy-hlavne pod XPckama!! tak sem se chtel zeptat, jestli nejaka deska nema ten radic v sobe??-jestli jo, tak jaka je dobra na O/C???
Printable View
uz v sobe nejakej integrovanej ATA/66 radic??
ja mam ABIT BE6-II a ta ma externi radic a vzdycky sou ns tim problemy-hlavne pod XPckama!! tak sem se chtel zeptat, jestli nejaka deska nema ten radic v sobe??-jestli jo, tak jaka je dobra na O/C???
ne neexistuje.
vždy tam je přidanej řadič HPT nebo promise. Tak jak to máš tyna tom abitu.
Ale existuje, treba ta moje ;) ASUS CUBX. Integrovany CMD 648U. Defaultne je to ATA66 pri po flashuti noveho firmwaru to zvlada ATA100. Sice to nemam jak dokazat, ale muj Maxtor se muze smele utkat se Seagatem 8MB cache na ATA100/133.Citace:
Původně odeslal herma
Taktuje se na ni dobre, na FSB 133 mam PCI 33 coz je na BXku rarita.
a jede nani 150FSB?? to potrebuju!!Citace:
Původně odeslal Lopan
hmmm, sem vůl a nepochopil jsem asi co si myslel tím integrovanej.Citace:
Původně odeslal Neller
Nastavit to tam snad jde, musel bych se podivat, neco tam nad 133 jeste urcite je, jak restartnu tak ti to sem postnu.
popr. BXMaster ... ovsem ten ma pouze Promise Ultra66
I vote BX MASTER by MSI :!:
to ma snad kazdy BXko, ale na agp mas 88Citace:
Původně odeslal Lopan
A naozaj trvas na tom aby to bola BX-ka?
Viem ze je to najvydarenejsi chipset aky intel vyrobil, ale ani 815 EP nieje až taky zly.
Nechcem ta prehovarat lebo BX je BX ja ho mam doma na druhom PC a nechcem sa ho zbavit. :wink:
Tie EIDE radice pod XP na niektorich doskach fakt blbnu. Na QDI S2EP som nemohol Win XP nainštalovať z radičom ATA 100 do PCI.
Musel som XP-čko nainštalovať bez radiča a potom ho zasunuť do pci slotu, a tok nainštalovať ovladače. potom to už šlo v pohode :-)
Takze ten CUBX ma moznosti 133, 140, 150. Pri 150-ti je PCI 37.5.
4Mireclock: Ja jsem treba mel doma Asus CUSL2 a stejne jsem si nechal CUBX. Mit 2 radice je vyhodne. Kazde IDE zarizeni ma svuj vlastni kanal a ctecce a palirne staci ATA 33 bohate.
Jo,jo.....BXko ;D ;D 8-)
No by ses divil kolik jich to nema, tady totiz nezalezi na chipsetu ale na vyrobci desky a pripojenem clock generatoru.Citace:
Původně odeslal LeXa
Kvalitne dosky to maju - aj stary Asus P2B :-)
Pozor na promise na BX mastru - nekolikrat sme museli reinstalovat Win...nesnasi moc vysoke PCI (nebo mozna i ve spojeni s diskem Quantum Fireball), jiank BXka meli jako sb 82371EB (tj revize klasiky PIIX4) tj IDE na max ATA/33
zatim jsem zkousel max FSB140 a OK ... nemel jsem vhodnou pamet ... o vikendu vyzkousimCitace:
Původně odeslal Lukas L.
Povedal by som, že neviem o takej doske s iBX, ktorá by mala integrovaný radič ATA66/100 - t.j. v southbridge... Ale bol tam alebo HighPoint, alebo Promise... No to asi nie je v zmysle integované...
Ja neviem aký si mal na tom Abite problém, ale mňa sa XPčka pri inštalácii na Abit BE6-II spýtali na dodatočný radič, dal som tam disketu a oni si to našli...
Prípadne nahoď XPčka, kým bude HDD na ATA33, potom doinštaluj drivre na Higpoint a disk prehoď - to by malo fungovať tiež...
Ibaže by si použil nejakú bugovú verziu ovládačov...
BTW, deličku PCI 1/4 malo viac dosiek, nielen CUBX, zrovna aj tento Abit, čo už dosky nemali bola delička na AGP...
Bx master rulez.. promise ata 66 integrovanej, skoda ze tam nedali alespon ata 100... ale deska jinak skvela na svou dobu pred x lety.
Tady je dalsi BXko s ATA100 - Soyo Soyo 6BA+ 100
viz:
http://www.volny.cz/rayer/hardware/mbisa.htm
Tuhle desku bych docela rad sehnal...
jeste jednu takovou dela abit.. bxko, umi delit agp i ze 133fsb a ma raid 100.... pohoda... na jmeno si uz asi nevzpomenu..Citace:
Původně odeslal RayeR
A kolik ma ISA?Citace:
Původně odeslal Jey
2Rayer:
Tady se podivej:
http://www.abit.com.tw/abitweb/webjs...AME=BX133-RAID
Tak ako vsetky ostatne dosky s BX chipsetom - nasobice len 1/1 a 2/3. Doska s i440BX NIKDY nemoze mat iny nasobic AGP frekvencie.Citace:
Původně odeslal Jey
Abit BX133-RAID ma len jeden ISA slot. Na mnohych sa nafukuju kondenzatory.
nj Abit a kondiky :-), osobne me docela potesilo ze sem nakonec vzal BX Mastera
s tech starsich ma pridavnej radic jeste tusim BE6 (ma ale jen SoftMenu II, nejni tam ladeni po 1MHz) radic HPT, lepsi na OC je Bx master (trosku vic moznosti FSB nez BE6) radic Promise a pak BE6 II (uz SoftMenu III) a HPT, (vse samozrejme jen ATA66, no na 7200 HDD je to podle me dostacujici) a nej je asi ta BX-133 (ATA 100)
jak sou na tom Asusy to nevim, ale urcite taky dobra volba
mam BX Mastera a dodnes uplna spokojenost :-), tahle deska se MSI fakt povedla, XP sem jeste nezkousel, ale ten radic by tam mel jit narvat hned pri instalaci ne? jinak W2k si ho nasly samy, nic sem neinstaloval, takze nechapu proc by to u XP melo byt jinak
btw.: jinak pamatujete se jeste na ty problemy s HPT a ATA66 :-)
mam taky bx mastera, taky uplna spokojenost, taky ho mam x let...
a ve windows xp funguje naprosto ok uz asi rok. xpcka maj na ten radic promise66 ovladac, takze ho po tobe ani nechtej pri instalaci a vse facha, jak ma.