Moj problem spociva v tom ze ked si pretaktujem procik(nepretaktovany to nerobi) a pustim prime95 tak po chvili su pocut z PCspeakera obcasne pipnutia. Prime ide bez problemov ale co to pipanie?.Ale pri hrani hier to nerobi.
Printable View
Moj problem spociva v tom ze ked si pretaktujem procik(nepretaktovany to nerobi) a pustim prime95 tak po chvili su pocut z PCspeakera obcasne pipnutia. Prime ide bez problemov ale co to pipanie?.Ale pri hrani hier to nerobi.
Nastav si v BIOSE nizsiu teplotu resp. aby som ti to lepsie vysvetlil...mozes si v BIOSE nastavit kriticku teplotu pri ktorej ti bude pipat speaker a kriticku teplotu pri ktorej ti vypne komp. A prave tu prvu mas asi nizku hodnotu a ta sa pri Prime 95 prekroci...pozri do BIOSU a napis..resp daj ju kus vyssie.
...presne tak, bud v biose, alebo to moze pipat aj za vydatnej pomoci nejakeho monitorovacieho softu pod win - napr. MBM :wink:Citace:
Původně odeslal GABO
Spusteny mam Hardware Doctor dodavany k doske, skusim znizit tu teplotu.Zatial diky
Teplota CPU je 54°C a systemu 35°C, tak tym to asi nie je. Ale v Hardware doctorovi ma stve hodnota Vbat, jej max hranica je 3,60V.Bez zataze je tato hodnota nizsia ale pri zatazi sa drzi na 3,60V a obcas ju aj prekroci !!! Co s tym ???
...VBat by ti malo ukazovat stav baterie na MoBo :wink:
To ze to ukazuje stav baterie viem :wink: Lenze ono to prekrioci a potom to zapipa a nemam z toho dobry pocit. Ale pipa to aj ked to neprekroci. Hmm, horsie je to ze ked testujem stabilitu a spim a zapipa to tak ma to zobudi :-(
...tak vypni pri testovani v tom HWDoctorovi akusticke upozornovania cez PC Speaker alebo zvecsi rozsah odchyliek :wink:Citace:
Původně odeslal Delloy
Mozno to piipa kvoli Vcore. Ja som mal povodne nastavenu hornu hranicu na 1.8V a ked som mal nastavenu 1.75, taq to semtam skocilo - na 1s - na nejakyx 1.81 a vzdy potom HWdoctor pipol. Tjez som na to prixadzal aj dva dni ze co ten komp furt pipa jak blbec :-)
Taq isto sa mi to stavalo ked som nastavil spodnu na 1.5 a procak som mal na 1.525.