Moze sa na odomknutie XP pouzit EL-1 alebo EL-2 lak. Aky je v nich rozdiel ?
EL-1 a EL-2 su podstatne lacnejsie ako to co bolo odporucane SL69
Printable View
Moze sa na odomknutie XP pouzit EL-1 alebo EL-2 lak. Aky je v nich rozdiel ?
EL-1 a EL-2 su podstatne lacnejsie ako to co bolo odporucane SL69
no ja mel doma EL-2 myslim....a EL-3 a nepodarilo se mi to ani jednim......radsi bych si priplatil za SL69 protoze to je kvalitka oproti temhle suntum
Ja jsem pouzil EL-2, i tak chteji za tu trosku laku nekrestanske penize. Napred mi to taky neslo, ale pak jsem dukladne vycistil a odrbal ty vodive plosky a najednou to chodilo okamzite... 8) Ty plosky po prerusenych mustkach byly totiz pretrene nejakym nevodivym pruhlednym svinstvem (mam hnede CPU AGOGA).
EL-3 je grafitovy lak, ten ma radovo 10kohm/cm (asi na cm, niak som to nepostrehol na obale) a EL-1 a 2 maji radovo 1ohm/cm a je v nich striebro.
Lenze aky je rozdiel medzi EL-1 a EL-2 ?
PePo: Cim si ocistil tie vodive body na CPU od ochraneho laku?
mě to s EL-2 u staryho 1600+ proslo na druhej pokus, jinak ho ale nemuzu doporucit - funguje ale ... (mohlo by bejt lip)
s 2400+ uz to nejni potreba - lak klidne nekomu venuji :)
DC to by sme sa niako mohli s tou EL-2 dohodnut :D , aby som to skusil s nou ci to unlocknem
no já jsem z Prahy a nehodlám pro to podnikat nijak velké usilí :)
No, ja som z Brna, a postovne by som uhradil 8)
Jednoznacne ten SL69 je najlepsi...
Ale SL69 je aj drahsi a zase kvoli jednemu CPU nejdem platet kopu penazi
Ele vie niekto rozdiel medzi EL-1 a EL-2 ?
to je fakt, ale když se 3 lidi rozdělí, tak je to celkem v poho.
Kdybys byl z Prahy, tak jsem ti ho moh pučit, ale když seš z Brna...
EL1 je na bázi kalafuny (ředí se lihem) a EL2 je něco jako vodivej nitrolak, co se ředí acetonem. Ten acetonovej je mechanicky odolnější, ale na plastikovej procesor by to nebylo ideální :-)Citace:
Původně odeslal RaJoX
Presne zneni ;):
EL-1 Ag
je elektrovodivý lak se stříbrem, který se používá na opravy porušených vodivých drah a na vytvoření nových, lze s ním realizovat stínící a vodivé vrstvy na vodivých materiálech. Nenarušuje běžně používané plasty. Nanáší se štětečkem ve více vrstvách, schne asi 60 minut. Elektrický odpor se pohybuje v ohmech / cm a záleží na způsobu nanášení. Není vhodný k nanášení na pryž.
EL-2 Ag je elektrovodivý lak se stříbrem, který se používá na opravy porušených vodivých drah a na vytvoření nových, lze s ním realizovat stínící a vodivé vrstvy na vodivých materiálech. Naleptává některé plasty (polystyren). Nanáší jako EL-1 Ag, schne asi 60 minut. Elektrický odpor se pohybuje v ohmech / cm a záleží na způsobu nanášení. Vodivá vrstva je oproti laku EL-1 odolnější proti otěru.
EL-3 Gr je elektrovodivý lak s grafitem, který se používá na opravy porušených vodivých drah a na vytvoření nových, lze s ním realizovat stínící a vodivé vrstvy na vodivých materiálech. Naleptává některé plasty (polystyren). Nanáší se štětečkem ve více vrstvách, schne asi 60 minut. Elektrický odpor se pohybuje v desítkách kiloohmů / cm a záleží na způsobu nanášení.
Odemkl jste to někdo tím EL-1 ? Řekli mi, že EL-2 leptá plasty, tak jsem vzal EL-1 a to je takový ..... Furt se to rozsává na tom procesoru. Dá se to tím EL-1 unlocknout ? Čím jste ten lak nanášeli?
Presne toto som sa chcel spytat, tiez.
Ktory teda kupit EL-1 alebo EL-2, obydva su balene v rovnakom mnozstve a aj cenu maju rovnaku?
Já lakem EL1 modifikoval durona (ne jen odemknul, ale předělal hodně můstků - moje deska neumí přetaktovávat) a nebylo to tak strašné. Nenanášet štětečkem, já to dělal hrotem špendlíku, kterým jsem na můstky opatrně nakydal ty stříbrné usazeniny a nechat zaschnout. Fungovalo hned napoprvé!
Aby sa mi dal menit multiplikator v BIOSe staci len L1 bridge pospajat ?
jj, staci z tohohle :::: udelat tohle |||| :)
Ja mám EL-1, používal jsem ho na durony a thunderbirdy a vždycky to fungovalo. Já jsem to nanášel velkým špendlíkem a šlo to. Nedávno jsem s ním chtěl odemknout XP 1600+ a zjistil jsem že mě to nějak zaschlo. Tak jsem to chtěl zředit tím lihem, ale tím to nejde. Kdybych si teď kupoval novej lak určitě by to nebyl EL
EL1 musí jít ředit lihem, je to kalafuna. Nalej do té lahvičky 2ml ethylalkoholu (98% slivovice), nech den odstát a pak pár hodin protřepávej. A příště lahvičku pořádně zavři, ať ti zase nevyschne...
XP 1700+ jsem odemk EL-1. Nanášel jsem to špendlíkem.
Ja som svoj XP1600+ odomykal s EL-2 asi na 3-krat, oci ma z tych mini L1 mostikov potom riadne boleli ... :? ;D
To slysim poprve ,ze EL1 je "KALAFUNA".To jsem se zase jednou pobavil.Na EL1 se v GME prodava redidlo - rozhodne to ale nebude lih.Spis mi to pripadalo neco snad na bazi toluenu. :oCitace:
Původně odeslal Mican
Rozhodně se v lihu rozpouští.Citace:
To slysim poprve ,ze EL1 je "KALAFUNA".To jsem se zase jednou pobavil.Na EL1 se v GME prodava redidlo - rozhodne to ale nebude lih.Spis mi to pripadalo neco snad na bazi toluenu.
Kalafuna urcite.