Muj kamos ma hned po startu teplotu CPU 50!
kolik je tak normal v zatezi a kolik je max.
Diky
Printable View
Muj kamos ma hned po startu teplotu CPU 50!
kolik je tak normal v zatezi a kolik je max.
Diky
Jestli to nepada, neres to.Citace:
Původně odeslal zuzkins
Tahle otazka nejde na zaklade tvejch dat odpovedet.
Je potreba alepson model procaku, presny typ desky...
hned po startu je to dost....zkus zmerit pri zatezi...to bude mozna i takovych 70 a to uz by se resit melo...
je to Athlon 1 GHz nevim presne oznaceni ale jeden z tech prvnich. Na desce Abit kg7 a je to netaktovany a pri hrach zacne treba blbnout zvuk nebo tak neco teplotu pri pareni nevim ale rek bych ze to dela prave to teplo
No keď to blbne pri hrách, kľudne to môže byť aj tou teplotou... Ale nemusí...Citace:
Původně odeslal zuzkins
Keď blbne zvuk, tiež to môže byť ovládačmi, VIA 4in1, alebo to môže byť aj nekvalitnými pamäťami...
Skús nechať otvorený kejs, či teplota nebude nižšia...
Nie je uložený zdroj tak, že bráni prívodu vzduchu k chladiču ?
Skús to testnúť pomocou Prime a goldmemory... Aspoň budeš vedieť či to nie je, alebo je chybou CPU / pamätí...
ok díky za tip
Napis jeho zostavu hlavne dosku a typ CPU...
Pokud je to hned po startu 50°C, tipnul bych to na špatně nasazený chladič.
Buď má malý přítlak, nebo je mezi heatsinkem a jádrem nějaký bordel, nebo tam možná má tu žvýkačku, co se kdysi standardně dávala na chladiče(sundat) a nebo je možná nějak našikmo nasazený.
Pokud pustíš PC a okamžitě mrkneš na teplotu do BIOSu,tak tam musí bejt teplota kolem teploty okolí.Pokud je tam víc,tak to špatně měří.Nikdo ti neřekne jaká teplota tam má bejt,protože čidlo na měření je v socketu a mezi nim a čipem CPU je vzduchová mezera!A navíc se tato teplota kalibruje v nových BIOSech.Ale hned po startu tam musí bejt teplota tak do 30°C,pokud je víc,je to nesmysl.
Tak pokud je spatne nasazeny chladic,tak ani neuvidi okenice slavnejch Windows natoz teplotu ve Win, takze vsechno super cisty!,pasty akorat(bila levna)!,a dostatecny prostor od vetraku!!! aspon 10cisel. A mas tam na 1,33GHz teplotu 37-45°C se shit chlacicem.Citace:
Původně odeslal Millisx
Ja mam v klidu 55 a pri zatezi 65 a jede to ok :o
to blbnuti zvuku pri hrach bych videl na spatne chlazenej southbridge (esi jede na integrovany)
Stáhni si CPUIdle a zaškrtni položku "Fix Audio.. on VIA Chipsets" mi to pomohlo :wink:Citace:
Původně odeslal zuzkins
Dále by ti taky měl softwarově trochu zchladit procák v klidu.
k ty teplote, ja mel athlona 950 a musel sem si na to koupit chladic s dvouma vetrackama, este ho mam doma :p Aby mi to v lete vubec udrzel na nakejch 55-60 stupnich, stary atholny uplne brutalne topily ... takze si myslim ze ta teplota je ok.
Takze ta teplota tam nejni okamzite po startu ale kdyz jsem jen v biosu tak se to klidne na tu sedesatku dostane,
zvukovka je soundblaster 5.1 a chipset je chlazeny aktivnim vetrackem
southbridge neni ten cip na kterym je chladic-je to ten cip asi bez pasivu-bejva nekde v pravym dolnim rohu desky-zkus na nej treba foukat nakym vetrackem
Porad te mi prosim někdo je to normálni mít teplotu CPU athlon xp 1800+ (1,53 266Hz) deska asus A7V333 kolem 22-30 stupnů C a to i kdyz jsem skousel taktnout na 1900 MHz mam sice chladic az do 3.2 GHz ale zda se mi to nějak moc málo předchozí procak 1.3 GHz duron topil tak kolem 50-60 stupnů dík
Citace:
Původně odeslal FABLOK3
a nekoukas na teplotu v case? sahni si na pasiv, jestli je to realne... :)
Citace:
Původně odeslal FABLOK3
Citace:
Původně odeslal FABLOK3
Jak už bylo psáno xkrát...teplota měřená ze socketu není reálná a přesná!Je to jenom odhad výrobce z čidla umístěného blízko CPU.
Tudíž jak je psáno vejš,sáhni si na pasiv,popř. ho změř teploměrem a usměj se nad neochotou výrobce desky povolit BIOSu snímání (ikdyž ona snímá proti přehřátí) a zobrazení teploty z diody v CPU,která jako jediná je přená. ;D
Ne case má 35 stupnů v průměru na omak bych řek že ma vic ale nevím jak to mám změřit myslim cpu
Třeba teploměrem......
....a nebo skus odhad.Zapneš vychladlé PC (třeba hned ráno) a okamžitě se mrkneš na teplotu CPU v BIOSu.Teplota by měla bejt malinko vyšší než je teplota okolí PC.Pokud je jiná,tak si ten rozdíl odečti (a nebo přičti) a pak si to můžeš v nějakém softu ve win skalibrovat o ten rozdíl.Třeba použij MBProbe,je docela dobrej a malej.
treba mu ukazuje teplotu jadra :idea:
Citace:
Původně odeslal zuzkins
Ja mam teplotu v klidu kolem tech 55° - pri max zatezi cca 63° (ted v teh vedrech stoupla az na 68° :lol: