Ahoj,
vyplatí se upgradovat AWARD BIOS z roku 96 ? Na www.esupport.com je možno za cca 25 US$ upgradovat pro moji konkrétní verzi mainboardu. Zkusil to už někdo ? Díky
Printable View
Ahoj,
vyplatí se upgradovat AWARD BIOS z roku 96 ? Na www.esupport.com je možno za cca 25 US$ upgradovat pro moji konkrétní verzi mainboardu. Zkusil to už někdo ? Díky
IMHO pokud si dokazes na netu sam najit bios a pak flashnout, tak jsou to zbytecne vyhozeny prachy. :roll:
Na esupport sa VYS.ER :!:
Musis si zistit, aku mas dosku a stiahnut si BIOS od vyrobcu. Je to zadarmo a funguje to. Ak nevies, aku mas dosku, napis sem BIOS ID (vyzera to nejako takto 09/09/2002-i440BX-W977EF-2A69KMPAC-00)
no pokud je to deska z roku 96 je docela mozne ,ze tam neni programovatelne epromka ........drive se dal bios uprgradovat jedine vymenou chipu ,ale v praxi sem to nikdy nevidel :-)
Na vacsine dosiek, ktore maju PCI, je Flash ROM. Toto neplati o niektorych lacnych doskach, hlavne PC Chips pre 486ky (M919), Pentium 60/66MHz so Socketom 5 a Pentium s i430FX chipsetom (M506, M507).
Board je Jetway, podařilo se mi to stáhnout z jejich stránek ze sekce oldies; flashnul jsem to 8-) , updatoval Vidle :lol: a funguje. A to, kvůli čemu jsem to vlastně dělal (volba bootu) mě víc než potěšilo ;D . A ještě jsem ušetřil :wink: . Dík Rainbow.