-
Epox 8K5A2 problem
Vymenil som palomino za thorougbreda B0 1,5 V. zapnem komp a pri nabehu do Win my vyhodilo hlasku hardware malfunction (blue screan).
XP SP1 slapali v pohode 4 mesiace. NAkoniec som musel instalovat Me.
Procesor ide v pohode aj cez 2,2 GHz pri 1,552V. Zistil som, ze pamat Apacer ktora slapala 1 rok bez problemov zrazu sama nejde takze zla pamat ale spolu s druhou mercury v urcitej pozicii idu na 512.
Zacalo my to robit problemy aj v Me tak som to podtaktoval 12*166 a Prime isiel 6 hod bez chyby predtim 11.5*185 chybove hlasky po 1mim.
Takze znova skusam instalovat XP s tym, ze Apacer je zla. Samotna Mercury vrazil som tam orig bios asynchronne. Instalacia presla XP v pohode chodili 3dmark v pohode. Pretaktoval som to teda znovu na 12*166. Spustim Sandru Memory benchmark a co nevidim okamzite modra obrazovka hardware malfunction. Takze znovu default 133/166 sandra - hardware malfunction.
Nestretol sa niekdo s niecim podobnym ked berem do uvahy ze ta mercurycka je v priadku mohla by to byt doska (pamat radic). :-(
alebo zdroj?
Skuste poradit.
Dost ma to s..e.
Dika za radu
-
ja mam temer stejnou desku a pri nestandartnim fsb mam nejvetsi problemy s raidovym radicem...
jinak co vim, tek mi ta deska nikdy nesla na nejakym vysokym fsb
-
no já mám 8K5A2+ a s Harware Malfunction jsem se setkával dost často při vysokým FSB... spravilo to, že jedu synchro na 12,5*167...
spíš bych dumal jestli to nevadí grafice? nebo jiným PCI zařízením.
-
No tu dosku som nemal, ale co viem tak isla aj na vyssie FSB ako 166 :). Co vsak neviem su tie chybove hlasky co spominas MARTY...som si myslel ze to ide v pohode ako 8K3A/+ seria. Ja taky s mojou problem nemam ani pri 200 FSB a to aj teraz ked mam natrieskane 3 PCI + 1 AGP kartu. Skusali ste ine BIOSY? Predsa este aj na 8k5a2+ vychadzalo pomerne dost novych verzii...
-
Takže taktovať išla môžem povedať, že tá Apacerka Winbond BH-5 pokiaľ bola v poriadku išla aj FSB 210 čo som ale dlhodobo neskusal kôli deličke 1/5 bolo to vela pre grafiku doska nepodporuje zmenu AGP voltáže.
Takže pokiaľ som mal palomino 1800+ chodil som 9*185@2000+ v pohode všetko sa začalo thorougbredom.
Ale asi som to vyriešil dal som mu 1,65 V už na defaulte a začalo to chodiť USDM 1.09.1 my ukazuje 1,64 V pretaktoval som to 11.5*176 (2024 MHz) a ide to.
Neviem či by som to vyreklamoval, že nejde na defaulte.
Inak bude to asi zdroj na 5V vetve to dáva 4,900 a na 12V 12,340 a lie ta to ja Vio 3,29-3,31-3,28.
Pri tých 1,64 sa to dosť hreje keď som dal 1,625 tak VCPU kolíše od 1,612-1,634 V.
Takže môže to byť zdroj.
-
ZAbudol som biosy na 8K5A2 posledný z 7.4.2003 som tam mal ale keď to blbo tak som preflešoval pôvodný z 12.8.2002. Inak ten bios nerieši nič.
-
Funguju na tom, co mam v podpise a no problemo. Od FSB 204 zacinam mit artefakty v 3D(moc vysoka AGP)