Aky je presny rozdiel medzi DVD-R a DVD+R?Kamarat chce kupit nejaku DVD napalovacku, ale nevie presne aku.Nevedel by niekto poradit zo skusenosti, ktora by bola najlepsia? Diki
Printable View
Aky je presny rozdiel medzi DVD-R a DVD+R?Kamarat chce kupit nejaku DVD napalovacku, ale nevie presne aku.Nevedel by niekto poradit zo skusenosti, ktora by bola najlepsia? Diki
nejlepsi je dual :lol:
jinak -R sou levnejsi a +R by mely bejt kvalitnejsi. zalezi co se vic prosadi, ale zatim zo vypada na +R nebo na oba formaty.
kup dual a ses v pohode :wink:
A ktora znacka by bola vhodnejsia a hlavne kvalitnejsia?Na cene ani tak nezalezi.
mno, znacka ... spis je dulezitejsi aby ho ta mechanika podporovala (coz je zatim dost casti problem :roll: ). pak uz na znacce az tak moc nezalezi :wink:
ja priebezne na http://lopo.losys.sk/media.html aktualizujem zoznam medii ktore som oskusal na mojom NEC ND-1300A s FW 1f05
Nelepsi je urcite dual :wink: Vetsina stolnich dvd prehravacu bezi jen na dvd-r. Neni nad kompatibilitu.
Tohle musím opravit, páč to není pravda:Citace:
Původně odeslal PC1660
DVD-R je původnější formát, vytvořen DVD Forem, prapůvodně zejména pro použití ve výpočetní technice. Tvůrcem byl myslim Panasonic a do prdelky mu vlezli Toshiba a myslim Hitashi ..... tento formát je podporován cca 70% starších a 95% nových DVD stolních přehrávačů.
DVD+R je tzv. protiúder Dell, HP,Verbatim - prostě všech ostatních výrobců (DVD Aliance) jako protitah, páč se nechtěli smířit s liccenčními podmínkami na DVD-R ..... DVD+R je pln+ kompatibilní se všemi DVD stolními přehrávači ...