Mam kartu IEEE 1394 adapter....chcel som na nu pripojit dig kameru...ale nefachalo to potrebujem na tu kartu nejake ovladace ..alebo co ???
Printable View
Mam kartu IEEE 1394 adapter....chcel som na nu pripojit dig kameru...ale nefachalo to potrebujem na tu kartu nejake ovladace ..alebo co ???
Hehe, a co treba napsat co to je za kartu, jakej jsi pouzil grabovaci software ??? .
Teda nic proti, ale tohle nema se sitema vubec nic spolecnyho = presun do HW ostatni nebo sekce prislusnyho OS, jeste uvidim.
Mas-li Windows XP, tak nepotrebujes zadny ovladace, pri pripojeni kamery ji wokna samy najdou. Na grabovani se da pouzit standartni wokenni movie maker, ale existuje spousta vice ci mene lepsich softu.
mozna to byla moje blbost, ale nakej lepsi panasonic mi bez ovladacu v xp nechodil, musel sem tam hodit neco z dodaneho cd ...Citace:
Původně odeslal Mymak
Mě zrovna nějakej lepší Panasonic jel na IEE1394 bez ovladačů. Windows XP mají totiž univerzální ovladače pro Panasonic kamery (Panasonic DV Camcoder) :idea: . Ke grabování mi nejlíp slouží Pinnacle Studio 8.3.Citace:
Původně odeslal night_
Čím grabujete ???
Ja toho zkousel vic, krome jiz zminovaneho wokenniho movie makeru a WinDV treba Pinnacle Studio, Avid Xpress DV, Adobe Premiere, Ulead Video Studio, Ulead Media Studio, a radu dalsich mene vyznamnych, povetsinou jde tedy o videoeditory, ktery umi i grabovat video. No a v posledni dome me upoutal Vegas 4.0 od Sonic Foundry, ten je ovsem trochu narocnejsi a rozhodne to neni soft pro zacatecniky. Nastesti to nedelam profesionalne, pouze jako konicka, takze si muzu dovolit takhle zkouset. :wink:Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Pokud je to OHCI kompatibilni kontroler (coz je dneska 99% produktu), tak by v novejsich windows nemel byt problem. Pokud je to neco proprietarniho tak to nejake ovladace bude chtit.
mozna mi to nejelo jen proto, ze sem se tim moc nezabyval, a jakmile mi program zarval ze nenasel kameru, tak sem tam hodil ty ovladace a slo to :-)
Mě vyhovuje Pinnacle Studio 8.3 a nebo Adobe Premiere 6.0, ten je o něco těžší, ale už v něm dělám 1 rok a dají se tam vytvářet parádní efekty, přechody, apod. :DCitace:
Původně odeslal Mymak
Mel jsem doma radic od kouwellu a Canon DVcosi jel jenom v jednom portu (celkem 4+1 interni). Pokud byl v jinem XP nasla nezname zarizeni a odmitla pokracovat. V tom spravnem portu se nainstalovalo vsecko bez problemu.Citace:
Původně odeslal TYMMY
Já mam Kouwell (viz. podpis) pod XP bez driverů a grabuju v Premiere 6.1
WinDVR 3 dokaze tahat z kamery rovno do mpeg (vcd,svcd,dvd)
Hmm to je pjekne,ale jake to ma prakticke vyuziti, kdyz taham video do kompu tak na 99 % je to za ucelem editace, to jedno procento ukazuje na lidi co editovat neumi a nejakym zahadne jednoduchym postupem to proste vypali na cd/dvd. Proc transcodovat format DV do Mpeg 1-2 bez predchoziho sestrihani ?Citace:
Původně odeslal Jimi47