Sevas mam WIN XP Pro.....mam NTSF chcel by som spet FAT32 ako na to ??? ....inak v com to je lepsie ???
Printable View
Sevas mam WIN XP Pro.....mam NTSF chcel by som spet FAT32 ako na to ??? ....inak v com to je lepsie ???
Nijak - reinstall... (nebo třeba vytvořit image / přeformátit disk / vrátit image)Citace:
Původně odeslal TYMMY
NTFS má mnohem lepší bezpečnost a přidává systému na stabilitě, v reálu s ním nejsou problémy (s FATkou se občas objevují). "Výhody" FATky - přístup z jiných OS, které nepodporují NTFS (to se dá ale obejít) a ve "standardním" stavu o chlup lepší výkon (po zakázání některých vlastností NTFS je to ale spíš naopak...).
NTFS je jednoznačně lepší, nevidím důvod k návratu na FATku...
jde to. treba pres partition magic - das to konvertovat. to udelani image, preformatovani a znova ho nahrat je pekna krav.ina. tak to nejde
Korektní konvert z NTFS na FAT jsem ještě neviděl... Jak se to, prosím Tě, dělá? :-)Citace:
Původně odeslal Glottis
no dyt to pise, spustis partitionmagic, kliknes na oddil s ntfs a das convert, pak na tebe vyskoci dialog a das ok..je to hotovy celkem rychleCitace:
Původně odeslal jan555
Já tuhle cestu nepovažuju za korektní, prostě není to košer...Citace:
Původně odeslal night_
Ja som konvertoval NTFS na FAT32 pomocou Partition Magic 8 a NO PROBLEMO! 8-)
A jak je to výkonostně? Já se domnívám, že po tomhle konvertu jde výkon file systému do háje... Jinak, proč jsi se vracel k fatce?Citace:
Původně odeslal daggy
vykon file systemu ? co tim jako myslis, proste ztracis vyhody ntfs, ja sem to delal taky s PM8 a k fatce jsem se vracel kvuli w98Citace:
Původně odeslal jan555
Tím myslím rozdíl doby při diskových operacích ve Win mezi "čistou" FATkou a zkonvertlou FATkou... Nakonec je to jedno...Citace:
Původně odeslal night_
Citace:
Původně odeslal jan555
když máš heslovanej přístuo k disku a pose.rou se ti wokna, tak seš na 99% riti
I hate NTFS
A vo tom to je :-) :-) :-) (aneb jaký pán, takový krám :-) )Citace:
Původně odeslal Dolby_cz
jde to obnovit, psalo se to cca tyden zpet :arrow: staci system zalohovat a pak obnovit na fatkuCitace:
Původně odeslal Dolby_cz
to je len tak medzi na mi cista blbost, neni mozne aby bola jedna fatka rozdielna od druhej, hodis na to maximalne defrag a je ...Citace:
Původně odeslal jan555
MadCap
k FATke som sa vracial preto, lebo chodím ku kamošom s diskom za účelom výmeny dát :wink: a väčšina z nich má Win 98 alebo ME :-(Citace:
Původně odeslal jan555
Takže problém...
Tenhle důvod zní logicky :-) Stejně si radši kup nějaký shit disk na přenos a vrať se k NTFS, může se to vyplatit :-)Citace:
Původně odeslal daggy
rekni mi jeden duvod proc by se me vyplatilo ntfs, dejme tomu ze bych mel wXP. sifrovani naprosto nepotrebuju, mam svoje pc a nikdo mi na nej neleze, ze nemuzu mit vic jak 4 gigovy soubory mi opravdu trha zily, opravneni ke vsem adresarum mam jen ja a nikdo jiny ;D navic na disk vidim ze vsech operacnich systemu, krom toho kdyz se to nahodou posere, tak to lehce opravim tak ze to hodim do jineho pc a je urcite vetsi pravdepodobnost ze druhe pc umi fatku nez ntfs ...Citace:
Původně odeslal jan555
samozrejme netvrdim ze na server je lepsi fakta, ale o to tu nejde