Poraďte někdo nejaky chladic co uchladi 2,4 @ 3,2 P4 , ale aby nebyl za 3000,- .Tak chytrej jsem taky , popripade jestli mate nekdo zkusenosti s chlazenim po CPU patici. Dikz ???
Printable View
Poraďte někdo nejaky chladic co uchladi 2,4 @ 3,2 P4 , ale aby nebyl za 3000,- .Tak chytrej jsem taky , popripade jestli mate nekdo zkusenosti s chlazenim po CPU patici. Dikz ???
treba ten co mam ja - ZALMAN CNPS7000AlCu - stoji asi 2000kc (v zahranici o dost min), chladi v pohode do 3.5GHz a neni slyset (teda skoro :wink: )
Bohuzel tvoje rada je zrejme presne z kategorie o kterou nestal :? Prece jen 2K jsou 2K.Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
Díval jsem se na testíky toho chladáku, ale prece jen 2.000 jsou 2K. No uvidime , jak na tom budu s financema. :-(
A jinak, mate nekdo zkusenost pasivakem pod patici, videl jsem to na Tom´s Hardware, a vypadalo to mooc dobre :-)
Nemate jeste nekdo zkusenost s nejakym jïnym chladakem, jelikoz nemam az zase tolik cash, tak nejak do 1000 ?
tim myslis jako co?Citace:
Původně odeslal IntelCrasher
Jo a jinak s tim Zalmanem - jo, je drahej, ale mrkni se kolik stoji Cu verze - pres 4k :-)
A ver mi, ze ten chladak nema chybu - chladi uplne skvele a pritom neni vubec slyset...
Ale on psal 3k :roll: :arrow: ;DCitace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
NO to je pekny ale takovej magor abych dal 4K za chladak nejsem :wink: A na kolik ti chladi ?
No, von ten ASUS ma nejaky po_ebany cidlo, ale odhadem (skoro presne) ma pri 3.25GHz a 1.575V 56-57°C pri plne zatezi... (coz je si myslim skvely, na to ze je to vzduch)Citace:
To je v poho, ja bych chtel 2,4 dat na 3,2 taky , tobe uz vejs nefacha, nebo nechces pokouset osud ? :-)
Jak to myslis vejs nefacha? Uz jsem to tu psal:Citace:
249FSB pri 1.5625V = primestable
250FSB pri 1.575V = primestable
264FSB pri 1.6V = prime hazi chybu...
vejs s napetim fakt nepujdu (teda dokud nebudu mit H2O :-) )
Mam ho taky, sice na jinym cpu (podpis) ale uchladil to na 3,5Ghz fsb kolem 149, 1,6V...
A slyset moc neni, na low otacky vubec...
Jaký chladič, na takovou frekvenci to chce něco lepšího,
používám Thermatake SPARK7 + TTC70C (originál větrák není moc dobrej), spodek mám nalapovanej, ale není to nutností + keramická
pasta (zatím) a teplota se mi pohybuje při 3.25GHz/1.525V 32°C-52°C max. Vyjde to 1500,- max. A nebo co skusit TITAN TTC-CW7TB/825 -
stojí kolem 850,- a má 80mm fan, ale mají křivé spodní plochy, tak že asi by bylo dobré je zarovnat.
To je fajnova teplota ;D
No ten Spark 7 od TT je dost slaby oproti Intel boxu v idle bol rozdiel nulovy v load bol lepsi o 2° z 55° na 53° co je dost slabe nastaveny bol na 3200otac. Pasta bola pouzita AS III v oboch pripadoch skusal som ho davat 2× ci som neurobil chybu ale s rovnakym vysledkom.Tak teraz mi lezi na polici a cakam na Themalright SLK900U.Inac s tym chladicom si to dobre rozmisli ten Box je vazne dobry chladic a v rozumnej cenovej kategorii nekupis o moc lepsi skor naopak.
Dík za radu, a kolik stojí ten Themalright SLK900U a mají ho v TNTRADE ?
To tedy nevím jak jsi měřil, u mě BOX chladič při zátěži - cca. 2hod
61°C a SPARK 7 52°C, to je asi trochu rozdíl, neměl jsi ho křivej??
Nie krivy nie je ale to ty s tym Boxom si mal vysoku teplotu nie?To bol velmi zly vysledok pokial to bolo merane na tom ASUSE .{asus ma kalibrovane cidlo o dost nissie ako je real teplota} Load bol merany v Prime 95 torture test spusteny po dobu 1,5hod.teplota v miestnosti rovnaka meraci program bol rovnaky Asus Probe rovnakej verzie tu uz si presne nepametam niektora z 2.19... tie vysledky ma tiez prekvapili snazil som sa aby bol lepsi TT ale bol len minimalne.Myslis ze ma to neserie dal som za neho 1500Sk .Inac sleduj viac testy na nete a uvidis ze take rozdiely medzi chladicmy pre P4 ake si mal ty medzi Box a Spark7 nie su moc realne 10 stupnov!!!Tym ale netvrdim ze tebe sa to nestalo sam neviem ako to je mozne ved to ja by som mal mat teplotu potom 45stupnov?
To je pech ;D
Nemáte někdo adresy na vodní chlazení ??? pls
zeby jsi zkusil pouzit www.seznam.cz?
treba:
www.aquacool.cz
www.vodnichlazeni.cz
Děkuju, já na vyhledávání nemám čas :-)
V tntradu nic nekupuj. Kontaktuj Fabsu, ten dela nakupy z Nemecka a priveze ti skoro jakejkoli chladic za vice nez polovicni cenu nez v tntradu :wink:
A kdo je Fabsa?Popripade www adresa . Diky za radu