zdravim vsechny.chtel bych vas pozadal o navod jak dostal co nejvic.bios mam 1009.6 .zkousel jsem zatim overcloking 20%.+vse auto,vpohode.overcloking 30%nenebehne.chtel bych dostat alespon 3,3-3,4.poradte me jak nastavit bios manualne.diky
Printable View
zdravim vsechny.chtel bych vas pozadal o navod jak dostal co nejvic.bios mam 1009.6 .zkousel jsem zatim overcloking 20%.+vse auto,vpohode.overcloking 30%nenebehne.chtel bych dostat alespon 3,3-3,4.poradte me jak nastavit bios manualne.diky
no najprv daj DDR266 aby si nebol brzdeny ramkou a potom Spread Sprectrum na disable vsetky nastavenia daj na najpomalcie a potom nastav voltaz procaku na hodnotu pri ktorej sa este citis bezpecne napr. 1,6V no a teraz postupne zvedaj FSB a benchuj (doporucujem prime95 tak aspon na 15minut) a ked najdes max. FSB na ktoru je to stabilne tak nastav nasobic pamete aby to sihali ramku (najlepsie GoldMemory staci qiuck ale cele az dokonca) tak najdes kompromis ramky a FSB ja osobne mam lepsie vysledky s ramkou na DDR400 teda FSB:RAM 1:1 pri FSB 250 teda DDR500 ale to nezvladnu kazde ramky kazdopadne im treba zdvihnut napetia ja mam 2,75V, testuj benchuj a postune to vyladis mne napr. nestiha pri DDR500 priamy pristup do pamete z grafickej dal som AGP na 2X a je to OK, ale vyladoval som to asi 2 dni ;D
BTW: posledny bios je 1008 to tvoje oznacenie moc nechapem ???
ten 1009,06 je posledni betaCitace:
Původně odeslal juzko
Pak se pochlub kolik z toho vymackas. Ja mam 3.25GHz pri 1.575V Primestable a jinak 3.45GHz pri 1.6V (ale uz ne primestable). Chlazeno VZDUCHEM!
kde najdu v biosu ten nasobic pameti.nevite co to pribilo za funkci v tom novem biosu,je to nad zapinanim dual chanel.diky
frekvenci pameti menis tam ,jak se meni nastaveni procaku ....je tam volba 266,333,400 a autoCitace:
Původně odeslal vlkodlak
dual chanel se zapina umistenim pameti do urcitych slotu.......v biosu to nejde zapnout ani vypnout
zkousel jsem na defalt hodnoty zvedat fsb.v goldmemory stable jenom na 242.kdyz ho zvednu test uz neprobehne na 100%.pamet mam na266mh.1575v.neni to nejak malo???myslim si ze bednu mam dobre vetranou,mam tam 3*artic. teplota tak 33-38.v teplote to nebude.poradite me
dvihni Vcore na 1.65 a skusaj dalejCitace:
Původně odeslal vlkodlak
Co mas za chlazeni na CPU? Ty teploty jsou procesoru? Je to box verze? Ja myslim, ze tech 1.575 je idealni... pokud nemas zrovna Prometheu, tak bych dlouhodobe o moc vic nesel... ale zalezi na tobe...Citace:
Původně odeslal vlkodlak
Ta deska ASUS P4P800 ma pekne POJEBANY teplotni CIDLO!!! Ukazuje o 5-10°C min!!! Taky mi to ukazuje treba 46°C, ale ve skutecnosti na chladici neudrzim ruku - a to nemam zadny orezavatko - ZALMAN CNPS7000!
No mne ked ukazuje 46 tak na tom ruku v pohode udrzim problem mas asi niekde inde ???Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
BTW: cim ste napalili ten 1009.6 bios ten flash co je k starsim biosom mi vypindal na zle ID ???
chladic original box.mam tam 3*artic.vepredu 1,vzadu 2+v pci slotu jeste jeden.tech 33-38 mam v case.tema articama jsem stahl teplotu o 10 stupnu.merim v pc probe+mam jeste multifu.panel na 3 cidla.procesor ma 35.pri zatizeni 100% max.51..dal jsem na 1,5850v stable goldmemory jenom 243.skousel jsem zvedat v na ram,ale nic.nevite proc to nejde vic pretaktovat.diky
jeste bych se vas zeptal kdyz spoustim pocitac tak me 2* pipne,drive jenom 1.znamena to neco??
2Juzko: Hmm... ufidime... :-)
Normalne - tou utilitou od vyrobce... jen to zase chtelo novou verzi (snad desatou ! :roll: )
pameti mas nastaveny teda na 5:4? Pri FSB243? Jaky casovani? Napeti je ok, chladic nic moc... 51°C --- to se sekne i me ! Ja mam max tech 46-47°C (pri zatezi).
No, postupoval bych nasledne:
pameti na takovy casovani, ktery vis ze URCITE pojedou...
pameti na 5:4 (prip 5:3)
AGP/PCI - AUTO
otevrit case (pro lepsi privod vzduchu)
zvedat fsb a testovat Prime95 (na goldmemory ze zatim vykasli, testuj to primem tak 20minut kazej MHz FSB (od 243MHz nahoru)
casovani pameti mam na defalt(auto).ram na tech 266mhz
bios uz je 1009,08 = final a ja ho napalil ve win pres tu utilitkuCitace:
Původně odeslal juzko
neboj, p4c800 je na tom stejne, ja mam pri idle 27C a pri full 37C ;D sice mam vodu, ale tolixi neverim ;D :lol:Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
to jsem si teda oddychnul :roll: :wink:Citace:
Původně odeslal LookAS
Jo souhlas taky ma idle do 30 a load max38.
Jinak by mete zajimalo stim jak pecko pipne pri statu 2x je t divne poprve pa chvili klid pk jeste jednou a to tepeve nabiha
Me to taky nejak divne nabiha, ale to je asi vlastnost ASUSu (s 875/865). Zmacknu tlacitko POWER :wink: a nic, chvili se nic nedeje (2s) a pak 3x pip a az pak se rozsviti obrazovka a nejizdi bios atd...Citace:
Původně odeslal dmx1
tak to tam mate nejakou haluz, pac me to de fsechno jako po masle. zmacknu power, zapnu kompa, po dokonceni postu je jeden beep a nabihaj wokna :-)Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
Aby ses nedivil, jednou zmacknes power a ... :-)Citace:
Původně odeslal LookAS
(jinak ja si rad ty 2s pockam, problem mi to fakt necini :smoke: )