-
Kolisani Vtt voltage
Mam problem s tuhnutim PC. Pri kontrole jsem zjistil kolisani Vtt nahoru i dolu mimo implicitni parametry v SW HW Doctor pro ABIT SE6. Pameti, zdroj, disk jsou OK (vymena). Teplota CPU taky OK. Zajimalo by me ktere casti jsou napajeny Vtt a co pripadne muzu skusit pro opravu (urceni zavady). Predpokladam, ze vadna je deska :?: :evil:
-
VTT je AGTL+ Termination Voltage - napatie na ukoncovanie FSB zbernice. Skakanie som videl na doske QDI P6I810/W2 (WinneX 2) a sposobovalo to mrznutie, dokonca aj v BIOSe. Pricinou bol zly (nafuknuty) kondenzator. Po vymene skakanie aj mrznutie prestalo.
-
Dik. Zkusim prohlidnout desku (kondiky). Pak se ozvu vypinam PC.
-
Tak nevim. Pokud jsou nejake nafoukle tak min. 2-3, ale tezko rict. Jak se to pozna? Nejsou tak rovne, pripadne prohnute mirne dovnitr jako ostatni. Dalo by se to nejak reklamovat? Mozna mam desku jeste v zeruce. Kouknu se kdy jsem ji kupoval.
-
Bud sa nafuknu - vyduju - potom maju vrch alebo spod obly - vypukly smerom von.
Alebo sa dokonca po/pri nafuknuti otvoria a vytecu...
Inak, odchadzajuce kondenzatory na ABIT doskach su takmer pravidlom.
Staci, ked si prezries niekolko starsich threadov :|
Mne tie moje tiez musel Rainbow vymienat...
-
Ve strarsich threadech je o tom opravdu dost. Dik. Jeste by me zajimala ta reklamace. Da se to vyreklamovat? Cim argumentovat a co jeste pred ni proverit?
Prece jen vymena kondu (pokud se jeste spatne shaneji) mi pripada az posledni reseni.
-
Reklamovat sa to da. Treba to vyskusat s nejakym rychlejsim CPU - malo by to mrznut. Povedz im, ze to napatie lieta hore-dolu. Na Abitoch su kondenzatory casto problemove, takze asi nebudes prvy, co to reklamuje.
-
Mel jsem Cel. 666 a vsechno bylo OK. Vymenil jsem ho za PIII 833. Chvili v pohode, pak tuhnuti PC, pri tisku z IE reset. Myslel jsem si vadna pamet, nebo zdroj (prip. prehrivani CPU), motherboard. Pamet jsem vymenil (pred tim testoval - vse OK), problem zustal. Sel jsem po teplote CPU, vse OK. Zdroj - v testech nejprve kolisani 5Vsb - rikam si je to zdroj (mel jsem jen 200W). Nahradiljsem ho 300W Fortronem. 5Vsb OK, vypada to bobre. Pak opetovne tuhnuti. Resety se stratily. Poustim filmy tuhnuti opet. Zjistuju kolisani Vtt, ale pouze pri zatezi PC. V klidu je Vtt 1.52, prip. 1.54. V zatezi 1.32 - 1.72. Dal viz tento thread.
pro Rainbow
Cos myslel rychlejsi CPU.
-
P3 na 133MHz FSB to preverilo dobre...
Ked to budes reklamovat, povedz ze to pada s P3 na 133MHz (nech to neskusaju s niecim slabsim) a pri zatazi.
-
Tak nemuzu najit zarucak. Volal jsem dodavateli a ten rikal ze pokud mu opisu vyr. cislo z desky, tak mi to snad dohleda (solidni :o ).
Jinak jsem ty kondy prohlid poradne a nasel jsem jeden uz vytekly, dalsi min. 4 vypoukle. Tak pokud zaruka padne zacnu shanet a pajet.
-
Tak kondiky mam. Koupil jsem 2200, 1000 a 470 na 10V. Jinak jsem zjistil ze oprava v zar. opravne cca 750Kc.
For Rainbow
Co rikas teto vymene - 6x1500 za 3x2200, 2x1000, 1x470
4x1500 za 2x2200, 1x1000, 1x470
2x1500 za 1x2200, 1x1000,
3x1500 za 2x2200, , 1x470
1x1500 za 1x2200
-
Moze byt. Ja som sa so 470kami nes.ral, skladal som len 2200vky a 1000ky. Myslim, ze boli na 16V, takze boli dost velke.
-
Dik, dam to tam. Jeste mne zajima, jestli staci ty na 10V (puvodni na 6.3V). Ja v tom nejsem moc kovany, ale bavil jsem se v praci s klukama z elektro a rikali, ze by bylo dobre zmerit jake tam je napeti. Jestli neodchazi prave proto (zde jsem cetl neco o spatnem elektrolytu, ale je to overene :?: ).
-
Je tam este mensie napatie - napajanie CPU (max. 3,5V), napajanie chipsetu, DIMM, AGP a pod. - max. 3,5V, dalej VTT (1,5V) a mozno clock generator (2,5V). Takze 6,3V boli OK a 10V budu tiez.
-
OK, davam je tam.
Jo jeste pokud by byl nejaky zoufalec, ktery ty kondiky nebude moct sehnat muze se ozvat :D (u nas je jich dost).
-
Tak vypada to, ze to jede dobre. Vtt drzi i pri zatezi. Diky vsem za pomoc.