Ma predstava je takova, ze nainstaluju windowsy spolu se vsema ovladacema a nekoliko softwareu, pak "zalohuju" a kdykoli se mi windowsy zacnou srat, tak proste obnovim tohle nastaveni... How to?
Printable View
Ma predstava je takova, ze nainstaluju windowsy spolu se vsema ovladacema a nekoliko softwareu, pak "zalohuju" a kdykoli se mi windowsy zacnou srat, tak proste obnovim tohle nastaveni... How to?
Použij program Norton Ghost nebo Drive Image. Norton Ghost je komerční, Drive Image je dodáván např. s MB Soltek.
A Norton Ghost je dodáván třeba s deskami Epox :lol:
Já jsem ke své 8K5A2+ dostal verzi 7.. :)
Drive Image je o hodně lepší, je o trochu pomalejší, ale umí toho víc a navíc Ghost mívá problémy s NTFS disky! (Drive Image navíc umí např. rozdělovat image na CDčka a rovnou je pálit - z DOSu :-) )
ten image drive je od powerquestu?
U GHOSTa sem se nikdy nesetkal s problemem NTFS a ohledne toho rozdeleni na CD a paleni z DOSu tak to GHOST umi samozrejme taky. :wink:Citace:
Původně odeslal jan555
Ano Drive Image je od Power Questu.Citace:
Původně odeslal Snippet
Když si u Ghosta uložíš LOKÁLNĚ image na disk (např. C: na D:) s NTFS, tak ji potom neumí načíst (z bootovačky)... Možná je už nějaká novější verze, kde to dali dohromady, ještě letos na jaře to nefungovalo!Citace:
Původně odeslal AXE
To vse uz umi Ghost 2003.Citace:
Původně odeslal jan555
Konečně... To já ale už nevím, protože kvůli tomuhle jsem ho přestal používat :-)Citace:
Původně odeslal Harry
Ten Ghost 2003 je na hov....Citace:
Původně odeslal Harry
Uložil jsem Image, dal obnovit jen tak pro test a po bootu, kdy měli najet nové XP, tak všehno stuhlo a modrá smrt.
Když jsem chtěl tenhle softík otestovat u bratra, tak to při tvorbě image souboru hodilo spousty chyb. (Vše bylo aktualizované- LiveUpdate) a stejně to dělalo bordel. :-(
Používám asi rok PowerQuest Drive Image 2002 v6.0 a s ním mám jen ty nejlepší skušenosti. :idea:
s Ghostem sem nemel ani jeden popisovanej problem (6,7 a 2003) U 6tky sem asi este nemel NTFS, ale u 7 urcite jo. Image na CD nepalim pac z disku je to rychlejsi a ty +-2GB na cistej a nainstalovanej image vzdycky vyhrabu...
Tak tahle debata me fakt zajima. Vopravdu nikdo nezaznamenal problemy se systemem takhle zkopirovanym z CD? :?: Zkopiruje to komplet disk vcetne FAT? Bylo by super mit par CD a na kazdem jiny operacni system XP, W2K, 98SE.....
;D ;D ;D
Ja pouzivam NORTON GHOST 2001 doma, ve worku a nikde zadnej problem. Doma WXP, work W2k (NTFS) a vsechno bez problemu. Mam udelay image paleny primo z ghosta a spoustak ghosta mam upravenej, takze vlozim CD probehne boot rovnou do ghosta a tam uz dam jenom OK u informaci o HDD a frcim.
Jiste, o tom image je - presna binarni kopie disku (partisny) 8-)Citace:
Původně odeslal BATMAN
Pokud jde o win98, tak tam to jde i bez archivovacích prográmků. Stačí nahrát někam všechny potřebné soubory (mám je většinou na HDD pro rychlejší instalaci + jako záloha na CDRW) a když chci nový systém, tak ve win shodím všechny rezidentní programy, vymažu celý C harddisk (tam mám jenom ten systém) a adresář Windows přejmenuju (nejde smazat). Pak zkopíruju nový systém včetně skrytých a systémových souborů a provedu restart (tlačítkem přímo za běhu woken). Až naběhne systém, tak akorát smažu přejmenovaný adresář se starými windowsy a je to hotovo. Práce na pár minut. Ale odhaduju, že na novější wokna bude asi ten zálohovací soft potřeba..
Někdy před rokem jsem chtěl v Ghostu udělat zálohu. Nahlásil mi, že to budou 3 cd, jal se vypalovat a u třetího mi na konci nahlásil, že ho nemůže uzavřít a konec. Cd jsem vyhodil a používám Drive Image na hdd, s bootdisketou.
s GHOSTem problemy nemam ...
dokonce ho pouzivam na zachranu dat z chorych HDD vcetne NTFS ... vse dulezite a potrebne se da nastavit