Jde tahle karta rozjet zárověň s monitorem a s LCD?
Printable View
Jde tahle karta rozjet zárověň s monitorem a s LCD?
To by asi mela, ale problem je v tom, ze na obou obrazovkach budes muset mit stejne rozliseni a obnovovaci frkvenci.. Tudiz u LCD je max 75Hz a na monitoru by melo byt alespon 85Hz :?
Ale nejsem si tim 100% jistej, takze pokud pisu blbiny, tak se omlouvam..
LCDcko musis pripojit digitalne na DVI vystup. Myslim, ze pri digitalnom pripojeni cez DVI neexistuje ziadna obnovovacia frekvencia, ale idu tam digitalne obrazove data.
Tebe ale asi hlavně zajímá jestli můžeš rozdělit signál na oba monitory a mít na každém jiný obraz, ne ???
To jde jedině když máš kartu se 2 RAMDACy a ty R9100 nemají (prý 1 interní a jeden externí = 2RAMDACy má jen Manli). Jestli na kartě nejsou 2RAMDACy tak budeš mít na obou obrazovkách stejnej obraz.
RAMDAC = RAM Digital-to-Analog Converter
Dva RAMDACy potrebujes ked chces pripojit 2 ANALOGOVE monitory.
Takže při konfiguraci analog + LCD je jedno jestli má karta 1 nebo 2 RAMDACy ???Citace:
Původně odeslal Rainbow
Stačí napojit CRT na VGA výstup a na DVI LCDéčko a můžu mít jinej obraz než na analog ??? To potom stačí napojit 2.CRT přes redukci na DVI a bude fungovat jako LCD a to vše jen s jedním RAMDACem ??? Nejspíš jsem to špatně pochopil...
Na DVIcko musis pripojit DIGITALNE LCD MONITOR.
Redukcia z DVI na D-Sub (standardny konektor pre analogovy monitor) spociva v tom, ze na DVIcku su urcite piny vyhradene pre analogovy vystup. Na kartach, ktore maju len jeden RAMDAC su tieto piny nezapojene a nie je tam ziadny signal (napriklad u mna), takze tento konektor tam je skutocne len pre digitalne LCDcko.
Takže 1x CRT a 1x monitor přes D-Sub redukci z DVI na kartě s 1RAMDACem jedou jen se shodným obrazem, ale 1x CRT a 1x LCD na DVI můžou mít nastavený jiný obraz i s 1RD.Citace:
Původně odeslal Rainbow
OK, teď je mi to jasný :D díky za info :wink:
Ja to spis pochopil tak, ze na kartu s jedim RAMDAC nedas dva CRT monitory ???
Das, aj osem, cez rozbocovac :-)Citace:
Původně odeslal Mirectec
hmm.. vim, blbe jsem to napsal.. 8-) Videl jsem to u parhelie.. Myslel jsem to tak, ze proste nepripojis na DVI dalsi CRT.. :roll:
Me se libi,ze se to tu resi asi po dvacaty...... :)
me se libi veci.. :lol:
Resi se to ovsem dost teoreticky - zajimalo by me, jestli to nekdo ma a jede mu to? ( nezavisly zobrazovani na LCD a monitoru u Radeona s jednim RAMDACem )
To je přesně to, co by mě zajímalo: když jsem se ptal na CzechComputer, tak mi napsali, že CRT a LCD na 9100 nejde, vy tvrdíte, že jde - ale je teda někdo, kdo má Radeona 9100 a tahle kombinace mu jede?Citace:
Původně odeslal Damian
Anebo doneste LCD a vyzkoušíme to :-)
Just a joke :lol: but U have the point.Citace:
Původně odeslal Mirectec
Ono ramdac nema s DVI vystupom nic spolocne(pozrite schemy R200), takze nevidim dovod preco by to nemalo ist, s 2 CRT monasmi (t.j. 1 cez DVI) to bude horsie.Citace:
Původně odeslal jasad1
Dva monitory nejdou určitě, protože výstup je DVI-d a ten nemá analogovou složku jako DVI-I... Takže určitě nejde CRT a analog LCD, ale CRT a digitální LCD?Citace:
Původně odeslal mino
Monitor moze byt TFT,CRT, LCD a este mnoho dalsich typov. Aby sme si ujasnili pojmy !Citace:
Původně odeslal jasad1
Dalej pokial vravim o LCD, je zrejme ze hovorim o LCD s DVI vstupom, takze neviem o com tocis.
Zopakujem: podla mna tam moze byt 1 D-sub monas + jeden DVI monas, dalej je mozne ze to podporuje aj dva D-sub monasy tak, ze by tam nabehol mirroring, nakolko by nemal byt problem poslat signal z jedneho ramdacu do dvoch monasov. To je otazka implementacie konkretnej karty uz.
Neustale ctu ze Radeon 9100 ma jen jeden RAMDAC a tudiz muze na dvou monitorech zobrazovat pouze se stejnym rozlisenim a frekvenci. Kolik ma presne RAMDAC a jak to s tim souvisi nevim, ale mam Sapphire Radeon 9100 64MB (jeste ten se 128bit sbernici) z CzechComputer a zcela uspesne pres TV OUT na televizi zobrazuji rozsirenou plochu (pricemz na monitoru mi zustava frekvence 85Hz) a take v pohode provozuji Overlay Theatre Mode.
To plati pre dva ANALOGOVE monitory :!:Citace:
Původně odeslal DeCourcy
TV vystup mi pre istotu vo Windows nejde vobec ;D
mino: Na mojej karte su analogove signaly na DVIcku nezapojene, ale je to pripravene tak, ze by tam mohlo byt zapojene to iste co je na D-Sub.
Tady jsem te nejak nepochopil.. :?Citace:
Původně odeslal mino
:idea: Parhelia :idea: :drool: :drool: :drool:Citace:
Původně odeslal Mirectec