Co je to vlastne zac ten PRN soubor? Je asi zavisly na tiskarne, ale jak pozdeji vytisknout ten PRN soubor?
Printable View
Co je to vlastne zac ten PRN soubor? Je asi zavisly na tiskarne, ale jak pozdeji vytisknout ten PRN soubor?
Je to virtuální soubor (zařízení) v DOSu, který se odkazuje na tiskárnu. Takže když dáš copy filename.txt prn, tak tím vytiskneš obsah souboru filename.txt.... ovšem třeba s USB tiskárnou to asi nepůjde :)Citace:
Původně odeslal Harry
urcite nie len v DOSe, praveze tak vytlacis svoju stranku kdekolvek.
Ja tak robim osvity filmov ktore zadavam do tlace (letaky, casopisy, knihy...) Urobim doma na PS vo WinXPPro a na CD odnesiem do osvit. studia, kde mi to na MACku pustia do osvitovej jednotky cez RIP, na druhej strane mi potom vylezu 4 filmy (C, M, Y, K).
Dokonca, ked im na osvit donesiem PDF, prehodia si to aj tak do PRN...
Takisto z PRN sa da urobit PDF.
Aha, tak já jsem špatně pochopil otázku :oops:
Já mluvil o virtuálním zařízení a byla řeč o skutečném souboru xxx.PRN ...
PRN soubor je binarni. Fakt staci copy filename? Proc tato moznost stale existuje i ve Windows?Citace:
Původně odeslal Marty
musis s prepinacem /b jako binarne a opravdu to funguje. mam dojem ze mi to slo i po siti. a s rtim usb pak musis nejak namapovat usb na lpt
copy /b soubor.prn lpt1 nebo tak nejak
To namapovani by me zajimalo bliz, ale aspon na LPT to slo, vyzkousel jsem, dik.Citace:
Původně odeslal Glottis
bohuzel nemam tiskarnu na usb tak nevim jak se to dela ale nekde se k tomu urcite dohledas